Lediga jobb Ibn Rushd Studieförb i Malmö

Se alla lediga jobb från Ibn Rushd Studieförb i Malmö. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Malmö som finns inom det yrket.

Studiekonsulent med fokus på kvinnoorganisering - Distrikt Södra

Vill du jobba i en organisation som har fokus på mångfald, rättigheter och livsåskådning? Är du dessutom en social, självgående och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Har du också stort intresse för kvinnofrågor, empowerment, organisering och jämställdhet är du troligen rätt person för oss! Vår nästa kollega ska nämligen ha fokus på just detta i sin kontakt med samverkansparter och medlemsorganisationer.... Visa mer
Vill du jobba i en organisation som har fokus på mångfald, rättigheter och livsåskådning? Är du dessutom en social, självgående och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Har du också stort intresse för kvinnofrågor, empowerment, organisering och jämställdhet är du troligen rätt person för oss! Vår nästa kollega ska nämligen ha fokus på just detta i sin kontakt med samverkansparter och medlemsorganisationer. 

 

Dina arbetsuppgifter

Som studiekonsulent på Ibn Rushd arbetar du med planering, utformning och genomförande av folkbildning tillsammans med nya och befintliga lokala medlems- och samarbetsorganisationer. Du är samverkanspartens go-to för information och riktlinjer kring verksamhetsrapportering, du vägleder i möjligheter och utmaningar, du stöttar och utforskar och du utbildar individuellt samt i grupp. Datorkunskap är avgörande för framgång i tjänsten.

Med bildning som metod och ingång, ska du i din roll utforska kraftsamling och nätverkande utifrån gemensamma nämnare för att stärka inflytande och organisering för/av kvinnor. Särskilt fokus på kvinnor som av olika anledningar inte befinner sig i ett sammanhang där deras potential och kunskap får så stort utrymme som möjligt. 

Organisatoriskt rapporterar du till distriktschef som har övergripande ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsfrågor. Dina kollegor är utspridda i Skåne.

 

Om dig

Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande och har en stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad person som tycker om att möta människor. Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. Du har också god samarbetsförmåga och tror på att samarbete är vägen till framgång. Du har lokalkännedom och redan etablerade kontakter inom civilsamhället eller offentliga sektorn. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt. Vi ser gärna att du tar med dig ett intresseområde med in i tjänsten och på så sätt berikar teamets kunskaper och möjligheter för folkbildning.  

 

Vi söker dig som?? 


• Har relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis inom statsvetenskap, sociologi, projektledning eller liknande.
• Har erfarenhet av föreningslivet och idéburen sektor.
• Har erfarenhet av organisering av grupper och nätverk.
• Har erfarenhet av jämställdhetsarbete.? 
• Är trygg i och kan stå för att förena olika kulturer och religioner med demokrati.?? 
• Har god förmåga att samarbeta med människor i många olika situationer och från olika kulturer.?? 
• Kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.?? 
• Har goda datorkunskaper. 
• Har erfarenhet av att använda sociala medier. 

 

Det är meriterande om du 


• Har erfarenhet av folkbildning eller liknande pedagogisk verksamhet.? 
• Har erfarenhet av att arbeta med rättighetsfrågor, kvinnoorganisering och de globala hållbarhetsmålen.
• Har kunskap om islam och dess värderingar.? 
• Är flerspråkig (arbetsspråket är svenska, men vid en del externa kontakter underlättar flerspråkighet).? 
• Har erfarenhet av att använda sociala medier för marknadsföring.
• Har erfarenhet av kontakter med politiker, offentliga tjänstemän och andra intressenter.? 
• Har kännedom om det lokala föreningslivet och gärna det muslimska föreningslivet.? 

? ? 

Anställningsvillkor 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning, tjänsten är heltid eller deltid efter överenskommelse. Du kommer att vara placerad i Malmö, Helsingborg eller Kristianstad med möjlighet till visst distansarbete och rapporterar till distriktets distriktschef. Tjänsten innebär resor och visst kvälls- och helgarbete, målstyrd arbetstid tillämpas. Kollektivavtal finns genom Fremia.  

 

Ansökan 

Sista ansökningsdag är 15 februari 2022.? Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, ej via mail eller vanlig post. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittar rätt kandidat, vänta därför inte med din ansökan. I rekryteringsprocessen ingår träff med rekryterande chef så väl som personalgruppen.? 

 

Om oss                                                                                                                                                   
Ibn Rushd är ett ungt studieförbund med fokus på livsåskådning, mänskliga rättigheter och mångfald. Vi är ett av tio studieförbund i Sverige som får del av statsanslaget till folkbildningsorganisationer. Ibn Rushd är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som är öppen för alla, och vi har verksamheter över hela Sverige. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Genom att stärka den svensk-muslimska identiteten vill vi att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället. Ibn Rushd tar ställning mot rasism som drabbar minoriteter och marginaliserade grupper och arbetar aktivt för förändring, förståelse och respekt. För mer information om oss se www.ibnrushd.se. Visa mindre