Lediga jobb som MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Malmö

Se lediga jobb som MAS, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Malmö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Malmö som finns hos arbetsgivaren.

Inspektör inom hälso-och sjukvård på IVO

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) söker en inspektör till Malmö, avdelning syd för medverkan i vår tillsyn av hälso- och sjukvården. IVO ansvarar för tillsynen av hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Avdelning syd finns i Malmö och har regionerna Skåne, Blekinge samt Kronoberg som sitt tillsynsområde. Tjänsten omfattar arbete huvudsakligen inom området somatisk specialistsjukvård men arbete inom områdena psykiatrisk specialistsjukvård eller kommu... Visa mer
Inspektionen för vård och omsorg (IVO) söker en inspektör till Malmö, avdelning syd för medverkan i vår tillsyn av hälso- och sjukvården. IVO ansvarar för tillsynen av hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Avdelning syd finns i Malmö och har regionerna Skåne, Blekinge samt Kronoberg som sitt tillsynsområde. Tjänsten omfattar arbete huvudsakligen inom området somatisk specialistsjukvård men arbete inom områdena psykiatrisk specialistsjukvård eller kommunal hälso- och sjukvård/rehabilitering kan också förekomma.

Rollen som inspektör
Som inspektör arbetar du alltid utifrån ett brukar- och patientperspektiv och med vår tillsynspolicy i ryggen för att fokusera på vad som är angeläget för enskilda och för olika grupper av människor. Om inte annat framgår av lag, förordning eller särskilt beslut från regeringen ska tillsynen vara risk­baserad och granska det som är väsentligt. Tillsynen ska präglas av tydlighet, trovärdighet, integritet och effektivitet samt utgå från den statliga värdegrunden.

Arbetsuppgifterna kommer i huvudsak att innebära utredning av ärenden som avser klagomål på sjukvården och även utredning av lex Maria. Inspektioner av verksamheter kommer vara en stor del av arbetsuppgifterna. Kontakter med vårdgivare/personal, allmänhet och media ingår i arbetsupp­gifterna. Arbetet innebär även resor inom tillsynsområdet och till andra avdelningar inom myndig­heten.

Vi söker dig som har:


• Högskole-/universitetsexamen inom hälso- och sjukvård
• Minst 5 års erfarenhet från somatisk specialistsjukvård
• Erfarenhet av analys/utredningsarbete, kvalitets- och utvecklingsarbete
• Goda kunskaper i svenska, såväl muntligt som skriftligt
• God och aktuell IT- och datorvana
• B-körkort då arbetet innebär en hel del resor inom regionen

I rollen som inspektör ska du kunna arbeta självständigt och ha förmågan att effektivt prioritera och strukturera flera olika arbetsuppgifter inom olika ämnesområden samtidigt. Du ska ha en god analytisk förmåga, vara ansvarstagande och flexibel. Vidare är du öppen och nyfiken och kan snabbt sätta dig in komplexa fråge­ställningar. Vi ser att du har en god förmåga att skapa tillitsfulla relationer och har lätt för att samarbeta. Du är trygg i dina beslut och kan på ett konstruktivt sätt omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv. Du kommunicerar resultatet på ett tydligt och förtroendeingivande sätt, både muntligt och skriftligt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förmågor.

God kännedom om lagar och föreskrifter inom hälso- och sjukvården och erfarenhet av tillsynsarbete är meriterande.

Vad kan IVO erbjuda dig?
Vi erbjuder dig ett arbete i en spännande kunskapsorganisation. Du får chansen att arbeta i en dynamisk miljö där du tillsammans med dina kollegor bidrar till vårt kontinuerliga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige. IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, - metoder och verktyg för att nå bästa resultat. Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald.

Anställningen är tillsvidareanställning med sex månaders provanställning. Tjänsten avser heltid med placering i Malmö.

Ansök senast 16 februari
Skicka in din ansökan i form av personligt brev och CV senast 2020-02-16.
Märk din ansökan med dnr 2.1.1-1292/2020. Betyg och dylikt tas med vid en eventuell intervju. Intervjuer kommer tidigast inledas vecka 9.

Vi undanber oss vänligen säljsamtal för ytterligare rekrytering och annonsering.

Välkommen med din ansökan!

 


IVO bidrar till en säker vård och omsorg

IVO:s uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter. Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.

IVO har omkring 700 medarbetare och verksamheten bedrivs vid sex regionala avdelningskontor runt om i landet och tre myndighetsövergripande avdelningar i Stockholm. IVO bildades 2013 och lyder under Socialdepartementet. Visa mindre

Specialistsjuksköterskor som vill träffa spännande arbetsgivare!

Specialistsjuksköterskor som vill träffa spännande arbetsgivare! Medrekmässan - Sveriges största Inspirations och rekryteringsmässa inom vården. Är du legitimerad sjuksköterska och nyfiken på att byta arbetsgivare i Sverige eller kanske jobba i våra Nordiska grannländer? Se hit! Nu arrangeras Medrekmässan i Malmö. Kom och möt Regioner, Kommuner, Sjukhus och Bemanningsföretag på Sveriges största Inspirations och rekryteringsmässa. Lyssna till inspireran... Visa mer
Specialistsjuksköterskor som vill träffa spännande arbetsgivare!

Medrekmässan - Sveriges största Inspirations och rekryteringsmässa inom vården.

Är du legitimerad sjuksköterska och nyfiken på att byta arbetsgivare i Sverige eller kanske jobba i våra Nordiska grannländer? Se hit!

Nu arrangeras Medrekmässan i Malmö. Kom och möt Regioner, Kommuner, Sjukhus och Bemanningsföretag på Sveriges största Inspirations och rekryteringsmässa.

Lyssna till inspirerande föreläsare och möt din nästa arbetsgivare!

Malmö Hotell Scandic Triangeln i Ballroom 16/11-22 klockan 12-18.

MÄSSAN ÄR GRATIS FÖR BESÖKARE!

För anmälan, program och övrig information gå in på www.medrekmassan.se (http://www.medrekmassan.se/)

Vi ses! Visa mindre

Medicinskt ansvarig sjuksköterska till funktionsstödsförvaltningen

Ref: 20223030 Arbetsuppgifter Nu söker funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad en medicinsk ansvarig sjuksköterska, MAS, som med engagemang och ett lösningsinriktat förhållningssätt vill ta sig an detta viktiga uppdrag. Som MAS är du en nyckelperson i förvaltningens kvalitetsarbete där du både har ett tillsyns- och ett utvecklingsansvar i verksamheten genom att planera, leda, och följa upp kvalitet och säkerhet inom ditt ansvarsområde.   Du är centralt... Visa mer
Ref: 20223030

Arbetsuppgifter
Nu söker funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad en medicinsk ansvarig sjuksköterska, MAS, som med engagemang och ett lösningsinriktat förhållningssätt vill ta sig an detta viktiga uppdrag. Som MAS är du en nyckelperson i förvaltningens kvalitetsarbete där du både har ett tillsyns- och ett utvecklingsansvar i verksamheten genom att planera, leda, och följa upp kvalitet och säkerhet inom ditt ansvarsområde.  

Du är centralt placerad på kvalitetsenheten inom vår strategiska avdelning där du arbetar nära förvaltningens andra MAS samt två medicinskt ansvariga för rehabilitering, MAR. Tillsammans med dina kollegor på kvalitetsenheten har du en bärande roll att stödja och utveckla förvaltningens ständigt pågående kvalitetsarbete enligt förvaltningens styrnings- och ledningssystem.

I rollen har du ett självständigt ansvar för de författningsreglerade uppgifterna och att utveckla arbetssätt, metoder, rutiner samt riktlinjer inom hälso- och sjukvård och omvårdnad. Du är sakkunnig och lyfter utvecklingsfrågor inom HSL till förvaltningsledningen. Vidare tar du emot, utreder och anmäler allvarliga risker, händelser och vårdskador till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) och informerar nämnden.  

Du har ett nära samarbete med verksamhetschefer HSL och enhetschefer inom förvaltningen. Uppdraget innebär även dialog och samarbete med medicinskt ansvariga inom kommunens övriga specialistfunktioner, andra vårdgivare och myndigheter. Du ansvarar även för omvärldsbevakning inom ditt ansvarsområde.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med en relevant vidareutbildning. Du behöver ha goda kunskaper i de lagar och avtal som styr hälso- och sjukvård samt erfarenhet av att leda utvecklings-och förändringsarbete inom hälso- och sjukvård. Har du kunskaper och erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård ser vi det som meriterande, likaså om du har erfarenhet från socialpsykiatri och/eller funktionshinderområdet.

För att vara framgångsrik och trivas i rollen behöver du ha förmågan att se helheten och vara kvalitetsmedveten i alla led. Du behöver ha fokus på lösningar och möjligheter utifrån verksamhetens behov och förutsättningar, i balans med lagstiftningens krav. Tjänsten kräver att du kan arbeta strategiskt och har en förmåga att strukturera, planera och självständigt prioritera och driva ditt arbete framåt. Vidare behöver du ha goda kunskaper i processorienterat arbetssätt.

Som person är du trygg i din profession och har stor integritet. Du är en lagspelare som värdesätter och möjliggör ett gott samarbete och är duktig på att bygga tillitsfulla relationer. I rollen krävs det att du är kommunikativt skicklig och kan förklara på ett tydligt och pedagogiskt sätt, i både tal och skrift.

Om arbetsplatsen
Kvalitetsenheten är en nystartad enhet inom strategiska avdelningen, vilken förutom enhetschef, en MAS och två MAR, består av funktionerna utvecklingssekreterare med SAS-uppdrag, kvalitetsutvecklare samt utredningssekreterare.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen. Visa mindre

Specialistsjuksköterska sökes till Barn - och ungdomssjukhus Sahlgrenska

Nordisk Vårdinsats är ett bemanningsföretag inom vården.Vi förser offentliga och privata vårdgivare i Sverige och Norge med rätt kompetens.Vårdinsats personalkonsulenter har lång erfarenhet av vårdbemanningsbranschen och vet vad som krävs för att göra alla parter nöjda.Vi erbjuder dig som anställd hos oss stora möjligheter, konkurrenskraftiga löner och arbetstider du själv kan styra över. Erfarenhet av geriatrik är en fördel.Inriktning på avdelningen/enhet... Visa mer
Nordisk Vårdinsats är ett bemanningsföretag inom vården.Vi förser offentliga och privata vårdgivare i Sverige och Norge med rätt kompetens.Vårdinsats personalkonsulenter har lång erfarenhet av vårdbemanningsbranschen och vet vad som krävs för att göra alla parter nöjda.Vi erbjuder dig som anställd hos oss stora möjligheter, konkurrenskraftiga löner och arbetstider du själv kan styra över. Erfarenhet av geriatrik är en fördel.Inriktning på avdelningen/enheten/verksamheten: Sluten dygnet runt vård. Beskrivning av uppdraget:Slutenvård av barn (0-18 år) med barnonkologiska sjukdomar samt barn med benigna hematologiska tillstånd. Vi utreder och behandlar barn från VGR+ (vgr inklusive Värmland, delar av Halland+delar av Jönköpings län). Cytostatikakompetens samt erfarenhet av patienter som genomgått stamcellstransplantation är en enorm fördel. Vi använder oss av centrala infarter så erfarenheter av detta är en förutsättning. Krav på sjuksköterskaSpecialistsjuksköterska Barn med erfarenhet av barnonkologi i första hand, Specialistsjuksköterska Barn med någon erfarenhet av sluten Barnsjukvård i andra hand, erfarenhet av sluten Vuxenonkologisk sjukvård i tredje hand. Erfarenhet av intensivvård av barn fungerar också.Erfarenhet av centrala infarter, intravenös läkemedelshantering, administrering av cytostatika, erfarenhet av vårdrutiner vid cytostatikabehandling, god hygien, stamcellstransplantationserfarenhet, parenteral nutrition (intravenöst, sond och PEG) , medicintekniska avancerad vård inkluderande infusionspumpar, smärtpumpar, syrgasbehandling i högflödesgrimma Erfarenhet av att arbeta nära föräldrar och syskon som frekvent också deltar i våra patienters vård samt erfarenhet av psykosocialt stöd till familjer och barn under hög stress och press. Krav på flexibilitetJournalsystem: Melior Period: Från och med 2019-10-01 till och med 2019-12-30Alla perioder som du kan arbeta är av intresse.Självklart står vi för ett bra boende med Wifi och resa för dig.Hos Vårdinsats har du alltid:- Individuell lönesättning, hör gärna av dig för att veta vilken lön du du har.- Din egen personalkonsulent- Försäkring- Sjuklön- Betald resa och boende Visa mindre

Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) till funktionsstödsförvaltningen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksam... Visa mer
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 2400 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Strategiska avdelningen söker nu en medicinskt ansvarig sjuksköterska som vill vara med och utveckla förvaltningens arbete. Inom förvaltningen arbetar ytterligare en medicinskt ansvarig sjuksköterska samt två medicinskt ansvariga för rehabilitering som du har ett nära samarbete med.

Vi sitter tillsammans med förvaltningsledningen och övriga stabsavdelningar i ljusa och tillgängliga lokaler i centrala Malmö och det finns goda pendlingsmöjligheter. Har du ett driv och ett strategiskt tänk, läs då vidare och sök!

ARBETSUPPGIFTER
Som medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) har du lagstadgat uppdrag enligt hälso- och sjukvårdsförordningen. Tillsammans med medicinskt ansvarig för rehabilitering (MAR) och verksamhetscheferna för hälso- och sjukvård har du ett övergripande ansvar för kvalitet och säkerhet inom den kommunala hälso- och sjukvården. Uppdraget förutsätter nära samarbete med MAR samt kontinuerligt stöd och vägledning till chefer och medarbetare.
Som MAS har du både återkommande uppgifter och uppgifter som varierar över tid. De spänner över hela fältet, från operativt till strategiskt arbete och omfattar tillsyn, utredning, uppföljning och utveckling samt ibland projektarbete.
Du tar emot, utreder och anmäler allvarliga risker, händelser och vårdskador till vårdgivaren och Inspektionen för vård och omsorg (IVO). I arbetsuppgifterna ingår, som en del i förvaltningarnas egenkontroll, att delta i övergripande analys av avvikelser och förbättringsarbete.
Du tar fram rutiner samt material för egenkontroll. Du följer upp att rutiner är kända och tillämpas i verksamheterna. Du har också en rådgivande funktion för verksamheterna i hälso- och sjukvårdsfrågor.
I tjänsten ingår att arbeta med verksamhetsutveckling och samverka med övriga medicinskt ansvariga inom kommunen samt övriga specialistfunktioner inom förvaltningen och andra vårdgivare. Som MAS deltar du också som en kvalitetssäkrande funktion i förvaltningarnas processarbete och framtagande av rutiner, vilket innebär att du har ett flertal samarbetspartners internt inom Malmö stad.

KVALIFIKATIONER
Dina personliga färdigheter är av största vikt.
Du:
•är drivande och åstadkommer resultat
•är en person med personlig mognad, hög integritet och förmåga till självständigt agerande
•är kommunikativ och pedagogisk
•kan arbeta både med struktur och process
•är analytisk och drivs av att arbeta med komplexa frågeställningar
•har en mycket god samarbetsförmåga, kan se olika perspektiv och skapa tillitsfulla relationer
•är intresserad av och vill ta ansvar för organisationens lärande och utveckling

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med relevant vidareutbildning. Du ska ha goda kunskaper i de lagar och avtal som styr hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har kunskaper och erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård samt erfarenhet från socialpsykiatri och/eller funktionshinderområdet.

Erfarenhet av att leda utvecklings-och förändringsarbete inom hälso- och sjukvård är ett krav.

ÖVRIGT
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal.

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan. Var därför noga med att föra in alla utbildningar, erfarenheter och meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen Visa mindre

Södra Älvsborgs sjukhus söker sjuksköterskor till MAVA.

Nordisk Vårdinsats är ett bemanningsföretag inom vården.Vi förser offentliga och privata vårdgivare i Sverige och Norge med rätt kompetens.Vårdinsats personalkonsulenter har lång erfarenhet av vårdbemanningsbranschen och vet vad som krävs för att göra alla parter nöjda.Vi erbjuder dig som anställd hos oss stora möjligheter, konkurrenskraftiga löner och arbetstider du själv kan styra över. Erfarenhet av akutmedicin och hjärtsjukdomar, är en fördel. Legitime... Visa mer
Nordisk Vårdinsats är ett bemanningsföretag inom vården.Vi förser offentliga och privata vårdgivare i Sverige och Norge med rätt kompetens.Vårdinsats personalkonsulenter har lång erfarenhet av vårdbemanningsbranschen och vet vad som krävs för att göra alla parter nöjda.Vi erbjuder dig som anställd hos oss stora möjligheter, konkurrenskraftiga löner och arbetstider du själv kan styra över. Erfarenhet av akutmedicin och hjärtsjukdomar, är en fördel. Legitimerad sjuksköterska, minst 2 års erfarenhet som sjuksköterska på vårdavdelning. Medicinkliniken ansvarar för specialiserad vård inom akutmedicin, hjärtsjukdomar, blodsjukdomar, lungsjukdomar, allergiutredningar, njursjukdomar, mag- och tarmsjukdomar, diabetes, hormonella sjukdomar och cancersjukdomar. Vårt största uppdrag är vården av akut sjuka, multisjuka och kroniskt sjuka patienter. Uppdrag och arbetssätt Medicinkliniken är en stor klinik med 500 medarbetare. Vi är uppdelade i tre sektioner: hematologi,- onkologi- och lungsektionenkardiologisektionenmedicinsektionenArbetsperioden är från 15 juli till 31 Aug. Självklart står vi för ett bra boende med Wifi och resa för dig.Hos Vårdinsats har du alltid:- Individuell lönesättning, hör gärna av dig för att veta vilken lön du du har.- Din egen personalkonsulent- Försäkring- Sjuklön- Betald resa och boende Visa mindre