Lediga jobb som Kommunjurist i Malmö

Se lediga jobb som Kommunjurist i Malmö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Malmö som finns hos arbetsgivaren.

Malmö stad söker stadsjurist till miljöförvaltningen

Malmö har lång erfarenhet av framgångsrikt miljö- och hållbarhetsarbete och vi är många som arbetar för att Malmö ska fortsätta att vara en av Sveriges ledande miljökommuner. Miljöförvaltningens uppdrag är bland annat att leda och samordna stadens klimat- och miljöarbete. Nu söker vi en erfaren jurist som vill vara med och driva vårt arbete framåt! Arbetsbeskrivning I din roll som jurist hos oss kommer du att vara ett strategiskt ledningsstöd och ge rådgi... Visa mer
Malmö har lång erfarenhet av framgångsrikt miljö- och hållbarhetsarbete och vi är många som arbetar för att Malmö ska fortsätta att vara en av Sveriges ledande miljökommuner. Miljöförvaltningens uppdrag är bland annat att leda och samordna stadens klimat- och miljöarbete. Nu söker vi en erfaren jurist som vill vara med och driva vårt arbete framåt!

Arbetsbeskrivning
I din roll som jurist hos oss kommer du att vara ett strategiskt ledningsstöd och ge rådgivning till chefer, ledningsgrupp och miljödirektören utifrån gällande lagstiftning och beslutade dokument. En del av arbetet kommer att innefatta rådgivning i bedömningsfrågor och att bistå cheferna med att tolka lagstiftningen utifrån förvaltningens uppdrag. Du kommer även att bevaka lagförändringar och rättspraxis samt hålla ihop förvaltningens strategiska positionsförflyttningar inom området. I ditt ansvarsområde ingår också att upprätta remissyttranden och rättsutredningar och föra förvaltningens talan i samband med juridiska processer. Vidare ingår det i rollen att granska och upprätta avtal samt projektansökningar.

Tjänsten är organisatoriskt placerad på enheten för kansli och juridik som består av åtta medarbetare. Enheten arbetar operativt och strategiskt och har utvecklings- och samordningsansvaret för juridik, arkiv, dokument- och ärendehantering, nämndsadministration, digitalisering samt dataskydd- och informationssäkerhet. Enhetens uppdrag är att arbeta med stöd och service genom att samarbeta med hela miljöförvaltningen, övriga förvaltningar, malmöbor och stadens verksamhetsutövare. Du kommer att vara placerad i Malmö och rapportera till enhetschef för kansli och juridik.

Vem är du?
Vi söker dig som har en svensk juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom privat eller offentlig sektor, exempelvis från advokatbyrå, kommunal eller statlig verksamhet. För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av att arbeta med såväl miljöbalken som livsmedelslagstiftningen men även ha god kännedom om annan relevant lagstiftning exempelvis inom energiområdet eller EU-lagstiftning. Vi ser även att du har erfarenhet av att granska avtal och projektansökningar samt vana av att skriva remissyttranden och rättsutredningar.

Som person är du lösningsfokuserad och har en god förmåga att kunna hantera komplexa frågeställningar och se helhetsperspektivet. Du är van vid att ta ett stort ägandeskap över dina arbetsuppgifter och att göra välavvägda bedömningar för verksamhetens bästa. Vidare är du en ödmjuk, lyhörd och flexibel person som trivs bra med att arbeta i en stödfunktion. För att trivas i rollen behöver du uppskatta att arbeta med strategiska frågor och ha många bollar i luften samtidigt vilket kräver en god prioriteringsförmåga.

Vad erbjuder vi dig?
Malmö stad är utsedd till Sveriges miljöbästa kommun av Aktuell Hållbarhet och miljöförvaltningen har en central roll i detta arbete. Hållbarhetsfrågor är vår vardag och arbetsredskapen är tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete. Vi är en arbetsplats med brett kunnande och stort engagemang. Hos oss får du vara med och påverka och göra skillnad för Malmöborna. I rollen som stadsjurist får du arbeta nära besluten både på en strategisk och operativ nivå. Du ges ett stort ansvar och stora möjligheter att utvecklas ytterligare i din yrkesroll.

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på miljöförvaltningen behöver du stå bakom vår värdegrund i Malmö stad: att möta varje människa med förståelse och respekt, ha stort engagemang och mod att påverka och att använda din kreativitet för att skapa förbättringar.

Om verksamheten
Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads klimat- och miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, ansvarar för kommunens energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här www.malmo.se/jobb 

Läs mer om vårt klimat- och miljöarbete: https://malmo.se/miljo 
Läs mer om miljöförvaltningen: https://malmo.se/miljoforvaltningen 
Några av medarbetarna i Malmö stad: https://malmo.se/Jobb.html#VijobbariMalmostad 

Ansökan
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Annonsen avser i första hand en (1) tillsvidareanställning. Förutsättningarna kan komma att förändras under rekryteringens gång.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Malmö stad med Jurek Rekrytering & Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande så ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via email utan ansökan sker via Malmö stads annons tillgänglig här http://bit.ly/3DaYTHc. För frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linn Marthinussen på telefon: +46 76 002 69 41 alternativt via email: [email protected] 

Övriga kontaktpersoner:

Vian Mirza Enhetschef, kansli och juridik, [email protected], 0709-705358

Åsa Thorné, Vision 040-342023

Eva Klamméus, Saco 0704-34 48 56 Visa mindre

Chefsjurist sökes till Staffanstorps kommun

Ansök    Maj 16    Malmö Personal AB    Kommunjurist
Malmö Personal arbetar med fokus på personalförsörjning, inhyrning av chefer, korttidsbemanning, Search och Headhunting samt Karriärändring. Malmö Personal är också samarbetspartners till Norlandias familjetjänster.Vi utgår från våra kontor i Malmö och Stockholm.Malmö Personal erbjuder via sina konsulter hög kompetens och lång erfarenhet inom rekrytering, uthyrning, karriärändring och förmedling av all kommunal personal. . Om arbetsplatsen I Staffa... Visa mer
Malmö Personal arbetar med fokus på personalförsörjning, inhyrning av chefer, korttidsbemanning, Search och Headhunting samt Karriärändring. Malmö Personal är också samarbetspartners till Norlandias familjetjänster.Vi utgår från våra kontor i Malmö och Stockholm.Malmö Personal erbjuder via sina konsulter hög kompetens och lång erfarenhet inom rekrytering, uthyrning, karriärändring och förmedling av all kommunal personal.

.

Om arbetsplatsen

I Staffanstorp finns många kreativa tankar och idéer om hur vi vill utveckla vår kommun i framtiden - och viljan och förmågan att förverkliga detta! Staffanstorp är en ung och expansiv kommun med snart 27 000 invånare, ett av Sveriges bästa näringslivsklimat, attraktiva boendemiljöer och skolor i den absoluta riks toppen. Våra ca 1200 anställda arbetar för att skapa en högkvalitativ service, trygghet och livskvalitet för våra invånare. I Staffanstorps kommun tänker vi utanför ramarna och långsiktigt.

Kommunstyrelseförvaltningen

Kommunstyrelse förvaltningen består av flera centrala stödfunktioner som kommunikation, kansli, stab, HR, ekonomi, upphandling, IT, säkerhet samt utredning och analys. Kommunjuristen utgör en viktig funktion i denna förvaltning, men ger också stöd och råd åt övriga kommunala förvaltningar och verksamheter.

Arbetsuppgifter

Som chefs- kommunjurist i Staffanstorps kommun arbetar du både strategiskt och operativt.
Du genomför utredningar såväl självständigt som i samverkan med andra experter inom kommunen, huvudsakligen inom det offentligrättsliga området. Du bistår med juridisk rådgivning till dina kollegor och kommunens förtroendevalda inom flertalet av kommunens verksamhetsområden. Du bevakar rättsutvecklingen inom för kommunen relevanta rättsområden, främst offentligrättsliga, och genomför utbildnings-, utveckling- och informationsinsatser. Du arbetar även med kommunens personuppgiftshantering och dataskyddsförordningen (GDPR). I arbetsuppgifterna ingår också att företräda Staffanstorps kommun i förhandlingar och processer vid domstol.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en juristexamen, besitter en bred allmänjuridisk kompetens och har arbetat som jurist inom offentlig sektor. Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta som jurist på en kommun eller inom en region och därigenom har goda kunskaper av flertalet av de rättsområden som förekommer inom kommunal verksamhet som exempelvis kommunallagen, förvaltningslagen och offentlighets- och sekretesslagen med mera.
Det är vidare meriterande om du har konkret erfarenhet av att arbeta med dataskyddsfrågor och goda kunskaper om dataskyddsförordningen.
Vi förväntar oss att du är lösningsfokuserad och hjälper oss finna framkomliga och framgångsrika lösningar på de juridiska frågeställningar och utmaningar som kommuner kan ställas inför. Du sätter Staffanstorps kommuns intressen i första rummet.
 
Personliga egenskaper

Som person är du strukturerad, resultat- och utvecklingsinriktad och har en vilja och förmåga att driva förändringsarbete. Du har lätt för att omsätta ord och planer till handling. Du har också en god analytisk förmåga och en utvecklad systemförståelse. Som kommunjurist kommer du att ha mycket externa och interna kontakter varför din kommunikations- och samarbetsförmåga är av stor betydelse.
Kommunen har en nära samverkan med andra kommuner inom bl.a. räddningstjänst- och IT-området samt med Region Skåne, Kommunförbundet Skåne, Länsstyrelsen Skåne m.fl. samverkans- och intresseorganisationer. Vi har också en regelbunden kontakt med rättsvårdande myndigheter, förvaltningsdomstolar m.m. - de flesta av dem med säte utanför kommunen, därför krävs också att du har körkort med behörighet B.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid

Kontaktpersoner

Connie Winsborn, Rekryteringskonsult, [email protected], 072-313 88 00
Georg Heuwing, Chef Utredningsenheten, [email protected] tfn 046-287 17 56

Ansökan

Du ansöker via formuläret i annonsen. Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökan via e-post. Sista ansökningsdag är 2023-05-30 Visa mindre

Kommunjurist sökes till södra Sverige

Ansök    Mar 15    Malmö Personal AB    Kommunjurist
CLWREKRYTERING AB arbetar med fokus på personalförsörjning, inhyrning av chefer, samt bemanning, CLW REKRYTERING AB är Golden Partners och rekryterings partner till några av Sveriges största utbildningsföretag. CLW rektytering söker kommunjurist för anställning eller som uthyrd underleverantör till Veteranklubben AB fråmst i södra Sverige. www.veteranklubben.com  Vanliga i en kommun förekommande arbetsuppgifter: Tolkar lagen och ger juridiska råd åt... Visa mer
CLWREKRYTERING AB arbetar med fokus på personalförsörjning, inhyrning av chefer, samt bemanning, CLW REKRYTERING AB är Golden Partners och rekryterings partner till några av Sveriges största utbildningsföretag.

CLW rektytering söker kommunjurist för anställning eller som uthyrd underleverantör till Veteranklubben AB fråmst i södra Sverige. www.veteranklubben.com 

Vanliga i en kommun förekommande arbetsuppgifter: Tolkar lagen och ger juridiska råd åt kommunstyrelsen, nämnder och kommunens olika verksamhetsgrenar vid beslut om till exempel LSS, hemtjänst, upphandling och bygglov. Juridiska utredningar, kvalitetsgranskar, skriver beslutsunderlag och avtal samt företräder kommunen vid förhandlingar och tvister som går till domstol mm.

Kontaktperson: Connie Winsborn, [email protected]
Mobil 0723138800 Visa mindre