Lediga jobb som Familjehemssekreterare i Malmö

Se lediga jobb som Familjehemssekreterare i Malmö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Malmö som finns hos arbetsgivaren.

Familjehemssekreterare Jour

Ansök    Apr 21    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20221080 Arbetsuppgifter Som familjehemssekreterare inom jourhem arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete. Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. I tjänsten finns både långvar... Visa mer
Ref: 20221080

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare inom jourhem arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete.

Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. I tjänsten finns både långvariga kontakter med jourhem men även korta kontakter i akuta situationer med både enskilda individer och samverkansparter. Du arbetar i nära samarbete med såväl kollegor i det egna teamet som med andra interna kollegor och externa samverkansparter.

I ditt arbete samverkar du också aktivt med interna och externa aktörer vad det gäller att utveckla och utföra ett professionellt socialt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och familj. Tjänsten ställer krav på tidigare erfarenhet av socialt arbete, och vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av socialt arbete efter din examen, tidigare erfarenhet av arbete rörande barn och unga samt gärna utredningsarbete och myndighetsutövning enligt SoL och LVU. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI, Signs of Safety, Procapita eller Lifecare kommer det att underlätta ditt arbete. Har du utbildning i Kälvestenmetoden är det meriterande.

Som person ser vi att du som söker är ansvarstagande och har förmågan att själv strukturera och driva ditt arbete framåt. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra enheter internt samt med extern samverkan med andra verksamheter och myndigheter. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Det är av stor vikt att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och har en god förmåga att skilja på det personliga och professionella. I rollen som familjehemssekreterare är det även viktigt att du är flexibel i ditt arbete och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Du har samtidigt förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Då arbetet innebär mycket kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen
Vi rekryterar nu till en tjänst med placering i en av våra sektioner med kontor på Sallerupsvägen 11 D (under hösten planeras flytt till von Troils väg).

Vi erbjuder dig som anställd individuellt introduktionsprogram inom verksamheten samt kontinuerlig intern och extern handledning. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning. Du erbjuds även friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Familjehemsvården är uppdelad i två enheter. Totalt består familjehemsvården av 9 sektioner inklusive Skolfam. Arbetsgrupperna består av barnsekreterare och familjehemssekreterare med tillgång till nära arbetsledning av sektionschef och 1:e socialsekreterare.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2022-08-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt
I denna rekrytering har vi för att än mer säkerställa ett kompetensbaserat urval valt att rekrytera utan personligt brev och ber dig därför att inte bifoga något sådant, utan endast bifoga din CV.

Urval och intervjuer sker löpande.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från socionomutbildning, id-handling (pass eller nationellt id-kort) samt utdrag ur belastningsregister.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Ansök    Maj 20    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20221639 Arbetsuppgifter Ta chansen att jobba inom Malmö stads Familjehemsvård! Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem i pågående placeringar. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi. Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar som ett team tillsamm... Visa mer
Ref: 20221639

Arbetsuppgifter
Ta chansen att jobba inom Malmö stads Familjehemsvård!

Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem i pågående placeringar. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi.

Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar som ett team tillsammans med barnet, biologiskt nätverk och familjehem. Förutom ett nära samarbete med barnsekreteraren behöver du även ha ett bra samarbete med övriga instanser och myndigheter runt barnet. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi.

Rollen som familjehemssekreterare förutsätter att du är självgående i ditt arbete, men du har alltid tillgång till chef, förste socialsekreterare och kollegor för professionellt stöd. Du samverkar med interna och externa aktörer och du har såväl korta som långvariga kontakter med både enskilda individer och samverkansparter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt minst tre års erfarenhet av socialt arbete inom området barn och familj. Tjänsten ställer även krav på B-körkort, god administrativ förmåga samt att du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket såväl i tal som i skrift.

Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och familj, och vi ser gärna att du tidigare arbetat inom familjehemsvård som familjehemssekreterare eller barnsekreterare. Det är även meriterande om du har utbildning i eller erfarenhet av Kälvestens intervjumetod, handledarutbildning, dokumenterad fortbildning inom området barn och familj samt utbildning/kunskap kring BBIC, MI och Procapita.

Eftersom samarbete och samverkan är en stor del av ditt arbete är det ett krav att du har förmågan att arbeta ihop med andra och kan skapa konstruktivt samarbete för förändring. Vidare ser vi att du är stabil och kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker, även under press. Eftersom du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål kräver arbetet även att du besitter en flexibilitet som gör att du har lätt för att anpassa ditt beteende efter omgivning, situation och förändrade omständigheter.

Även om arbetet i mångt och mycket innebär samarbete med andra förutsätts även att du är självgående och har förmågan att ta initiativ, fatta beslut, planera ditt arbete och se till att saker och ting blir utfört. För att lyckas i detta komplexa arbete behöver du arbeta strukturerat, ha en utvecklad problemlösande analysförmåga samt ha lätt för att uttrycka dig såväl i tal som i skrift. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid personliga kompetenser.

Om arbetsplatsen
Vi söker nu familjehemssekreterare till Familjehemsvården område Öster samt Norr.

Under hösten kommer vi genomföra en flytt av verksamheterna och båda kommer då sitta tillsammans på Öster, på Von Troils väg 1 i Malmö.

Inom vår Familjehemsvård arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet, driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschef.

Som anställd hos oss erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram, intern såväl som extern handledning, kontinuerlig kompetensutveckling genom föreläsningar och utbildning, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 
Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Omgående

Övrigt
Innan anställning behöver du visa upp socionomexamensbevis, utdrag ur belastningsregister samt uppvisa id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Visa mindre

Familjehemssekreterare Jour

Ansök    Aug 2    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20222428 Arbetsuppgifter Som familjehemssekreterare inom jourhem arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete. Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. I tjänsten finns både långvar... Visa mer
Ref: 20222428

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare inom jourhem arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete.

Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. I tjänsten finns både långvariga kontakter med jourhem men även korta kontakter i akuta situationer med både enskilda individer och samverkansparter. Du arbetar i nära samarbete med såväl kollegor i det egna teamet som med andra interna kollegor och externa samverkansparter.

I ditt arbete samverkar du också aktivt med interna och externa aktörer vad det gäller att utveckla och utföra ett professionellt socialt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och familj. Tjänsten ställer krav på tidigare erfarenhet av socialt arbete, och vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av socialt arbete efter din examen, tidigare erfarenhet av arbete rörande barn och unga samt gärna utredningsarbete och myndighetsutövning enligt SoL och LVU. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI, Signs of Safety, Procapita eller Lifecare kommer det att underlätta ditt arbete. Har du utbildning i Kälvestenmetoden är det meriterande.

Som person ser vi att du som söker är ansvarstagande och har förmågan att själv strukturera och driva ditt arbete framåt. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra enheter internt samt med extern samverkan med andra verksamheter och myndigheter. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Det är av stor vikt att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och har en god förmåga att skilja på det personliga och professionella. I rollen som familjehemssekreterare är det även viktigt att du är flexibel i ditt arbete och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Du har samtidigt förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Då arbetet innebär mycket kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen
Vi rekryterar nu till en tjänst med placering i en av våra sektioner med kontor på von Troils väg.

Vi erbjuder dig som anställd individuellt introduktionsprogram inom verksamheten samt kontinuerlig intern och extern handledning. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning. Du erbjuds även friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Familjehemsvården är uppdelad i två enheter. Totalt består familjehemsvården av 9 sektioner inklusive Skolfam. Arbetsgrupperna består av barnsekreterare och familjehemssekreterare med tillgång till nära arbetsledning av sektionschef och 1:e socialsekreterare.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Urval och intervjuer sker löpande.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från socionomutbildning, id-handling (pass eller nationellt id-kort) samt utdrag ur belastningsregister.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Visa mindre

Familjehemskonsulent

Ansök    Mar 17    Vitae Omsorg AB    Familjehemssekreterare
Kasam Familj är en vårdkedja som består av konsulentstödd familjehemsvård, kvalificerad öppenvård samt utrednings- och behandlingshem för barn med föräldrar. Vår teoretiska bas utgår från system- och anknytningsteori och det salutogena perspektivet präglar vårt arbete. Vi söker nu ytterligare en familjehemskonsulent till vårt befintliga team i takt med den tillväxt företaget befinner sig. Dina arbetsuppgifter: - Stödja och vägleda jour?och familjehem utif... Visa mer
Kasam Familj är en vårdkedja som består av konsulentstödd familjehemsvård, kvalificerad öppenvård samt utrednings- och behandlingshem för barn med föräldrar. Vår teoretiska bas utgår från system- och anknytningsteori och det salutogena perspektivet präglar vårt arbete.
Vi söker nu ytterligare en familjehemskonsulent till vårt befintliga team i takt med den tillväxt företaget befinner sig.
Dina arbetsuppgifter:
- Stödja och vägleda jour?och familjehem utifrån vård- och genomförandeplan
- Rekrytering och utredning av familjehem
- Kompetensutveckling av familjehem
- Kontinuerligt rapportera vården skriftligt och muntligt till uppdragsgivare
- Upprätta och hålla kontakt med uppdragsgivare i pågående placeringar
-Delta vid matchningsmöten tillsammans med kund och familjehem
- Regelbunden beredskapstjänstgöring ingår och arbete kan förekomma på kvällar/helger
Du bör vara en van bilförare då resor inom arbete ingår 2-4 dagar i veckan. .
Kvalifikationskrav:
-Socionom
- 5 års erfarenhet från arbete inom myndighetsutövning med barn och familj
- Erfarenhet av familjehemsvård
Meriterande
- Utbildning i att utreda, utbilda och handleda familjehem (Nya Kälvesten, gamla Kälvesten, PRIDE, AIS, Ett hem att växa i etc).
- Erfarenhet av behandlingsarbete (familjebehandling)
- God kännedom om BBIC
Varaktighet:
100 % tillsvidare anställning med sedvanlig provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetstid: Heltid. Förtroendearbetstid.
Merparten dagtid men visst kvälls- och helgarbete kan förekomma. Beredskap ingår i tjänsten.
Personliga egenskaper:
Som person är du självgående (självledarskap), tar eget ansvar, arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med barnet i fokus, är flexibel, positiv och lösningsfokuserad.
Det är viktigt att du har förmågan att snabbt kunna ställa om i en planering utifrån ändrade förutsättningar. Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du gillar att ta ansvar och vill gärna fortsätta utvecklas genom nya utmaningar inom Kasam familj.
Du är engagerad, har god samarbetsförmåga och är stresstålig. Du har även en förmåga att skapa goda relationer med familjehem, kunder, externa aktörer och kollegor.
Eftersom det i din roll även ingår kundkontakt är det ytterst viktigt att du har kunskap kring barns utveckling och behov.
Övrigt:
Våra anställda utvecklas och utbildas genom interna och externa satsningar, allt för att skapa bättre förutsättningar för en god familjehemsvård.
Huvudkontoret är i Karlskrona och Kristianstad, men du huvudsakligen att utgå hemifrån. Möte varannan vecka sker i Kristianstad.
Du är välkommen att maila verksamhetschef Åsa Juhlin vid frågor om tjänsten.
Intervjuer och urval sker löpande under ansökningsperioden.
Märk ansökan med "familjehemskonsulent". Med din ansökan vill vi ha CV, kort personligt brev samt att det i ditt brev framgår vad du har för mål och ambitioner i yrkeslivet.
Har du linkedin, så refererar du till denna i ditt CV. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Mar 10    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20220636 Arbetsuppgifter Som familjehemssekreterare inom jourhem arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete. Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. I tjänsten finns både långvar... Visa mer
Ref: 20220636

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare inom jourhem arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete.

Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. I tjänsten finns både långvariga kontakter med jourhem men även korta kontakter i akuta situationer med både enskilda individer och samverkansparter. Du arbetar i nära samarbete med såväl kollegor i det egna teamet som med andra interna kollegor och externa samverkansparter.

I ditt arbete samverkar du också aktivt med interna och externa aktörer vad det gäller att utveckla och utföra ett professionellt socialt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och familj. Tjänsten ställer krav på tidigare erfarenhet av socialt arbete, och vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av socialt arbete efter din examen, tidigare erfarenhet av arbete rörande barn och unga samt gärna utredningsarbete och myndighetsutövning enligt SoL och LVU. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI, Signs of Safety, Procapita eller Lifecare kommer det att underlätta ditt arbete. Har du utbildning i Kälvestenmetoden är det meriterande.

Som person ser vi att du som söker är ansvarstagande och har förmågan att själv strukturera och driva ditt arbete framåt. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra enheter internt samt med extern samverkan med andra verksamheter och myndigheter. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Det är av stor vikt att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och har en god förmåga att skilja på det personliga och professionella. I rollen som socialsekreterare är det även viktigt att du är flexibel i ditt arbete och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Du har samtidigt förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Då arbetet innebär mycket kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen
Vi rekryterar nu till en tjänst med placering i en av våra sektioner med kontor på Innerstaden (i dagsläget på Bergsgatan, men efter omorganisation 2022 Hålsjögatan 8).

Vi erbjuder dig som anställd individuellt introduktionsprogram inom verksamheten samt kontinuerlig intern och extern handledning. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning. Du erbjuds även friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Familjehemsvården är uppdelad i två enheter. Totalt består familjehemsvården av 9 sektioner inklusive Skolfam. Arbetsgrupperna består av barnsekreterare och familjehemssekreterare med tillgång till nära arbetsledning av sektionschef och 1:e socialsekreterare.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform: Vikariat, 1 år
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt
Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från socionomutbildning, id-handling (pass eller nationellt id-kort) samt utdrag ur belastningsregister.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Mar 31    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20220922 Arbetsuppgifter Vi söker nu en familjehemssekreterare med inriktning mot traditionellt uppdrag. Ditt huvudsakliga uppdrag blir att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Du hanterar även avtal och ekonomi. Du har ett nära samarbete med såväl kollegor i det egna teamet som med andra int... Visa mer
Ref: 20220922

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en familjehemssekreterare med inriktning mot traditionellt uppdrag.

Ditt huvudsakliga uppdrag blir att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Du hanterar även avtal och ekonomi.

Du har ett nära samarbete med såväl kollegor i det egna teamet som med andra interna kollegor och externa samverkansparter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och familj. Tjänsten ställer krav på tidigare erfarenhet av socialt arbete, och vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av socialt arbete efter din examen, tidigare erfarenhet av arbete rörande barn och unga samt gärna utredningsarbete och myndighetsutövning enligt SoL och LVU. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI, Signs of Safety, Procapita eller Lifecare kommer det att underlätta ditt arbete. Har du utbildning i Kälvestenmetoden är det meriterande.

Som person ser vi att du som söker är ansvarstagande och har förmågan att själv strukturera och driva ditt arbete framåt. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra enheter internt samt med extern samverkan med andra verksamheter och myndigheter. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Det är av stor vikt att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och har en god förmåga att skilja på det personliga och professionella. I rollen som socialsekreterare är det även viktigt att du är flexibel i ditt arbete och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Du har samtidigt förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Då arbetet innebär mycket kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen
Du kommer att vara placerad på vårt kontor på Hålsjögatan 8.

Vi erbjuder dig som anställd individuellt introduktionsprogram inom verksamheten samt kontinuerlig intern och extern handledning. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning. Du erbjuds även friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Familjehemsvården är uppdelad i två enheter. Totalt består familjehemsvården av 9 sektioner inklusive Skolfam. Arbetsgrupperna består av barnsekreterare och familjehemssekreterare med tillgång till nära arbetsledning av sektionschef och 1:e socialsekreterare.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt
Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från socionomutbildning, id-handling (pass eller nationellt id-kort) samt utdrag ur belastningsregister.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Feb 24    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20220386 Arbetsuppgifter Vi söker nu en familjehemssekreterare med inriktning mot jourhem till vårt kontor på Sallerupsvägen 11 D samt en familjehemssekreterare med traditionellt uppdrag till vårt kontor på Von Troils väg 1. Som familjehemssekreterare inom jourhem arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men ... Visa mer
Ref: 20220386

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en familjehemssekreterare med inriktning mot jourhem till vårt kontor på Sallerupsvägen 11 D samt en familjehemssekreterare med traditionellt uppdrag till vårt kontor på Von Troils väg 1.

Som familjehemssekreterare inom jourhem arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. I tjänsten finns både långvariga kontakter med jourhem men även korta kontakter i akuta situationer med både enskilda individer och samverkansparter.

Som familjehemssekreterare med traditionell inriktning blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Du hanterar även avtal och ekonomi.

I båda tjänsterna arbetar du i nära samarbete med såväl kollegor i det egna teamet som med andra interna kollegor och externa samverkansparter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och familj. Tjänsten ställer krav på tidigare erfarenhet av socialt arbete, och vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av socialt arbete efter din examen, tidigare erfarenhet av arbete rörande barn och unga samt gärna utredningsarbete och myndighetsutövning enligt SoL och LVU. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI, Signs of Safety, Procapita eller Lifecare kommer det att underlätta ditt arbete. Har du utbildning i Kälvestenmetoden är det meriterande.

Som person ser vi att du som söker är ansvarstagande och har förmågan att själv strukturera och driva ditt arbete framåt. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra enheter internt samt med extern samverkan med andra verksamheter och myndigheter. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Det är av stor vikt att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och har en god förmåga att skilja på det personliga och professionella. I rollen som socialsekreterare är det även viktigt att du är flexibel i ditt arbete och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Du har samtidigt förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Då arbetet innebär mycket kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen
Som familjehemssekreterare inom jourhem kommer du att ingå i en sektion som består av 11 medarbetare och en 1:e socialsekreterare och du kommer att arbeta i nära samarbete med en kollega i en annan sektion med motsvarande uppdrag som ditt.

Som familjehemssekreterare med traditionell inriktning kommer du att ingå i en sektion som består av 15 medarbetare och en 1:e socialsekreterare.

Vi erbjuder dig som anställd individuellt introduktionsprogram inom verksamheten samt kontinuerlig intern och extern handledning. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning. Du erbjuds även friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Familjehemsvården är uppdelad i två enheter. Totalt består familjehemsvården av 9 sektioner inklusive Skolfam. Arbetsgrupperna består av barnsekreterare och familjehemssekreterare med tillgång till nära arbetsledning av sektionschef och 1:e socialsekreterare.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt
Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från socionomutbildning, id-handling (pass eller nationellt id-kort) samt utdrag ur belastningsregister.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Ansök    Nov 18    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20213011 Arbetsuppgifter Ta chansen att jobba inom Malmö stads Familjehemsvård! Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi. Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar ... Visa mer
Ref: 20213011

Arbetsuppgifter
Ta chansen att jobba inom Malmö stads Familjehemsvård!

Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi.

Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar som ett team tillsammans med barnet, biologiskt nätverk och familjehem. Förutom ett nära samarbete med barnsekreteraren behöver du även ha ett bra samarbete med övriga instanser och myndigheter runt barnet.

Rollen som familjehemssekreterare förutsätter att du är självgående i ditt arbete, men du har alltid tillgång till chef, förste socialsekreterare och kollegor för professionellt stöd. Du samverkar med interna och externa aktörer och du har såväl korta som långvariga kontakter med både enskilda individer och samverkansparter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt minst tre års erfarenhet av socialt arbete inom området barn och familj. Tjänsten ställer även krav på B-körkort, god administrativ förmåga samt att du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket såväl i tal som i skrift.

Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och familj, och vi ser gärna att du tidigare arbetat inom familjehemsvård som familjehemssekreterare eller barnsekreterare. Det är även meriterande om du har utbildning i eller erfarenhet av Kälvestens intervjumetod, handledarutbildning, dokumenterad fortbildning inom området barn och familj samt utbildning/kunskap kring BBIC, MI och Procapita.

Eftersom samarbete och samverkan är en stor del av ditt arbete är det ett krav att du har förmågan att arbeta ihop med andra och kan skapa konstruktivt samarbete för förändring. Vidare ser vi att du är stabil och kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker, även under press. Eftersom du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål kräver arbetet även att du besitter en flexibilitet som gör att du har lätt för att anpassa ditt beteende efter omgivning, situation och förändrade omständigheter.

Även om arbetet i mångt och mycket innebär samarbete med andra förutsätts även att du är självgående och har förmågan att ta initiativ, fatta beslut, planera ditt arbete och se till att saker och ting blir utfört. För att lyckas i detta komplexa arbete behöver du arbeta strukturerat, ha en utvecklad problemlösande analysförmåga samt ha lätt för att uttrycka dig såväl i tal som i skrift.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid personliga kompetenser.

Om arbetsplatsen
Vi söker nu en familjehemssekreterare till Familjehemsvården, avdelning IFO Utredning, område Öster.

Inom vår Familjehemsvård arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet, driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschef.

Som anställd hos oss erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram, intern såväl som extern handledning, kontinuerlig kompetensutveckling genom föreläsningar och utbildning, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt
Innan anställning behöver du visa upp socionomexamensbevis, utdrag ur belastningsregister samt uppvisa id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Visa mindre

Familjehemssekreterare

Ansök    Jan 14    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20220078 Arbetsuppgifter Som familjehemssekreterare inom jourhem arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete. Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. I tjänsten finns både långvar... Visa mer
Ref: 20220078

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare inom jourhem arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete.

Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. I tjänsten finns både långvariga kontakter med jourhem men även korta kontakter i akuta situationer med både enskilda individer och samverkansparter. Du arbetar i nära samarbete med såväl kollegor i det egna teamet som med andra interna kollegor och externa samverkansparter.

I ditt arbete samverkar du också aktivt med interna och externa aktörer vad det gäller att utveckla och utföra ett professionellt socialt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och familj. Tjänsten ställer krav på tidigare erfarenhet av socialt arbete, och vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av socialt arbete efter din examen, tidigare erfarenhet av arbete rörande barn och unga samt gärna utredningsarbete och myndighetsutövning enligt SoL och LVU. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI, Signs of Safety, Procapita eller Lifecare kommer det att underlätta ditt arbete. Har du utbildning i Kälvestenmetoden är det meriterande.

Som person ser vi att du som söker är ansvarstagande och har förmågan att själv strukturera och driva ditt arbete framåt. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra enheter internt samt med extern samverkan med andra verksamheter och myndigheter. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Det är av stor vikt att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och har en god förmåga att skilja på det personliga och professionella. I rollen som socialsekreterare är det även viktigt att du är flexibel i ditt arbete och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Du har samtidigt förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Då arbetet innebär mycket kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen
Vi rekryterar nu till en tjänst (tillsvidareanställning), med placering i en av våra sektioner med kontor på Väster (Hålsjögatan 8) samt till två tjänster (vikariat 1 år), med placering i en av våra sektioner med kontor på Innerstaden (i dagsläget på Bergsgatan, men efter omorganisation 2022 Hålsjögatan 8).

Vi erbjuder dig som anställd individuellt introduktionsprogram inom verksamheten samt kontinuerlig intern och extern handledning. Du deltar också kontinuerligt i övrig kompetensutveckling såsom föreläsningar och utbildning. Du erbjuds även friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling.

Familjehemsvården är uppdelad i två enheter. Totalt består familjehemsvården av 9 sektioner inklusive Skolfam. Arbetsgrupperna består av barnsekreterare och familjehemssekreterare med tillgång till nära arbetsledning av sektionschef och 1:e socialsekreterare.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare (Väster) och Vikariat, 1 år (Innerstaden)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 3
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt
Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från socionomutbildning, id-handling (pass eller nationellt id-kort) samt utdrag ur belastningsregister.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Ansök    Jun 3    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20211620 Arbetsuppgifter Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi. Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar som ett team tillsammans med barnet, biologiskt nätverk ... Visa mer
Ref: 20211620

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi.

Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar som ett team tillsammans med barnet, biologiskt nätverk och familjehem. Förutom ett nära samarbete med barnsekreteraren behöver du även ha ett bra samarbete med övriga instanser och myndigheter runt barnet.

Rollen som familjehemssekreterare förutsätter att du är självgående i ditt arbete, men du har alltid tillgång till chef, förste socialsekreterare och kollegor för professionellt stöd. Du samverkar med interna och externa aktörer och du har såväl korta som långvariga kontakter med både enskilda individer och samverkansparter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt minst tre års erfarenhet av socialt arbete inom området barn och familj. Tjänsten ställer även krav på B-körkort, god administrativ förmåga samt att du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket såväl i tal som i skrift.

Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och familj, och vi ser gärna att du tidigare arbetat inom familjehemsvård som familjehemssekreterare eller barnsekreterare. Det är även meriterande om du har utbildning i eller erfarenhet av Kälvestens intervjumetod, handledarutbildning, dokumenterad fortbildning inom området barn och familj samt utbildning/kunskap kring BBIC, MI och Procapita.

Eftersom samarbete och samverkan är en stor del av ditt arbete är det ett krav att du har förmågan att arbeta ihop med andra och kan skapa konstruktivt samarbete för förändring. Vidare ser vi att du är stabil och kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker, även under press. Eftersom du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål kräver arbetet även att du besitter en flexibilitet som gör att du har lätt för att anpassa ditt beteende efter omgivning, situation och förändrade omständigheter.

Även om arbetet i mångt och mycket innebär samarbete med andra förutsätts även att du är självgående och har förmågan att ta initiativ, fatta beslut, planera ditt arbete och se till att saker och ting blir utfört. För att lyckas i detta komplexa arbete behöver du arbeta strukturerat, ha en utvecklad problemlösande analysförmåga samt ha lätt för att uttrycka dig såväl i tal som i skrift.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid personliga kompetenser.

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu två familjehemssekreterare till Familjehemsvården, avdelning IFO Utredning. Den ena tjänsten är till upptagningsområde Väster och den andra till upptagningsområde Öster.

Inom vår Familjehemsvård arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet, driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschef.

Som anställd hos oss erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram, intern såväl som extern handledning, kontinuerlig kompetensutveckling genom föreläsningar och utbildning, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister samt uppvisa id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner. Visa mindre

Familjehemssekreterare med inriktning rekrytering

Ansök    Maj 31    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20211561 Arbetsuppgifter Familjehemsvården inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Malmö förstärker arbetet med att verksamhetsutveckla rekrytering och stöd till familjehem med 4 tjänster. Tjänsterna är familjehemssekreterare i grunden men har särskilt fokus på rekrytering av familjehem och jourhem samt vidareutveckla metoder för utökat stöd till jour- och familjehem. Det innebär att du initialt arbetar tillsammans med kollegor inom verksamh... Visa mer
Ref: 20211561

Arbetsuppgifter
Familjehemsvården inom Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Malmö förstärker arbetet med att verksamhetsutveckla rekrytering och stöd till familjehem med 4 tjänster.

Tjänsterna är familjehemssekreterare i grunden men har särskilt fokus på rekrytering av familjehem och jourhem samt vidareutveckla metoder för utökat stöd till jour- och familjehem. Det innebär att du initialt arbetar tillsammans med kollegor inom verksamheten för att ta fram metoder och arbetssätt för att förstärka och effektivisera rekryteringsarbetet samt öka stödet till våra jour- och familjehem. När metoder och arbetssätt är på plats fortsätter arbetet med att genomföra det arbete du har varit med och tagit fram.

Du kommer att ha ett nära samarbete med familjehemssekreterarna i de 8 familjehemssektionerna. 

Grunduppdraget som familjehemssekreterare och det som dina kollegor i gruppen huvudsakligen jobbar med är att rekrytera och utreda blivande familjehem samt att i samarbete med barnsekreterare handleda i pågående placeringar. Det innebär också att följa familjehemmen över lång tid och att vara ett viktigt stöd i deras uppdrag.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är positivt om du även har andra relevanta vidareutbildningar och gärna erfarenhet av exempelvis Kälvestens intervjumetodik. Har du erfarenhet av Procapita, BBIC och MI ser vi det som meriterande.

För tjänsten krävs också att du har B-körkort för manuellt växlad bil. Du har även lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift. Har du kunskaper i andra språk utöver svenska är det en fördel.

För tjänsten är det viktigt att du:

- Kan ta egna initiativ, agera och se till att saker och ting blir utförda.

- Visar intresse och förståelse för människors livssituationer samt gör bedömningar och kan förmedla dem

- Är utåtriktad och snabbt kan skapa kontakter och relationer och inge förtroende. Hittar nya arenor att berätta om familjehem och jourhemsuppdrag

- Samarbetar väl både internt och externt

- Är kommunikativ

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu fyra familjehemssekreterare till Familjevården inom IFO Utredning, Enhet Familjehem Väster, Öster och Innerstaden, sektion Innerstaden.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: September 2021 eller enligt överenskommelse

Övrigt
Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och första intervjuomgången är planerad till torsdag 17/6 (e.m), måndag 21/6 (f.m), tisdag 22/6 (e.m) samt torsdag 24/6 (e.m).

Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter. Innan anställning behöver du även visa id-handling samt ett utdrag ur belastningsregistret.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Ansök    Sep 7    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20212365 Arbetsuppgifter Ta chansen att jobba inom Malmö stads Familjehemsvård! Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi. Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar ... Visa mer
Ref: 20212365

Arbetsuppgifter
Ta chansen att jobba inom Malmö stads Familjehemsvård!

Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi.

Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar som ett team tillsammans med barnet, biologiskt nätverk och familjehem. Förutom ett nära samarbete med barnsekreteraren behöver du även ha ett bra samarbete med övriga instanser och myndigheter runt barnet.

Rollen som familjehemssekreterare förutsätter att du är självgående i ditt arbete, men du har alltid tillgång till chef, förste socialsekreterare och kollegor för professionellt stöd. Du samverkar med interna och externa aktörer och du har såväl korta som långvariga kontakter med både enskilda individer och samverkansparter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt minst tre års erfarenhet av socialt arbete inom området barn och familj. Tjänsten ställer även krav på B-körkort, god administrativ förmåga samt att du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket såväl i tal som i skrift.

Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och familj, och vi ser gärna att du tidigare arbetat inom familjehemsvård som familjehemssekreterare eller barnsekreterare. Det är även meriterande om du har utbildning i eller erfarenhet av Kälvestens intervjumetod, handledarutbildning, dokumenterad fortbildning inom området barn och familj samt utbildning/kunskap kring BBIC, MI och Procapita.

Eftersom samarbete och samverkan är en stor del av ditt arbete är det ett krav att du har förmågan att arbeta ihop med andra och kan skapa konstruktivt samarbete för förändring. Vidare ser vi att du är stabil och kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker, även under press. Eftersom du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål kräver arbetet även att du besitter en flexibilitet som gör att du har lätt för att anpassa ditt beteende efter omgivning, situation och förändrade omständigheter.

Även om arbetet i mångt och mycket innebär samarbete med andra förutsätts även att du är självgående och har förmågan att ta initiativ, fatta beslut, planera ditt arbete och se till att saker och ting blir utfört. För att lyckas i detta komplexa arbete behöver du arbeta strukturerat, ha en utvecklad problemlösande analysförmåga samt ha lätt för att uttrycka dig såväl i tal som i skrift.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid personliga kompetenser.

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu två familjehemssekreterare till Familjehemsvården, avdelning IFO Utredning, område Väster.

Inom vår Familjehemsvård arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet, driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschef.

Som anställd hos oss erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram, intern såväl som extern handledning, kontinuerlig kompetensutveckling genom föreläsningar och utbildning, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

 

Övrigt
Innan anställning behöver du visa upp socionomexamensbevis, utdrag ur belastningsregister samt uppvisa id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Ansök    Dec 4    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20202727 Arbetsuppgifter Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi. Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar som ett team tillsammans med barnet, biologiskt nätverk ... Visa mer
Ref: 20202727

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem, jourhem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer samt att i samarbete med barnsekreterare handleda och stödja familjehem och jourhem i pågående placeringar. Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi.

Familjehemssekreterare och barnsekreterare arbetar som ett team tillsammans med barnet, biologiskt nätverk och familjehem. Förutom ett nära samarbete med barnsekreteraren behöver du även ha ett bra samarbete med övriga instanser och myndigheter runt barnet.

Rollen som familjehemssekreterare förutsätter att du är självgående i ditt arbete, men du har alltid tillgång till chef, förste socialsekreterare och kollegor för professionellt stöd. Du samverkar med interna och externa aktörer och du har såväl korta som långvariga kontakter med både enskilda individer och samverkansparter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt minst tre års erfarenhet av socialt arbete inom området barn och familj. Tjänsten ställer även krav på B-körkort, god administrativ förmåga samt att du har lätt för att uttrycka dig i svenska språket såväl i tal som i skrift.

Det är mycket meriterande om du har erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och familj, och vi ser gärna att du tidigare arbetat inom familjehemsvård som familjehemssekreterare eller barnsekreterare. Det är även meriterande om du har utbildning i eller erfarenhet av Kälvestens intervjumetod, handledarutbildning, dokumenterad fortbildning inom området barn och familj samt utbildning/kunskap kring BBIC, MI och Procapita.

Eftersom samarbete och samverkan är en stor del av ditt arbete är det ett krav att du har förmågan att arbeta ihop med andra och kan skapa konstruktivt samarbete för förändring. Vidare ser vi att du är stabil och kan behålla ett realistiskt perspektiv på situationer och fokusera på rätt saker, även under press. Eftersom du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål kräver arbetet även att du besitter en flexibilitet som gör att du har lätt för att anpassa ditt beteende efter omgivning, situation och förändrade omständigheter.

Även om arbetet i mångt och mycket innebär samarbete med andra förutsätts även att du är självgående och har förmågan att ta initiativ, fatta beslut, planera ditt arbete och se till att saker och ting blir utfört. För att lyckas i detta komplexa arbete behöver du arbeta strukturerat, ha en utvecklad problemlösande analysförmåga samt ha lätt för att uttrycka dig såväl i tal som i skrift.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid personliga kompetenser.

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu familjehemssekreterare till Familjehemsvården som ingår i avdelning IFO Utredning. Vi rekryterar till två tillsvidaretjänster inom upptagningsområde Norr, en tillsvidaretjänst och ett vikariat (9 månader) inom upptagningsområde Söder, samt en tillsvidaretjänst och ett vikariat (6 månader) inom upptagningsområde Väster.

Inom vår Familjehemsvård arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet, driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschef. Som anställd hos oss erbjuds du ett omfattande introduktionsprogram, intern såväl som extern handledning, kontinuerlig kompetensutveckling genom föreläsningar och utbildning, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling och friskvårdsbidrag.

Information om tjänsten
Anställningsform: Fyra tjänster tillsvidare (varav två på Norr, en på Söder och en på Väster) samt ett vikariat på 9 månader (Söder) och ett vikariat på 6 månader (Väster)
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 6
Tillträde: 1 mars eller snarast möjligt enligt överenskommelse

Övrigt
Sökande som kallas på intervju skall vid intervjutillfället visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister samt uppvisa id-handling (pass eller nationellt id-kort).

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Ansök    Jan 8    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20210035 Arbetsuppgifter Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem samt att i samarbete med barnsekreterare handleda i pågående placeringar. Du följer familjehemmen över lång tid och är ett viktigt stöd i deras uppdrag. Att som familjehem öppna sina dörrar för ett barn innebär många utmaningar, inte bara för familjehemsföräldrarna utan för familjen som helhet. Det är därför betydelsefullt... Visa mer
Ref: 20210035

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem samt att i samarbete med barnsekreterare handleda i pågående placeringar.

Du följer familjehemmen över lång tid och är ett viktigt stöd i deras uppdrag. Att som familjehem öppna sina dörrar för ett barn innebär många utmaningar, inte bara för familjehemsföräldrarna utan för familjen som helhet. Det är därför betydelsefullt att kunna ta in och vara lyhörd inför varje familjs unika situation. Du behöver kunna bygga långsiktiga och trygga relationer samt vara uthållig och metodisk för att lyckas i ditt arbete. I pågående placeringar arbetar du i team med barnsekreteraren som ansvarar för uppföljningen av de placerade barnen.

Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi. Förutom ett nära samarbete med barnsekreteraren behöver du ha ett bra samarbete med övriga instanser och myndigheter runt barnet.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är positivt om du även har andra relevanta vidareutbildningar och gärna erfarenhet av exempelvis Nya Kälvesten och Kälvesten intervjumetodik.

För tjänsten krävs också att du har B-körkort för manuellt växlad bil. Du har även lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.

Personliga kompetenser vi söker:

- Har lätt för att samarbeta med så väl kollegor som uppdragstagare
- Engagerad och har lätt att anta ett helhetsperspektiv
- Drivande mot gemensamma mål
- Nyfiken, öppen, uthållig

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu en familjehemssekreterare till Familjevården, IFO Utredning, upptagningsområde Innerstaden, som består av två sektioner med ca 10 medarbetare i varje. I sektionerna arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt två förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet samt driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschefen.

Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2021-02-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt
Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner. Visa mindre

Familjehemssekreterare med inriktning rekrytering

Ansök    Maj 11    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20211285 Arbetsuppgifter Tjänsten är en familjehemssekreterartjänst i grunden men har särskilt fokus på rekrytering av familjehem och jourhem. Det innebär att du arbetar med att rekrytera och göra ett första urval av familjehem och jourhem till alla stadsområden i Malmö. Du ansvarar för alla intresseanmälningar som inkommer i vår gemensamma bank, inleder utredning där det bedöms lämpligt och inhämtar registerutdrag och referenser. Du håller i inform... Visa mer
Ref: 20211285

Arbetsuppgifter
Tjänsten är en familjehemssekreterartjänst i grunden men har särskilt fokus på rekrytering av familjehem och jourhem. Det innebär att du arbetar med att rekrytera och göra ett första urval av familjehem och jourhem till alla stadsområden i Malmö. Du ansvarar för alla intresseanmälningar som inkommer i vår gemensamma bank, inleder utredning där det bedöms lämpligt och inhämtar registerutdrag och referenser. Du håller i informationsträffar för intressenter. Du behöver arbeta uppsökande mot arbetsplatser, föreningar etc för att informera om behovet av familjehem och jourhem och vad uppdraget innebär. Du samarbetar med familjehemssekreterare i alla stadsområdena kring behoven som finns av familjehem och jourhem. Du samarbetar med kommunikationsavdelningen kring marknadsföring och kampanjer.

Grunduppdraget som familjehemssekreterare och det som dina kollegor i gruppen huvudsakligen jobbar med är att rekrytera och utreda blivande familjehem samt att i samarbete med barnsekreterare handleda i pågående placeringar. Det innebär också att följa familjehemmen över lång tid och att vara ett viktigt stöd i deras uppdrag. 

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är positivt om du även har andra relevanta vidareutbildningar och gärna erfarenhet av exempelvis Kälvestens intervjumetodik. Har du erfarenhet av Procapita, BBIC och MI ser vi det som meriterande.

För tjänsten krävs också att du har B-körkort för manuellt växlad bil. Du har även lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift. Har du kunskaper i andra språk utöver svenska är det en fördel.

För tjänsten är det viktigt att du:

- Visar intresse och förståelse för människors livssituationer samt gör bedömningar och kan förmedla dem

- Är utåtriktad och snabbt kan skapa kontakter och relationer och inge förtroende. Hittar nya arenor att berätta om familjehem och jourhemsuppdrag

- Samarbetar väl både internt och externt

- Är kommunikativ

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu två familjehemssekreterare till Familjevården inom IFO Utredning, Enhet Familjehem Norr, Söder och Skolfam. Sektion Familjehem Norr 1 består av fyra barnsekreterare, sex familjehemssekreterare, en förste socialsekreterare samt en sektionschef.

Våra lokaler ligger på Sallerupsvägen 11 D.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Augusti 2021 eller enligt överenskommelse

Övrigt
Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och första intervjuomgången är planerad till tisdag 8/6 (f.m), torsdag 10/6 (f.m) samt måndag 14/6 (f.m) och andra intervjuomgången är planerad till torsdag 17/6 (hela dagen) och fredag 18/6 (hela dagen).

Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter. Innan anställning behöver du även visa id-handling samt ett utdrag ur belastningsregistret.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Ansök    Okt 7    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20202220 Arbetsuppgifter Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem samt att i samarbete med barnsekreterare handleda i pågående placeringar. Du följer familjehemmen över lång tid och är ett viktigt stöd i deras uppdrag. Att som familjehem öppna sina dörrar för ett barn innebär många utmaningar, inte bara för familjehemsföräldrarna utan för familjen som helhet. Det är därför betydelsefullt... Visa mer
Ref: 20202220

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem samt att i samarbete med barnsekreterare handleda i pågående placeringar.

Du följer familjehemmen över lång tid och är ett viktigt stöd i deras uppdrag. Att som familjehem öppna sina dörrar för ett barn innebär många utmaningar, inte bara för familjehemsföräldrarna utan för familjen som helhet. Det är därför betydelsefullt att kunna ta in och vara lyhörd inför varje familjs unika situation. Du behöver kunna bygga långsiktiga och trygga relationer samt vara uthållig och metodisk för att lyckas i ditt arbete. I pågående placeringar arbetar du i team med barnsekreteraren som ansvarar för uppföljningen av de placerade barnen.

Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi. Förutom ett nära samarbete med barnsekreteraren behöver du ha ett bra samarbete med övriga instanser och myndigheter runt barnet.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är positivt om du även har andra relevanta vidareutbildningar och gärna erfarenhet av exempelvis Nya Kälvesten och Kälvesten intervjumetodik.

För tjänsten krävs också att du har B-körkort för manuellt växlad bil. Du har även lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.

Personliga kompetenser vi söker:

- Har lätt för att samarbeta med så väl kollegor som uppdragstagare
- Engagerad och har lätt att anta ett helhetsperspektiv
- Drivande mot gemensamma mål
- Nyfiken, öppen, uthållig

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu en familjehemssekreterare till Familjevården, IFO Utredning, upptagningsområde Innerstaden, som består av två sektioner med ca 10 medarbetare i varje. I sektionerna arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt två förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet samt driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschefen.

Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-12-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt
Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner. Visa mindre

Familjehemssekreterare till Jourhemsgruppen

Ansök    Jun 12    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20201447 Arbetsuppgifter Som familjehemssekreterare i jourhemsgruppen arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete. Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. Du kommer också ha bakjo... Visa mer
Ref: 20201447 Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare i jourhemsgruppen arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete.

Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda jourhem, men också att upprätta avtal med jourhem. Du kommer också ha bakjour/beredskap vissa kvällar enligt ett rullande schema. I tjänsten finns både långvariga kontakter med jourhem men även korta kontakter i akuta situationer med både enskilda individer och samverkansparter. Du arbetar i nära samarbete med såväl kollegor i det egna teamet som med andra interna kollegor och externa samverkansparter.

I din tjänst ingår även att, tillsammans med dina kollegor, arbeta med att utveckla metoder och arbetssätt med inriktning mot kvalitetsstyrning och MI. I ditt arbete samverkar du också aktivt med interna och externa aktörer vad det gäller att utveckla och utföra ett professionellt socialt arbete.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt ett genuint intresse av att arbeta med målgruppen barn och familj. Tjänsten ställer krav på tidigare erfarenhet av socialt arbete, och vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av socialt arbete efter din examen, tidigare erfarenhet av arbete rörande barn och unga samt gärna utredningsarbete och myndighetsutövning enligt SoL och LVU. Om du dessutom besitter kunskap om eller har erfarenhet av BBIC, MI eller Procapita kommer det att underlätta ditt arbete.

Som person ser vi att du som söker är ansvarstagande och har förmågan att själv strukturera och driva ditt arbete framåt. I ditt arbete är du relationsskapande och du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med andra enheter internt samt med extern samverkan med andra verksamheter och myndigheter. I arbetet kommer du att träffa på människor med olika erfarenheter och historia, det är därför viktigt att du är lyhörd och kan lyssna in personen du möter för att skapa god kontakt.

Det är av stor vikt att du som söker är trygg, stabil och har god förmåga till självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och har en god förmåga att skilja på det personliga och professionella. I rollen som socialsekreterare är det även viktigt att du är flexibel i ditt arbete och har lätt för att förhålla dig till ändrade omständigheter och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och mål. Du har samtidigt förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Då arbetet innebär mycket kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. B-körkort är ett krav.

I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper.

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Verksamhetsområde Individ och Familj, Familjevården, består bl.a. av två sektioner med ca 10 medarbetare i varje. I sektionerna arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt två förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet samt driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschefen.

Nu söker vi en familjehemssekreterare till Jourhemsgruppen. I denna tjänst blir du en del av en sektion som idag består av 3 familjehemssekreterare för jourhem samt några barnsekreterare, familjehemssekreterare och 1 förste.

Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2020-08-01 eller enligt överenskommelse

Övrigt
Urval för denna tjänst kommer att ske löpande. Vid intervju vill vi att du tar med socionomexamensbevis samt kontaktuppgifter till minst 2 referenspersoner. Innan anställning behöver du uppvisa en giltig ID-handling (nationellt id-kort eller pass) samt ett utdrag ur belastningsregistret.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Visa mindre

Familjehemssekreterare till Familjehemsvården

Ansök    Jun 4    Malmö kommun    Familjehemssekreterare
Ref: 20201400 Arbetsuppgifter Vi är en erfaren och engagerad arbetsgrupp med god gemenskap och högt i tak. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla familjehemsvården i Väster. Tre familjehemssekreterare kommer i huvudsak att arbeta med rekrytering av familjehem och uppföljning av jourhemsplaceringar samt kontaktfamiljer. Övriga familjehemssekreterare arbetar med utredning av familjehem samt stöd, råd och handledning till familjehem i deras ar... Visa mer
Ref: 20201400 Arbetsuppgifter
Vi är en erfaren och engagerad arbetsgrupp med god gemenskap och högt i tak. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla familjehemsvården i Väster.

Tre familjehemssekreterare kommer i huvudsak att arbeta med rekrytering av familjehem och uppföljning av jourhemsplaceringar samt kontaktfamiljer. Övriga familjehemssekreterare arbetar med utredning av familjehem samt stöd, råd och handledning till familjehem i deras arbete.

Vi söker dig som vill arbeta med rekrytering av familjehem och uppföljning av jourhemsplaceringar samt kontaktfamiljer. I detta arbete arbetar du nära tillsammans med barnens handläggare vid uppstarten av jourhemsplaceringen. Eftersom många familjehem finns runt om i Skåne innebär arbetet resor, främst med bil.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har socionomexamen samt minst tre års relevant erfarenhet av socialt arbete. Tidigare erfarenhet av arbete som utredande socialsekreterare inom barn- och ungdomsvården eller familjehemsvården är meriterande. God kunskap om BBIC (Barns behov i centrum), utbildning i Kälvestens intervjumetod samt erfarenhet av verksamhetssystemet ProCapita är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på din förmåga och kompetens vad gäller att förstå vad ett barn behöver och vad som krävs av ett familjehem. Vi arbetar nära i team och för att lyckas i arbetet krävs också att du arbetar bra tillsammans med andra såväl internt som externt, att du är en god lyssnare och söker konstruktiva lösningar. Då vissa moment sker under ganska högt tryck är det viktigt att du är stabil och att du enkelt kan förhålla dig till ändrade omständigheter. Du har förmåga att prioritera rätt och se sammanhang samt att finna lösningar i komplexa frågor. Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och samarbete, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Körkort är ett krav.

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Familjehemsvården är en av sektionerna inom verksamhetsområde individ och familj. Inom verksamhetsområdet finns också en mottagnings- och utredningssektion för ungdomar och deras familjer, tre utredningssektioner för barnfamiljer och en öppenvårdssektion som arbetar med psykosocialt behandlingsarbete med barn och familjer. Vårt kontor finns på Hålsjögatan 8 i Malmö.

Information om tjänsten
Anställningsform: Vikariat t.o.m. 2021-08-31
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt
Urval för denna tjänst kommer att ske löpande. Vid intervju vill vi att du tar med socionomexamensbevis samt kontaktuppgifter till minst 2 referenspersoner. Innan anställning behöver du uppvisa en giltig ID-handling (nationellt id-kort eller pass) samt utdrag ur belastningsregistret.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att det ska vara enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnd kontaktperson och har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-konsult Lina Rönningberg, 0708-29 38 58. Visa mindre

Familjehemssekreterare till familjehemsvården

Ansök    Feb 3    Malmö stad    Familjehemssekreterare
Ref: 20200160 Arbetsuppgifter Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem samt att i samarbete med barnsekreterare handleda i pågående placeringar. Du följer familjehemmen över lång tid och är ett viktigt stöd i deras uppdrag. Att som familjehem öppna sina dörrar för ett barn innebär många utmaningar, inte bara för familjehemsföräldrarna utan för familjen som helhet. Det är därför betydelseful... Visa mer
Ref: 20200160

Arbetsuppgifter
Som familjehemssekreterare blir ditt huvudsakliga uppdrag att rekrytera och utreda blivande familjehem samt att i samarbete med barnsekreterare handleda i pågående placeringar.

Du följer familjehemmen över lång tid och är ett viktigt stöd i deras uppdrag. Att som familjehem öppna sina dörrar för ett barn innebär många utmaningar, inte bara för familjehemsföräldrarna utan för familjen som helhet. Det är därför betydelsefullt att kunna ta in och vara lyhörd inför varje familjs unika situation. Du behöver kunna bygga långsiktiga och trygga relationer samt vara uthållig och metodisk för att lyckas i ditt arbete. I pågående placeringar arbetar du i team med barnsekreteraren som ansvarar för uppföljningen av de placerade barnen.

Som familjehemssekreterare hanterar du även avtal och ekonomi. Förutom ett nära samarbete med barnsekreteraren behöver du ha ett bra samarbete med övriga instanser och myndigheter runt barnet.

Kvalifikationer
Du har socionomexamen och minst 1 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är positivt om du även har andra relevanta vidareutbildningar och gärna erfarenhet av exempelvis Nya Kälvesten och Kälvesten intervjumetodik.

För tjänsten krävs också att du har B-körkort för manuellt växlad bil. Du har även lätt för att uttrycka dig på svenska såväl i tal som i skrift.

Personliga kompetenser vi söker:

-                          Har lätt för att samarbeta med så väl kollegor som uppdragstagare
-                          Engagerad och har lätt att anta ett helhetsperspektiv
-                          Drivande mot gemensamma mål
-                          Nyfiken, öppen, uthållig

Om arbetsplatsen
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Vi söker nu två familjehemssekreterare till Familjevården i socialtjänst Innerstaden, som består av två sektioner med ca 10 medarbetare i varje. I sektionerna arbetar kompetenta, erfarna och engagerade barnsekreterare och familjehemssekreterare, samt två förste socialsekreterare som stöttar i det dagliga arbetet samt driver det långsiktiga strategiarbetet och fokuserar på verksamhetsutveckling tillsammans med sektionschefen.


Våra lokaler ligger på Bergsgatan, nära Södervärn och Triangeln med utmärkta pendlingsmöjligheter och nära Möllevångstorget med ett stort utbud av affärer och restauranger.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Övrigt
Vi kommer att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden. Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning samt tar med kontaktuppgifter till två referenter.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om du har sökt tjänster i Malmö stad tidigare så kanske du märker att du till denna tjänst söker på ett nytt sätt, via ett nytt rekryteringssystem. Vi byter rekryteringssystem för att de ska var enklare för dig att söka våra tjänster. Om du har sökt i vårt tidigare system Visma Recruit, och vill återanvända din ansökan i denna rekrytering kan du logga in på ditt konto i Visma Recruit och ladda ner ditt tidigare CV och personliga brev.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner och har du frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Lina Rönningberg, 0708-29 38 58. Visa mindre

Familjehemssekreterare till Familjehemsvården

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till ege... Visa mer
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänstens viktigaste uppdrag är att arbeta med service till Malmöborna gällande de områden socialtjänsten ansvarar för. Hos oss arbetar du i en stimulerande miljö där utvecklingen bygger på våra ledares och medarbetares engagemang för våra medborgare.

Socialtjänst Väster är organiserad i tre enheter; barn- och familj, försörjningsstöd och vuxna. Hos oss arbetar omkring 150 medarbetare med hög kompetens och stort engagemang för socialt arbete. Familjehemsvården är en egen sektion inom enheten för barn och familj. Inom enheten finns också en mottagnings- och utredningssektion för ungdomar och deras familjer, en utredningssektion för barnfamiljer och en öppenvårdssektion som arbetar med psykosocialt behandlingsarbete med barn och familjer.

ARBETSUPPGIFTER
Vi är en erfaren och engagerad arbetsgrupp med god gemenskap och högt i tak. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla familjehemsvården i Väster.

Familjehemsvården är inne i ett förändringsarbete. Två familjehemssekreterare kommer i huvudsak att arbeta med rekrytering av familjehem och uppföljning av jourhemsplaceringar. Övriga familjehemssekreterare ska arbeta med utredning av familjehem samt stöd, råd och handledning till familjehem i deras arbete.

Vi söker dig som vill arbeta med uppföljning av familjehem. I detta arbete arbetar du nära tillsammans med barnens handläggare vid uppstarten av placeringen och under placeringens gång. Eftersom många barn är placerade i familjehem runt om i Skåne innebär arbetet resor, främst med bil.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har socionomexamen samt tre års relevant erfarenhet av socialt arbete. Tidigare erfarenhet av arbete
som utredande socialsekreterare inom barn- och ungdomsvården eller familjehemsvården är meriterande. God kunskap
om BBIC (Barns behov i centrum), utbildning i Kälvestens intervjumetod samt erfarenhet av verksamhetssystemet
ProCapita är meriterande.

Arbetet ställer stora krav på din förmåga och kompetens vad gäller att förstå vad ett barn behöver och vad som krävs av
ett familjehem. Vi arbetar nära i team och för att lyckas i arbetet krävs också att du arbetar bra tillsammans med andra
såväl internt som externt, att du är en god lyssnare och söker konstruktiva lösningar. Då vissa moment sker under ganska
högt tryck är det viktigt att du är stabil och att du enkelt kan förhålla dig till ändrade omständigheter. Du har förmåga att
prioritera rätt och se sammanhang samt att finna lösningar i komplexa frågor. Då arbetet till stor del innefattar
kommunikation och samarbete, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift. Övriga
språkkunskaper är meriterande.

Körkort är ett krav.

ÖVRIGT
Urval för denna tjänst kommer att ske löpande och intervjuer är planerade att hållas v. 38 och v. 39. Vid intervju vill vi att du tar med socionomexamensbevis samt kontaktuppgifter till minst 2 referenspersoner. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor gällande rekryteringsprocessen besvaras av HR-konsult Lina Rönningberg, 0708-29 38 58 och frågor som gäller den specifika tjänsten besvaras av ovan nämnda kontaktperson. Visa mindre

Familjehemskonsulent/socionom

Ansök    Sep 10    Vitae Omsorg AB    Familjehemssekreterare
Vitae omsorg är en vårdkedja som består av konsulentstödd familjehemsvård, kvalificerad öppenvård, behandlingsfamiljer, psykologverksamhet samt utrednings- och behandlingshem för familjer. Vår teoretiska bas utgår från system- och anknytningsteori och det salutogena perspektivet präglar vårt arbete. Vitae Omsorg söker nu en socionom/beteendevetare till en tjänst som familjehemskonsulent för region Skåne. Du utgår från Malmö/Lund, med huvudkontor i Kri... Visa mer
Vitae omsorg är en vårdkedja som består av konsulentstödd familjehemsvård, kvalificerad öppenvård, behandlingsfamiljer, psykologverksamhet samt utrednings- och behandlingshem för familjer. Vår teoretiska bas utgår från system- och anknytningsteori och det salutogena perspektivet präglar vårt arbete. Vitae Omsorg söker nu en socionom/beteendevetare till en tjänst som familjehemskonsulent för region Skåne. Du utgår från Malmö/Lund, med huvudkontor i Kristianstad där du är en gång i veckan på teammöte. Som familjehemskonsulent på Vitae Omsorg arbetar du med att rekrytera, utreda och stöd/vägleda jour- och familjehem. Krav är minst fem års arbetserfarenhet från socialtjänsten, gärna som barnhandläggare. Du skall även ha arbetat minst tre år inom privat sektor med inriktning på barn och familj.Som person är du självgående (självledarskap), tar eget ansvar, arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med barnet i fokus, är flexibel, positiv och lösningsfokuserad.Det är viktigt att du har förmågan att snabbt kunna ställa om i en planering utifrån ändrade förutsättningar. Du är kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Du gillar att ta ansvar och vill gärna fortsätta utvecklas genom nya utmaningar inom Vitae Omsorg.Du är engagerad, har god samarbetsförmåga och är stresstålig. Du har även en förmåga att skapa goda relationer med familjerna, socialtjänst, externa aktörer och kollegor.Eftersom det i din roll även ingår att ha kundkontakt är det ytterst viktigt att du har säljegenskaper och är serviceminded.Vi erbjuder dig ett stimulerande och utvecklande arbete.Våra anställda utvecklas och utbildas även genom interna och externa satsningar, allt för att skapa bättre förutsättningar för en god familjehemsvård.Då det innebär tjänsteresor i arbetet tillhandahåller Vitae Omsorg dig med en förmånsbil.Huvudkontoret är i Kristianstad och Karlskrona, resor till kontoret tillkommer två gånger i veckan. Annars utgår du från din ort.Det finns möjlighet att arbeta hemifrån.Du är välkommen att maila VD, Angelica Kandalina vid frågor om tjänsten.Intervjuer och urval sker löpande under ansökningsperioden.Märk ansökan med "familjehemskonsulent Kronoberg". Med din ansökan vill vi ha CV, kort personligt brev samt att det i ditt brev framgår vad du har för mål och ambitioner i yrkeslivet.Har du linkedin, så refererar du till denna i ditt CV. Visa mindre

Familjehemssekreterare

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till ege... Visa mer
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Socialtjänsten i Söder är indelad i fyra enheter med olika uppdrag och fokusområden: barn och familj, vuxna (missbruk och hemlöshet) samt ekonomiskt bistånd. Vi är stolta över våra medarbetares kunskap, professionalitet och engagemang och vi chefer jobbar aktivt med att försöka skapa en kultur som tillåter våra medarbetare utvecklas i en god arbetsmiljö.

Vi söker nu en familjehemssekreterare till enheten barn och familj. Hos oss erbjuds du en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra. Idag är vi mycket stolta över vår verksamhet och det vi åstadkommer. Du erbjuds även introduktion, intern och extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling. Vill Du också vara med och göra skillnad för barnen och familjerna i vårt område?

ARBETSUPPGIFTER
Som familjehemssekreterare arbetar du med en hög grad av självständighet inom ramen för gällande lagstiftning, riktlinjer och praxis. Samtidigt har du alltid nära till din chef, förste socialsekreterare och dina kollegor för att få professionellt stöd i ditt arbete.

Dina främsta arbetsuppgifter är att rekrytera, utreda och handleda familjehem samt jourhem. I tjänsten finns både långvariga kontakter med familjehem men även korta kontakter i akuta situationer med både enskilda individer och samverkansparter. Då vår verksamhet är under ständig utveckling kan tjänsten på sikt komma att förändras och utvecklas.

I din tjänst ingår även att, tillsammans med dina kollegor, arbeta med att utveckla metoder och arbetssätt med inriktning mot kvalitetsstyrning och MI. I ditt arbete samverkar du också aktivt med interna och externa aktörer vad det gäller att utveckla och utföra ett professionellt socialt arbete.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen och minst 3 års erfarenhet av socialt arbete. Arbetet kräver även mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift. Erfarenhet av socialt arbete avseende barn och unga, BBIC, MI, Procapita samt Kälvesten intervjumetod är meriterande. Även kunskaper i fler språk än svenska ser vi som ett plus. B-körkort och körvana är ett krav.

Då du kommer att arbeta med såväl akut problematik som långsiktiga mål krävs ett flexibelt förhållningssätt och en god förmåga att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifterna ofta är av komplex karaktär vilket kräver en god analytisk problemlösande förmåga. Arbetet kräver också att du har en personlig mognad och stabilitet i din person som innebär att du kan förstå och sätta dig in i någon annans perspektiv samtidigt som du bibehåller din professionalitet.

Då du samverkar och samarbetar mycket både internt och externt är det viktigt det att du är tydlig och har en god kommunikativ förmåga. Vår verksamhet styrs i hög grad utifrån aktuellt behov vilket kräver en hög grad av tillgänglighet och flexibilitet i ditt sätt att arbeta.

ÖVRIGT
På grund av semester skiftar kontaktpersoner under annonseringsperioden:
Vecka 28 Hanna Brynte 040-345308
Vecka 29 Lena Jeppsson 040-342771
Vecka 30 Maria Olin 0733-03 63 36
Vecka 31 Jennie Björkén 040-345337

Vill du jobba på en arbetsplats med hög kompetens, ett bra arbetsklimat och med stort engagemang? Tveka inte att söka! Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete där du får möjlighet att bidra med din kompetens. Som anställd inom Malmö Stad erbjuds du även flextid, extern handledning, läsdagar samt friskvårdsbidrag.

Vid anställningsintervju vill vi att du visar examensbevis från socionomutbildning. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna registerutdrag ur belastningsregister. Sökande som inte lämnat eller uppvisat giltigt registerutdrag kommer inte anställas.

Vi kan komma att påbörja urvalsarbetet under ansökningstiden och intervjuer kan komma att ske löpande.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anger i annonsen. Visa mindre