Lediga jobb som Utbildningskoordinator i Malmö

Se lediga jobb som Utbildningskoordinator i Malmö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Malmö som finns hos arbetsgivaren.

Studiekonsulent med fokus på kvinnoorganisering - Distrikt Södra

Vill du jobba i en organisation som har fokus på mångfald, rättigheter och livsåskådning? Är du dessutom en social, självgående och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Har du också stort intresse för kvinnofrågor, empowerment, organisering och jämställdhet är du troligen rätt person för oss! Vår nästa kollega ska nämligen ha fokus på just detta i sin kontakt med samverkansparter och medlemsorganisationer.... Visa mer
Vill du jobba i en organisation som har fokus på mångfald, rättigheter och livsåskådning? Är du dessutom en social, självgående och resultatinriktad person som trivs i en miljö som präglas av delaktighet och engagemang? Har du också stort intresse för kvinnofrågor, empowerment, organisering och jämställdhet är du troligen rätt person för oss! Vår nästa kollega ska nämligen ha fokus på just detta i sin kontakt med samverkansparter och medlemsorganisationer. 

 

Dina arbetsuppgifter

Som studiekonsulent på Ibn Rushd arbetar du med planering, utformning och genomförande av folkbildning tillsammans med nya och befintliga lokala medlems- och samarbetsorganisationer. Du är samverkanspartens go-to för information och riktlinjer kring verksamhetsrapportering, du vägleder i möjligheter och utmaningar, du stöttar och utforskar och du utbildar individuellt samt i grupp. Datorkunskap är avgörande för framgång i tjänsten.

Med bildning som metod och ingång, ska du i din roll utforska kraftsamling och nätverkande utifrån gemensamma nämnare för att stärka inflytande och organisering för/av kvinnor. Särskilt fokus på kvinnor som av olika anledningar inte befinner sig i ett sammanhang där deras potential och kunskap får så stort utrymme som möjligt. 

Organisatoriskt rapporterar du till distriktschef som har övergripande ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsfrågor. Dina kollegor är utspridda i Skåne.

 

Om dig

Vi söker dig som är nytänkande, relationsskapande och har en stor inre drivkraft. Du är också en utåtriktad person som tycker om att möta människor. Du har förmågan att arbeta individuellt och att kunna leda dig själv efter uppsatta mål. Du har också god samarbetsförmåga och tror på att samarbete är vägen till framgång. Du har lokalkännedom och redan etablerade kontakter inom civilsamhället eller offentliga sektorn. Du är flexibel, kan arbeta med flera processer parallellt. Vi ser gärna att du tar med dig ett intresseområde med in i tjänsten och på så sätt berikar teamets kunskaper och möjligheter för folkbildning.  

 

Vi söker dig som?? 


• Har relevant eftergymnasial utbildning, exempelvis inom statsvetenskap, sociologi, projektledning eller liknande.
• Har erfarenhet av föreningslivet och idéburen sektor.
• Har erfarenhet av organisering av grupper och nätverk.
• Har erfarenhet av jämställdhetsarbete.? 
• Är trygg i och kan stå för att förena olika kulturer och religioner med demokrati.?? 
• Har god förmåga att samarbeta med människor i många olika situationer och från olika kulturer.?? 
• Kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.?? 
• Har goda datorkunskaper. 
• Har erfarenhet av att använda sociala medier. 

 

Det är meriterande om du 


• Har erfarenhet av folkbildning eller liknande pedagogisk verksamhet.? 
• Har erfarenhet av att arbeta med rättighetsfrågor, kvinnoorganisering och de globala hållbarhetsmålen.
• Har kunskap om islam och dess värderingar.? 
• Är flerspråkig (arbetsspråket är svenska, men vid en del externa kontakter underlättar flerspråkighet).? 
• Har erfarenhet av att använda sociala medier för marknadsföring.
• Har erfarenhet av kontakter med politiker, offentliga tjänstemän och andra intressenter.? 
• Har kännedom om det lokala föreningslivet och gärna det muslimska föreningslivet.? 

? ? 

Anställningsvillkor 

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning, tjänsten är heltid eller deltid efter överenskommelse. Du kommer att vara placerad i Malmö, Helsingborg eller Kristianstad med möjlighet till visst distansarbete och rapporterar till distriktets distriktschef. Tjänsten innebär resor och visst kvälls- och helgarbete, målstyrd arbetstid tillämpas. Kollektivavtal finns genom Fremia.  

 

Ansökan 

Sista ansökningsdag är 15 februari 2022.? Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, ej via mail eller vanlig post. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kommer tillsättas så snart vi hittar rätt kandidat, vänta därför inte med din ansökan. I rekryteringsprocessen ingår träff med rekryterande chef så väl som personalgruppen.? 

 

Om oss                                                                                                                                                   
Ibn Rushd är ett ungt studieförbund med fokus på livsåskådning, mänskliga rättigheter och mångfald. Vi är ett av tio studieförbund i Sverige som får del av statsanslaget till folkbildningsorganisationer. Ibn Rushd är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som är öppen för alla, och vi har verksamheter över hela Sverige. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Genom att stärka den svensk-muslimska identiteten vill vi att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället. Ibn Rushd tar ställning mot rasism som drabbar minoriteter och marginaliserade grupper och arbetar aktivt för förändring, förståelse och respekt. För mer information om oss se www.ibnrushd.se. Visa mindre

Elevkoordinator till Bellevue gymnasium

Ansök    Jan 5    Malmö kommun    Utbildningskoordinator
Ref: 20220011 Arbetsuppgifter En av våra elevkoordinatorer kommer att vara föräldraledig under våren och vi söker nu en vikarie. Som elevkoordinator på Bellevue gymnasium arbetar du med elever i behov av särskilt stöd som saknar betyg i ämnen från grundskolan. Genom nära och ansvarsfulla relationer skapar du förutsättningar för elevens utveckling och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Du handleder, informerar och stödjer elever i studiesituation... Visa mer
Ref: 20220011

Arbetsuppgifter
En av våra elevkoordinatorer kommer att vara föräldraledig under våren och vi söker nu en vikarie.

Som elevkoordinator på Bellevue gymnasium arbetar du med elever i behov av särskilt stöd som saknar betyg i ämnen från grundskolan. Genom nära och ansvarsfulla relationer skapar du förutsättningar för elevens utveckling och deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete. Du handleder, informerar och stödjer elever i studiesituationen samt verkar för en god arbets- och lärandemiljö för eleverna. Som elevkoordinator samarbetar du strukturerat med annan personal som t.ex. lärare och elevhälsa. Även samverkan med övriga kontakter som är viktiga för elevernas utveckling kan förekomma, som t.ex. socialtjänst och övriga myndigheter.

Vi förutsätter att du ser varje elev utifrån ett helhetsperspektiv och har en positiv elevsyn. Du skapar goda relationer med t.ex. vårdnadshavare och kollegor.

I ditt uppdrag ingår att jobba med motiverande verksamhet och med målsättning att få elevernas relation till skolan att bli positiv. Motiverande insatser kan bestå av samtal, föräldrakontakt, konflikthantering, strukturstöd och olika sociala aktiviteter. I rollen som elevkoordinator ingår även mentorskap.

Eleverna tränar fotboll en gång i veckan. Som elevkoordinator följer du med och håller i fotbollsträningen för eleverna, detta gör du tillsammans med en annan elevkoordinator. 

Vikariatet är mellan perioden 15/2 - 12/6 2022.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat eftergymnasial utbildning omfattande minst två års heltidsstudier (120 hp alternativt 2-årig yrkesutbildning) inom till exempel pedagogik, socialt arbete eller beteendevetenskap. Du som söker har arbetslivserfarenhet från skola/utbildning och erfarenhet av idrottsledarskap. I första hand inom fotboll eller annan bollsport. Det är meriterande med erfarenhet av praktikuppföljning och arbete med elever på introduktionsprogram.

Du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift. Meriterande med goda kunskaper i engelska samt eventuella andra språk.

Som person är du trygg, stabil och har ett bra bemötande. Du har en god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor samt externa samarbetspartners. Du har en god förmåga att nå varje elev och att stärka honom/henne i såväl kunskaputveckling som i den personliga utvecklingen, oavsett funktionsförmåga.

 

Om arbetsplatsen
Bellevue Gymnasium är en liten skolenhet för elever med få eller inga betyg alls från grundskolan. Skolans mål är att hjälpa elever vidare till fortsatta studier eller arbete. Den enskilde eleven står i centrum på Bellevue Gymnasium. All utbildning är anpassad efter elevens individuella behov. Bellevue Gymnasium arbetar mot diskriminering och utanförskap, för mångfald och demokrati. Principen om alla människors lika värde är alltid levande på skolan. Den visar sig i ett respektfullt bemötande, en vilja till samtal och en strävan efter närhet mellan elever och personal. 

Vill du veta mer om oss? Besök: bellevuegymnasium.malmo.se 
Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform:Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 15 februari eller enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Visa mindre

Elevkoordinator till Pauliskolan

Ansök    Jan 4    Malmö kommun    Utbildningskoordinator
Ref: 20220008 Arbetsuppgifter Som elevkoordinator arbetar du med mentorsuppdraget på både individ- och gruppnivå. Elevkoordinatorn handleder, informerar och stödjer elever i studiesituationen samt verkar för god arbets- och lärandemiljö för eleverna. Elevkoordinatorn samarbetar strukturerat med annan personal, i synnerhet lärare och elevhälsa. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består t.ex. av att leda mentorstid med klasser, arbeta med läroplanens värdeg... Visa mer
Ref: 20220008

Arbetsuppgifter
Som elevkoordinator arbetar du med mentorsuppdraget på både individ- och gruppnivå. Elevkoordinatorn handleder, informerar och stödjer elever i studiesituationen samt verkar för god arbets- och lärandemiljö för eleverna. Elevkoordinatorn samarbetar strukturerat med annan personal, i synnerhet lärare och elevhälsa. De huvudsakliga arbetsuppgifterna består t.ex. av att leda mentorstid med klasser, arbeta med läroplanens värdegrundsuppdrag, ansvara för att frånvarotrappan följs och verkställs samt utgöra kontaktperson för vårdnadshavare. Samverkan med övriga kontakter som är viktiga för elevernas utveckling kan också förekomma som t.ex. socialtjänst och övriga myndigheter.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har adekvat eftergymnasial utbildning omfattande minst två års heltidsstudier (120 hp alternativt 2-årig yrkesutbildning) inom till exempel pedagogik, socialt arbete eller beteendevetenskap. Erfarenhet av vägledning eller coachning är meriterande. 

Som person har du ett bra bemötande samt en god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta tillsammans i team med olika yrkeskategorier. Du är flexibel, lyhörd och har lätt för att skapa förtroende och goda relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor samt externa samarbetspartners.

Tjänsten förutsätter att du behärskar svenska väl i både tal och skrift.

Om arbetsplatsen
Pauliskolan är Sveriges första tekniska läroverk från 1853. Idag är skolan en av de modernaste bakom den klassiska fasaden är allt 2000 tal. Den fleråriga satsningen på digitala verktyg i undervisningen bidrar till att vi är ledande inom ny pedagogik. Skolans devis är: Kunskap är makt - makt att forma din framtid.  Pauliskolan erbjuder de högskoleförberedande programmen naturvetenskap, samhällsvetenskap och teknik. Samt yrkesprogrammet barn- och fritidsprogrammet på gymnasie- och vuxenutbildningsnivå. I Pauliskolan ingår även Bernadottegymnasiet som är en profil på samhällsvetenskapligt program med inriktning mot uniformsyrken. Vårt fokus ligger på att väl rusta våra elever för att möta framtiden i fortsatta studier och arbete. 

Vill du veta mer om oss? Besök vår hemsida malmo.se/pauliskolan 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt överenskommelse

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/ 
 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Visa mindre

Koordinator

Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare o... Visa mer
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Arbetsplats
Anställningen är placerad vid den Administrativa enheten på avdelningen Facility Service som tillhör Malmö universitets gemensamma verksamhetsstöd. Enheten ansvarar för schemaläggning och lokalbokning, tentamensadministration, reception och växel samt konferensverksamhet.

Innehåll och arbetsuppgifter

Under 2022 kommer en ny verksamhet att utvecklas på Malmö universitetet som syftar till att öka tillgängligheten för studenter, besökare och personal och tillhandahålla en effektiv och likvärdig hantering av inkommande ärenden. Verksamheten är en vidareutveckling av våra nuvarande växel- och receptionsfunktioner och ska utgöra en första linje i form av en tydlig kanal in till universitetet. Det ska vara både en fysisk och digital mötesplats för information, service och självservice.

Rollen som koordinator är nyinrättad (och benämning kan komma att ändras) och du kommer i inledningsskedet att vara en nyckelaktör i det uppbyggnadsskede som projektet nu befinner sig i. Du kommer bland annat att leda en projektgrupp som ansvarar för att utveckla de olika leveranserna i projektet. Dina arbetsuppgifter innebär också att se över, koordinera och utarbeta processer i organisationen samt samordna utbildning i de förändrade arbetssätt och processer som detta nya uppdrag kommer att innebära. Du kommer att i samarbete med andra avdelningar inom universitetet utveckla den digitala mötesplatsen, däribland implementeringen av ett nytt chattsystem. En viktig arbetsuppgift blir också att utveckla stödet i ärendehanteringssystemet och samordna framtagning och utveckling av FAQ:er.

Du kommer att ha ett samordnande ansvar för den nya verksamheten och för gruppens medarbetare i den dagliga driften, dock inte personal-och arbetsmiljöansvar. I rollen ingår att driva den fortsatta utvecklingen av verksamheten efter det att projektet avslutas. Det ingår även i rollen att arbeta operativt i verksamheten med alla förekommande arbetsuppgifter. Du kommer att ha många kontaktytor inom lärosätet och ett mycket nära och fortlöpande samarbete med olika avdelningar och fakulteter.  

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av egna akademiska studier omfattande minst 60 hp och du har god kännedom om det svenska utbildningssystemet samt ett lärosätes organisation och dess processer.

Du har några års erfarenhet av att ha arbetat i en samordnande och koordinerande roll inom en serviceorganisation på både strategisk och operativ nivå. Du har därigenom en gedigen erfarenhet och kunskap kring bemötandefrågor, utövandet av kvalitativ och effektiv service samt utveckling av administrativa processer. Erfarenhet från utveckling av digital service och av ärendehantering är meriterande.

Du har en mycket god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga kombinerat med att du kan arbeta självständigt och ta ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Vi vill också att du har ett inkluderande, engagerat och lösningsorienterat förhållningssätt. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och har ett strukturerat arbetssätt med sinne för detaljer och samtidigt en analytisk förmåga och kan se sammanhang och ett större perspektiv.

Vi har en internationell arbetsmiljö vilket kräver att du har mycket god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift på både svenska och engelska.

Du har god datorvana och är väl förtrogen med Officepaketet. Du har generellt en lätthet för att lära nya IT-system och du är van att använda datorn som arbetsredskap.

Upplysningar

Upplysningar lämnas av enhetschef för Administrativa enheten, Facility Service, Anna-Karin Thimgren, [email protected] Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Ansökan

Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2022-01-16. Det är du som sökande som ska tillse att universitetet förstår vad som står i din ansökan. Skrivs din ansökan inte på svenska, engelska eller något av de nordiska språken ansvarar du för att ansökan och dess bilagor översätts.

Ansökan ska innehålla:


• Meritförteckning
• Relevanta betyg och intyg
• Kortfattad redogörelse på max 1 sida, där du beskriver din erfarenhet, bakgrund och kompetens relaterad till den sökta anställningen och hur detta gör dig till den mest lämpliga kandidaten.

Övrigt

Anställningen omfattar 100% och avser tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.

Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.
Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Fackliga företrädare

SACO: [email protected]
SEKO: [email protected]   
OFR: [email protected]

 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Elevkoordinator till Värner Rydénskolan

Ansök    Nov 19    Malmö kommun    Utbildningskoordinator
Ref: 20213071 Arbetsuppgifter Som elevkoordinator på Värner Rydénskolan bidrar du till att skapa miljöer som främjar elevernas närvaro, lärande och sociala utveckling. I ditt uppdrag som elevkoordinator samverkar du med övriga elevkoordinatorer, ledning, lärare, kuratorer och vårdnadshavare. Ditt uppdrag precis som alla andra som arbetar på skolan är att öka elevernas lärande. Detta gör du som elevkoordinator genom att arbeta med närvarohantering, konfli... Visa mer
Ref: 20213071

Arbetsuppgifter
Som elevkoordinator på Värner Rydénskolan bidrar du till att skapa miljöer som främjar elevernas närvaro, lärande och sociala utveckling. I ditt uppdrag som elevkoordinator samverkar du med övriga elevkoordinatorer, ledning, lärare, kuratorer och vårdnadshavare. Ditt uppdrag precis som alla andra som arbetar på skolan är att öka elevernas lärande. Detta gör du som elevkoordinator genom att arbeta med närvarohantering, konflikthantering och kränkningsanmälningar, likväl som att följa elevers väg till att nå måluppfyllelse. Du stödjer elevernas utveckling mot skolans mål och initierar förebyggande åtgärder. Du ansvarar särskilt för att frånvarotrappan följs och verkställs. Du kommer dessutom att arbeta självständigt med uppföljning, analys, riktlinjer och rutiner. Du samordnar ärenden och vid behov utreder och dokumenterar ärenden som rör incidenter/tillbud/olycksfall och kränkningar. Uppdraget är mot åk 7-9 och som elevkoordinator är du även en del av elevhälsan på skolan.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som elevkoordinator på Värner Rydénskolan behöver du vara en person som har lätt för att bygga förtroendefulla och professionella relationer med dem du möter i arbetet. Du tycker om att arbeta med andra människor, är kommunikativ, lyhörd och snabbt kan förhålla dig till förändrade omständigheter. Självklart använder du dig av ett lågaffektivt bemötande när stunden kräver detta. Då elevkoordinatorn självständigt kommer att ansvara för bland annat formella kränkningsutredningar, krävs även mycket goda färdigheter i det svenska språket, såväl muntliga som skriftliga. För uppdraget krävs adekvat högskoleexamen inom till exempel pedagogik, hälsa eller beteendevetenskap. Det krävs även kunskap kring dokumentation. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med barn och unga i grundskoleålder, och då särskilt i högstadieåldern.

Välkommen in med din ansökan!

Om arbetsplatsen
Värner Rydénskolan ska vara en attraktiv och framgångsrik skola som rustar sina elever väl inför framtida studier och yrkesliv. Värner Rydénskolan är en F-9 skola med två paralleller och ca 470 elever. Vi är en resursstark och välorganiserad skola med ett tydligt fokus på vårt uppdrag och våra resultat. Vi bygger vår verksamhet på gemensamt ansvar, delaktighet, samarbete och konstruktiv kommunikation. Här finns ett väl fungerande utvecklingsarbete med inarbetade rutiner för gemensam planering och resultatuppföljning, kollektivt lärande och elevhälsoarbete i arbetslagen. Våra elever är motiverade, kreativa och nyfikna på att förstå sin omvärld. Ett språkutvecklande och digitalt arbetssätt är basen för all undervisning där studiebesök, upplevelser och delaktighet är viktiga ingredienser i vår strävan att bli varje elevs bästa skola. På Värner Rydénskolan tar vi tillsammans ansvar för att vår skola är en bra plats att vara på – för elever, vårdnadshavare och kollegor


Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare.
Omfattning: Heltid.
Antal tjänster: 1.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

APL samordnare till Komvux Malmö vård och omsorg

Ansök    Nov 5    Malmö kommun    Utbildningskoordinator
Ref: 20212912 Arbetsuppgifter Vår utbildning riktar sig till Malmöbor som vill arbeta inom vård och omsorg. Skolan är certifierad inom Vård- och omsorgscollege och bedriver utbildning i flera olika undervisningsformer. Vår personal har hög kompetens, är duktig på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum. Vi finns i kvarteret Margareta som inkvarterar flera av Malmö stads Komvux enheter. Våra utbildningar inom vård- och omsorg behöve... Visa mer
Ref: 20212912

Arbetsuppgifter
Vår utbildning riktar sig till Malmöbor som vill arbeta inom vård och omsorg. Skolan är certifierad inom Vård- och omsorgscollege och bedriver utbildning i flera olika undervisningsformer. Vår personal har hög kompetens, är duktig på att stödja elevers lärande, och sätter alltid eleven i centrum. Vi finns i kvarteret Margareta som inkvarterar flera av Malmö stads Komvux enheter. Våra utbildningar inom vård- och omsorg behöver nu en vikarierande APL samordnare som kan anskaffa, samordna och administrera praktikplatser för våra Komvux elever!

I dina arbetsuppgifter som APL samordnare kommer att ingå att anskaffa, samordna och administrera APL platser inom kommunal vård-och omsorg, sjukhusvård, psykiatrisk vård och vård-och omsorg hos privata vård-och omsorgsgivare. Du kommer att ansvara för att organisera och administrera hälsokontroller som praktikplatserna kräver inför APL. Vi har flera olika undervisningsformer från orienteringskurser till fördjupningskurser och uppdragsutbildningar. Du ska kunna samarbeta med yrkeslärare och övrig personal på skolan men även med arbetsplatserna som tar emot skolans elever. I arbetet ingår samarbete med andra aktörer inom staden, uppföljning av och utveckling av APL organisation.

Tjänsten är ett föräldraledighetsvikariat på 6 månader med start i januari 2022. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom människovårdande fältet. Tjänsten kräver hög kompetens att använda digitala verktyg krävs liksom erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig förvaltning. Det är meriterande om du har erfarenhet av utbildning inom vård och omsorg/hälso-och sjukvård och erfarenhet av samarbete mellan skola och arbetsliv. Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom administration med samordningsfunktion.

Låter detta som en tjänst för dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Tillsättning sker först efter sista ansökningsdatum.

Om arbetsplatsen
Komvux Malmö erbjuder utbildningar på grundskolenivå och gymnasienivå, svenska för invandrare, utbildningar för elever med särskilda behov och även yrkeshögskoleutbildning. Vi arbetar för att kunna erbjuda eleverna en undervisning som kan kombineras med annat, såsom jobb, studier och föräldraskap. Därför har vi utbildningar på distans eller i klassrum, på heltid eller deltid och dag- eller kvällsundervisning. Våra verksamheter ligger nära bussar och tåg i centrala Malmö. Vi erbjuder en flexibel arbetsplats i ett professionellt och engagerat team med fokus på vuxnas lärande och det livslånga lärandet. På Komvux Malmö utbildar vi för framtiden!  

Vill du veta mer om oss? Besök: www.malmo.se/Komvux-Malmo 

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Januari 2022 

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

 
För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta nämnda kontaktpersoner. Visa mindre

Learning and Development Officer

Ansök    Nov 4    Heimstaden AB    Utbildningskoordinator
The Role We are waiting for you, what are you waiting for? Can you help us in bringing out the best in our people? Heimstaden is a leading residential real estate company in Europe and continues to grow. Through our values, CARE, DARE and SHARE, we create Friendly Homes for our customers, and a Friendly Workplace for our people. We actively work for a sustainable society and to create value for our owners and stakeholders. Currently we hold about 120 000ho... Visa mer
The Role
We are waiting for you, what are you waiting for? Can you help us in bringing out the best in our people?
Heimstaden is a leading residential real estate company in Europe and continues to grow. Through our values, CARE, DARE and SHARE, we create Friendly Homes for our customers, and a Friendly Workplace for our people. We actively work for a sustainable society and to create value for our owners and stakeholders. Currently we hold about 120 000homes, and we are close to 2000 employees across 10 European countries and a property value of SEK 203 billion.
What can we offer you?
We have a vision. We want to offer world-class development and ensure we give every employee the tools, knowledge, and ability to reach their full potential. Learning and development is an important part of our culture as we think that to be given opportunity to grow ignites people’s passion and happiness! Therefore, we are looking for you - an exceptionally driven Learning & Development Officer to come and join our team of fun, ambitious and innovative colleagues.
You will be a part of the Global Learning & Development team supporting all the countries (with a slight emphasis on Sweden). You will be located in Malmö and report to our Group Learning & Development Manager.  
What will be your responsibilities?
Collecting training needs from the business to support development of annual trainings.  
Ensure that models and methods are continuously improved, based on the latest technology and science within the learning industry.
Project lead or support group Learning and Development projects that are planned & rolled out across Europe.
Actively manage communication and administration relating to Learning, including Employer Branding, Onboarding, Employee survey (we are using Winningtemp), Leadership development, Diversity, Inclusion & Belonging topics, with the goal to create a top-class Candidate and Employee Experience.
Administrate and execute blended learning solutions, develop dynamic learning sessions.
Manage programs for in-person, online, and virtual courses and learnings, administration, documentation, tracking and reporting of these in our LMS – Workday.
To succeed with us
You have project managed learning projects but are equally comfortable (and without prestige) with administration, planning, executing, and following up on Learning and Development initiatives and you enjoy working in an organization where there are constantly changes, and continuous improvements. You are structured, thorough, deliver to promise (actually, we mean overdeliver) and naturally wants to do better today than yesterday.
You have excellent communication skills verbally, visually and in writing in an inspirational way in both Swedish and English. Other languages are meriting.
You have successfully completed a relevant HR related qualification and you have at least 3 years of professional experience in a HR role with exposure to Learning and Development.
Last but certainly not the least, you are a people person and a team player who find energy and create results in co-creation and collaboration. You embody the Heimstaden values (CARE, DARE, SHARE) and are inspired to find new ways – with a positive and curious, can-do attitude!
Application
Please submit your resume no later than november 30, 2021. Since we would have liked to have you onboard yesterday, it is not unlikely we will complete the selection on a ongoing basis. 
As a part of our recruitment proccess, we complete a background check before hiring, through an external partner company; SRI. You can read more about that proccess, here: https://sri.se/faq-kandidat-bakgrundskontroll/ Visa mindre

Elevkoordinator till Rörsjöskolan

Ansök    Okt 25    Malmö kommun    Utbildningskoordinator
Ref: 20212810 Arbetsuppgifter Elevkoordinatorn handleder, informerar, lyssnar och stödjer elever i studiesituationen samt verkar för god arbets- och lärandemiljö för eleverna. Elevkoordinatorn samarbetar strukturerat med annan personal, i synnerhet lärare och elevhälsa. I uppdraget som elevkoordinator kan ingå följande: Arbeta med läroplanens värdegrundsuppdrag Ansvara för att frånvarotrappan följs och verkställs Kontaktperson för föräldrar/ vårdnadshava... Visa mer
Ref: 20212810

Arbetsuppgifter
Elevkoordinatorn handleder, informerar, lyssnar och stödjer elever i studiesituationen samt verkar för god arbets- och lärandemiljö för eleverna. Elevkoordinatorn samarbetar strukturerat med annan personal, i synnerhet lärare och elevhälsa. I uppdraget som elevkoordinator kan ingå följande: Arbeta med läroplanens värdegrundsuppdrag Ansvara för att frånvarotrappan följs och verkställs Kontaktperson för föräldrar/ vårdnadshavare I samtal motivera, stödja och skapa trygghet för eleven på skolan och i studiesituationen Vid behov; medverka till och stödja läraren i framtagande och uppföljning av individuella utvecklingsplaner. Arbeta med elevens ansvar och inflytande samt medvetenheten om den egna studiesituationen Vid behov kunna bistå med strukturstöd för att underlätta studiesituationen för eleverna Tillsammans med lärare kunna hålla i möten för elevernas vårdnadshavare. Övriga arbetsuppgifter kopplade till skolans verksamhet kan tillkomma. Som elevkoordinator kommer du att vara en del av den samlade elevhälsan och ingå i de möten som vi har för att arbeta för våra elevers rätt att nå så långt som möjligt i sin utveckling mot skolans mål. Du kommer att vara en del av Trygghetsteamets styrgrupp och du kommer att när bevaka elevernas närvaro här på skolan. Du arbetar nära lärarna kring eleverna och deras olika behov. Det är ett flexibelt arbete där man samarbetar med många olika aktörer både inom skolan och utanför.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen inom pedagogik, hälsa eller beteendevetenskap. Erfarenhet av att arbeta med barn och unge i grundskoleålder är meriterande. Du behöver ha kunskap kring dokumentation. God erfarenhet av självständigt och strukturerat arbete. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom grundskolan. 

Som person är du flexibel och van att hantera ett stor bredd av arbetsuppgifter samtidigt.

Om arbetsplatsen
Rörsjöskolan är en växande F-6 grundskola i centrala Malmö. Skolan har ca 750 elever och 450 av dessa går även på fritids. Inför läsåret 21/22 genomgick skolan en stor organisatorisk förändring med helt ny skolledning där bland annat den samlade elevhälsan utökades och förändrades. Vi arbetar tätt tillsammans som en hel organisation där elevhälsan både stöttar och leder delar av skolans arbete för varje elevs bästa skola.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Visstidsanställning (2022-12-31)
Omfattning: Heltid.
Antal tjänster: 1.
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Övrigt
Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Koordinator, vikariat, till International Office i Malmö

Ansök    Okt 28    REGION SKÅNE    Utbildningskoordinator
Gör skillnad. Varje dag. Brinner du för utbildningsfrågor, utveckling och handledning? Vill du arbeta i ett litet team som arbetar regionövergripande och med ett internationellt perspektiv och stötta utlandsutbildade individer mot en svensk legitimation? Nu finns chansen att söka ett föräldraledighetsvikariat med start 17 januari - 30 september 2022 med chans till förlängning på Region Skånes nyetablerade enhet- International Office som etablerades under... Visa mer
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för utbildningsfrågor, utveckling och handledning? Vill du arbeta i ett litet team som arbetar regionövergripande och med ett internationellt perspektiv och stötta utlandsutbildade individer mot en svensk legitimation? Nu finns chansen att söka ett föräldraledighetsvikariat med start 17 januari - 30 september 2022 med chans till förlängning på Region Skånes nyetablerade enhet- International Office som etablerades under våren 2021.

Uppdraget inom International Office är att vara en brygga mellan Region Skånes verksamheter inom hälso- och sjukvård och den internationella arbetsmarknaden. Vi vill vara ett nav för kunskap och samordning, som gör det lättare för människor med relevant utbildning från andra länder att komma in i den skånska hälso- och sjukvården. Vi ska också vara en välkänd resurs internt som erbjuder ett kvalitetssäkrat och likvärdigt stöd till verksamheter som vill knyta till sig efterfrågad kompetens från ett annat land eller som vill utveckla egna medarbetares internationella kompetens.

-Äntligen så är det beslutat att vi ska ha ett International Office! Vår framtida kompetensförsörjning är en utmaning och nu ska vi bli bättre på att attrahera och knyta till oss internationell kompetens. Det är så spännande att får göra skillnad på riktigt och för framtiden, säger enhetschef Petra Kullander.

ARBETSUPPGIFTER
Ett av våra uppdrag inom International Office kommer att vara att välkomna kandidater med legitimationsyrke från andra länder och som behöver komplettera sin utbildning eller introduceras för ett arbete i skånsk sjukvård. Ditt uppdrag blir att stödja dem som har legitimationsyrken från EU/ESS eller tredje land med syfte att klara Socialstyrelsens krav för en svensk legitimation. Detta kommer att innebära att du vägleder och coachar individer, anordnar studiegrupper samt planerar och genomför kompletterande utbildningsinsatser. Dina viktiga samarbetspartners blir hälso- och sjukvårdsförvaltningarnas utbildningsenheter och lärosäten i Skåne. Du kommer att ha en rådgivande funktion till verksamheter, chefer och handledare som ska bedöma, rekrytera eller introducera en kollega med utbildning från annat land.

I detta uppdrag kommer du även till viss del ha ansvar för olika administrativa insatser och projekt som International Office bedriver.

Tillsammans med dina kollegor på International Office hjälper du med att starta upp kompletterande introduktion för personer med utbildning från annat land för att de ska få den bästa starten i svensk sjukvård.

Du är placerad i Malmö, men det kan bli aktuellt med arbete på annan ort i Skåne. Visst kvällsarbete kan förekomma liksom resor inom tjänsten, framför allt inom Skåne.

KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en relevant högskole- eller universitetsexamen och gärna med arbetslivserfarenhet från svensk sjukvård. Du har några års arbetslivserfarenhet och du behärskar både svenska och engelska flytande i både tal och skrift. Det är även en merit om du har ytterligare ett språk utöver svenska och engelska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av migrationsprocesser, eller en vilja att lära dig genom att stötta individer och verksamheter som behöver hjälp med ansökningar.

I rollen som koordinator kommer du att ha en stor självständighet i att planera och driva ditt arbete och därför behöver du vara trygg i din yrkesroll och ha lätt för att ta initiativ för att lyckas i rollen. Du är en person som också har lätt att skapa nya relationer, goda samarbeten och är öppen och nyfiken för andra kulturer.

Vi tror vidare att du som person är en sammanlänkande, positiv och drivande kraft som trivs att arbeta i team där ni hjälps åt för att nå mål och framgång. I denna rekrytering är vi måna om att hitta rätt person och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Hermods lärcentrum söker utbildningskoordinator/apl-samordnare för yrkesutb

Ansök    Jun 7    Hermods AB    Utbildningskoordinator
Hermods grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra gymnasie- och vuxenutbildningar samt yrkeshögskolor hjälper årligen cirka 70 000 studerande och deltagare med utbildning och jobbmatchning. Hermods är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag. Hermods Lärcentrum (HLC) är Hermods nationella pedagogiska enhet och vi söker nu en utbildningskoordinator för yrkesutbildning på distans med placering i Malmö. Vå... Visa mer
Hermods grundades 1898 och är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag. Våra gymnasie- och vuxenutbildningar samt yrkeshögskolor hjälper årligen cirka 70 000 studerande och deltagare med utbildning och jobbmatchning.

Hermods är en del av AcadeMedia, norra Europas största utbildningsföretag.

Hermods Lärcentrum (HLC) är Hermods nationella pedagogiska enhet och vi söker nu en utbildningskoordinator för yrkesutbildning på distans med placering i Malmö. Vår webbaserade verksamhet växer i och med ett större samhällsuppdrag och vi rustar för att vidareutveckla och starta upp ny verksamhet inom yrkesutbildningar under året.

Vid HLC leder och stödjer vi flera nationella processer för Hermods skolverksamheter inom sfi, grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. Här finns vår Skola på webben – vår distansutbildning – med 160 distanslärare, våra utbildningsledare, ämnesutvecklare, specialpedagog och övrig personal under ledning av Hermods rektor.

Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med yrkesutbildning i tidigare roller. Du har god koll på styrdokumenten och vad som gäller vid arbetsplatsförlagt lärande. Du har varit yrkeslärare eller arbetat med skoladministration inom yrkesutbildning. Vi förutsätter förkunskap av yrkesutbildning för att komma i fråga för tjänsten. Kunskap om arbetsplatsförlagt lärande (apl) är meriterande.

I dina arbetsuppgifter kommer till exempel att ingå att:

• sköta administrationen och samordna driften av vår webbaserade yrkesutbildning inom Hermods Komvux och Företagsutbildning under ledning av biträdande rektor.
• samarbeta med och stötta vår studerandeservice och lokala verksamhet runt om i landet i frågor som rör yrkesutbildning
• ge information och råd till elever, utbildningschefer och lärare i apl-frågor.
• hjälpa till att lösa elevärenden som kommer in via vårt ärendehanteringssystem
• jobba nära våra ämnes- och yrkesutvecklare i frågor om rutiner, information, upplägg och kvalitet

Du arbetar övergripande i nära samarbete med våra andra tre utbildningskoordinatorer och vår centrala kund- och studerandeservice samt våra studieledare och utbildningschefer runt om i landet. Du deltar i övergripande planering och genomförande av våra utbildningar. Du har kontakt med våra lärare i deras dagliga arbete. Kort sagt, du får en central placering inom Hermods distansdrift med varierande arbetsuppgifter.

Din profil

Som person är du positiv och lösningsfokuserad. Du trivs med att hjälpa andra och att genomföra administrativa och samordnande arbetsuppgifter. Du har lätt för att ta nya kontakter och ge råd och information. Du är noggrann i ditt arbete och kan snabbt växla mellan olika arbetsuppgifter med bibehållen hög kvalitet. Du har lätt för att kommunicera i både tal och skrift. Du har god kännedom om de vanligaste Officeprogrammen och Office 365. Du rör dig vant i digitala miljöer som till exempel lärplattformar, webbkonferensverktyg och ärendehanteringssystem eftersom hela vår skola finns på webben.

Anställningen

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid. Tillträde i augusti efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning i 6 månader. Vi tillämpar kollektivavtalet mellan Almega Utbildningsföretag/Tjänsteförbunden och fackförbunden Unionen/SI.

Tjänsten är förlagd till Malmö. Resor kan i vanliga fall förekomma några gånger per år, huvudsakligen till Stockholm där HLC har en del av sin verksamhet.

Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Skicka därför din ansökan redan idag, dock senast den 16 juni 2021. Sök tjänsten via länken nedan. Vi tar inte emot ansökan via e-post.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Marina Graneskog, biträdande rektor, på e-post [email protected] Visa mindre

Utvecklingssekreterare till digitaliseringsenheten

Ansök    Okt 1    Malmö kommun    Utbildningskoordinator
Ref: 20212595 Arbetsuppgifter Digitaliseringsenheten på Grundskoleförvaltningen i Malmö stad söker nu en utvecklingssekreterare med IKT kompetens som vill vara med i arbetet för varje elevs bästa skola! Som utvecklingssekreterare utvecklar, kartlägger, kvalitetssäkrar och följer du upp aktiviteter och processer inom det aktuella verksamhetsområdet. Det ingår definierade ansvarsområden men även särskilda uppdrag som kan variera över tid. Du kommer ha en ... Visa mer
Ref: 20212595

Arbetsuppgifter
Digitaliseringsenheten på Grundskoleförvaltningen i Malmö stad söker nu en utvecklingssekreterare med IKT kompetens som vill vara med i arbetet för varje elevs bästa skola!

Som utvecklingssekreterare utvecklar, kartlägger, kvalitetssäkrar och följer du upp aktiviteter och processer inom det aktuella verksamhetsområdet. Det ingår definierade ansvarsområden men även särskilda uppdrag som kan variera över tid. Du kommer ha en nära dialog och samverkan med verksamheterna i förvaltningen men även med andra förvaltningar inom verksamhetsområdet.

I uppdraget som utvecklingssekreterare med IKT kompetens kartlägger, förtydligar och utbildar du verksamheten i de olika beställnings och felanmälningsprocesserna, samt i verksamhetens digitaliseringsplan. Kontinuerligt analyserar och optimerar du processerna i de olika stödsystem som används inom verksamheten. Du arbetar också med verksamhetsutveckling, som implementation av olika digitala verktyg, och behovskartläggning inom stödsystemens områden.

Som utvecklingssekreterare med IKT kompetens arbetar du för att möta den administrativa verksamhetens pedagogiska behov. Exempelvis i form av utbildning av användare i olika stödsystem, framtagande av manualer och instruktionsvideor. Du stödjer verksamheterna i olika tekniska handhavandefrågor och ger dem teknisk vägledning.

Genom systematiskt handledningsarbete på grupp- och individnivå utvecklar och förädlar du personalens arbetssätt och undervisningsmetoder utifrån läroplan/kursplaner. Du integrerar IKT med aktuell forskning och beprövad metodik och didaktik.

I uppdraget som utvecklingssekreterare kan det också bli aktuellt att skriva yttranden och besvara remisser eller andra administrativa uppdrag.

Kvalifikationer
Vi vill att du som söker har en akademisk utbildning motsvarande 180 hp med inriktning pedagogik, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har minst två års erfarenhet av att arbeta praktiskt med arbetsuppgifterna ovan eller motsvarande. Meriterande om du har erfarenhet av automations- och integrationsarbete i systemmiljö. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med tjänstedesign/servicedesign.

Vidare har du också god generell teknisk kunskap för att kunna hantera och ge handledning i olika digitala enheter och system som finns i skolans digitala ekomiljö. Vi vill att du som söker har erfarenhet av att arbeta självständigt, gedigen pedagogisk bakgrund och verksamhetsförståelse med brinnande engagemang för back office och tjänstelösningar. Du ska ha goda kunskaper om skolans styrdokument.

Då du kommer ha många olika kontaktytor i uppdraget söker vi dig som har lätt för att samarbeta och skapar goda och hållbara relationer. Du är driven och självgående men även strategisk, du skapar dig lätt en god överblick och grundar dina beslut väl.I denna rekrytering ersätts det personliga brevet av urvalsfrågor för att alla kandidater ska bli bedömda likvärdigt. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Om arbetsplatsen
Utvecklingsavdelningen på grundskoleförvaltningen består av fyra enheter varav digitaliseringsenheten är den arbetsplats som tjänsten är placerad. Avdelningen arbetar för att stödja och utveckla grundskolans verksamheter. Då avdelningen ofta möter en komplex uppdragsbild är det av vikt att avdelningen också är en formativt lärande organisation där en kultur av delande och kunskapsspridning råder.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!


Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 4
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande. Visa mindre

Utbildningskoordinator

SIH behöver förstärka teamet i Malmö. Så nu söker vi en självgående utbildningskoordinator till vårt kontor i Malmö som kan börja i augusti. Du blir en av våra två medarbetare på plats i vår skola i Malmö. Då det är en liten arbetsplats gäller det att du trivs med ett flexibelt arbetssätt och inte är rädd för att kavla upp ärmarna. Här talar vi om allt från att lösa IT-problem till att besöka VD:ar ute på företag. Tjänsten innebär allt som normalt inne... Visa mer
SIH behöver förstärka teamet i Malmö. Så nu söker vi en självgående utbildningskoordinator till vårt kontor i Malmö som kan börja i augusti.


Du blir en av våra två medarbetare på plats i vår skola i Malmö. Då det är en liten arbetsplats gäller det att du trivs med ett flexibelt arbetssätt och inte är rädd för att kavla upp ärmarna. Här talar vi om allt från att lösa IT-problem till att besöka VD:ar ute på företag.


Tjänsten innebär allt som normalt innefattar arbetsuppgifter att vara utbildningskoordinator. Detta innebär allt från att hålla ordning i lokalerna, rekrytera studerande, anlita utbildare, vägleda studerande genom deras utbildning, coacha dem i LIA-processen, aktivt delta i ansökningsarbetet med nya utbildningar och skapa ett stort företagsnätverk. Kort och gott kommer arbetet innebära att ansvara för allt som sker under en Yh-utbildning och se till att alltid ligga steget före genom hela processen. Du kommer att vara ansvarig för upp till 6 klasser både i klassrum och på distans.


Önskvärt med erfarenhet från Yh-utbildning men inget krav.


Egenskaper vi värdesätter:
· Självgående
· Strukturerad
· Noggrann
· Social
· Lösningsorienterad
· IT-kompetens
· Initiativtagande
· Utvecklingsintresserad
· Kvalitetsmedveten
· Ekonomisk


SIH är en liten familjär utbildningsanordnare som 2002 startade med yrkesutbildningar i Stockholm och på distans. Efter några år expanderade vi även till Malmö och Norrköping. Vi vill vara en skola där studerande trivs och utvecklas mot sina drömmar!


Är du den vi söker?


Vi kommer att hålla intervjuer fortlöpande.
Tillträde efter överenskommelse i augusti 2021.


Ange i din ansökan löneanspråk samt när du kan börja.
Märk din ansökan med ”UK Malmö”. Visa mindre

Utbildningskoordinator som trivs med eget ansvar

Ansök    Jun 7    One Academy AB    Utbildningskoordinator
One Academy är ett värderingsstyrt bolag som arbetar inom inköp, upphandling och supply chain där vårt fokus är kompetensutveckling, rekrytering och nätverkande. Vi är idag Sveriges största YH-utbildningsanordnare inom vårt område med utbildningen ”Strategiskt inköp och upphandling” som bedrivs i Stockholm, Göteborg och Malmö. Om tjänsten: I ett roligt gäng erbjuder vi en tjänst som utbildningskoordinator hos oss på One Academy i Malmö vilket är ett utvec... Visa mer
One Academy är ett värderingsstyrt bolag som arbetar inom inköp, upphandling och supply chain där vårt fokus är kompetensutveckling, rekrytering och nätverkande.
Vi är idag Sveriges största YH-utbildningsanordnare inom vårt område med utbildningen ”Strategiskt inköp och upphandling” som bedrivs i Stockholm, Göteborg och Malmö.
Om tjänsten:
I ett roligt gäng erbjuder vi en tjänst som utbildningskoordinator hos oss på One Academy i Malmö vilket är ett utvecklande arbete där du ansvarar för den dagliga driften på plats, administration härrörande utbildningen med tillhörande elever och lärare, företagsbesök, arbete kring LIA och samordning med studenter/kursledare. Tjänsten omfattar även studeranderekrytering till kommande utbildningsomgångar eller ansökningar till fler potentiella utbildningar plus administration knutet till rollen.
Om dig:
Du är strukturerad och har lätt för att samarbeta. Du har lätt för att förstå, tolka och bedöma kriterier som styr vår verksamhet. Du är flexibel, ser service som självklart och har lätt för att ta egna initiativ. Du har en förmåga att kunna motivera dig själv då tjänsten kräver endel ensamarbete och du är trygg med att ha mycket ansvar. Vi ser också att du kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt, är van vid att arbeta mot deadlines och är trygg i tal/skrift både på Svenska och Engelska.
Du får med fördel ha erfarenhet inom något av områdena vi utbildar inom dvs inköp, upphandling och/eller logistik.
Det är meriterande och prioriterat om du har:
Arbetslivserfarenhet inom att leda en/flera grupper
Arbetat med någon form av utbildningsverksamhet
Har för uppdraget relevanta kunskaper och erfarenheter
Kunskap om MYH
Kunskap i Learnpoint (eller likande läroplattform) Visa mindre

Alumnkoordinator

Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare o... Visa mer
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Att hålla kontakten med tidigare studenter – alumner – är viktigt för Malmö universitets långsiktiga utveckling, nuvarande studenter och alumner. Genom att ingå i ett större nätverk av alumner kan man upprätthålla relationer till vänner från studietiden, fortbilda sig genom livslång relation till sin utbildning och få kontakt med nuvarande studenter. Alumner är viktiga i utvecklingen av vår utbildning och forskning och är goda förebilder för nuvarande och blivande studenter. Alumnverksamheten bidrar även till att stärka bilden av Malmö universitet i världen, främjar ett livslångt lärande och ett gott ambassadörskap för vår verksamhet.

Malmö universitet söker nu en alumnkoordinator för att utveckla och stärka verksamheten, som organisatoriskt kommer att ingå som en del av Studentcentrum. Arbetet sker i nära samarbete med Karriärservice, International Office, Universitetskansliet och Kommunikationsavdelningen.

 

Innehåll och arbetsuppgifter

Inom detta relationsskapande uppdrag kommer du att utveckla hållbara arbetsformer för alumnverksamheten samt driva arbetet i en universitetsgemensam alumnarbetsgrupp. Det handlar om att öka engagemanget för Malmö universitet, öka kännedomen internt och externt, nationellt och internationellt om våra alumner. Arbetet innebär vidare att bygga relationer, att attrahera och värna om våra alumner, att etablera och bibehålla en kontinuerlig kommunikation med våra alumner och att bidra till en god infrastruktur för verksamheten.  Rollen är strategisk såväl för nationell som internationell alumnverksamheten.

Du kommer att arrangera gemensamma karriär- alumnträffar för studenter på väg ut i arbetslivet, bistå fakulteter och programansvariga att planera, marknadsföra, genomföra och rapportera olika typer av aktiviteter som engagerar universitetets alumner. Exempel kan vara konferenser och seminarier, evenemang, återträffar eller mentorsverksamhet.  Det ingår även att skriva och kommunicera på både svenska och engelska samt ge presentationer om alumnverksamheten.

 

Kvalifikationer
Du som söker ska ha god förståelse för högre utbildning och akademisk examen är ett krav. Vi söker dig som har kunskap om kommunikation och är bra på att bygga relationer. Du har god datorvana och erfarenhet av att arbeta med sociala medier. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt och vet hur man anordnar events, möten och mässor, där du hanterar allt från utskick till uppföljning. Du uttrycker dig väl och engagerande i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person har du lätt för att skapa och underhålla relationer, är strukturerad och tar ett stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är resultatinriktad och lösningsorienterad genom att vara öppen för olika önskemål och arbetssätt. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet som t ex lyhördhet, god samarbetsförmåga och social kompetens.  

 

Upplysningar

Frågor om anställningen ställs till enhetschef Stöd och service, Katarina Fjellström, Tel: 040-665 8296.

Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Ansökan

Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2021-05-31. Det är du som sökande som ska tillse att universitetet förstår vad som står i din ansökan. Skrivs inte din ansökan på svenska, engelska eller något av de nordiska språken ansvarar du för att ansökan och dess bilagor översätts. 

Ansökan skall innehålla:


• Meritförteckning
• Relevanta betyg och intyg
• Kortfattad redogörelse på max 1 sida där du beskriver din erfarenhet, bakgrund och kompetens relaterad till den sökta anställningen och hur detta gör dig till den mest lämpliga kandidaten

 

Övrigt

Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.

Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning.

 

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

 

Fackliga företrädare

Rebecka Johansson, [email protected]

Naser Eftekharian OFR, [email protected]

 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Utbildningskoordinator

Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare o... Visa mer
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Arbetsplats
Som utbildningskoordinator kommer du vara organiserad vid Gemensamt verksamhetsstöd och som ett stöd mot en av Fakultet kultur och samhälles institutioner - Institutionen för konst, kultur och kommunikation. På Institutionen för konst, kultur och kommunikation, K3, finns utbildning och forskning inom ämnen som design, media, kulturproduktion och humaniora.

Innehåll och arbetsuppgifter
Som utbildningskoordinator kommer du arbeta nära institutionens prefekt och ledning både operativt och strategiskt med institutionens utbildningsutbud vilket omfattar såväl uppföljning, analys och planering gällande innehåll, kvalitet och dimensionering. Du arbetar i ett institutionsnära team där du har ett visst samordningsansvar vad gäller institutionens utbildningsadministration.

Du har ett ansvar för att innehåll i utbildningsdatabas avseende utbildningsutbud är korrekt. Du kommer bli involverad i och ansvara för vissa antagnings- och examensfrågor samt beredning och handläggning av ärenden i institutionens kursnämnd.

Du kan även involveras i individrelaterade studentärenden som rör studieplaner, tillgodoräknanden osv. Du stödjer verksamheten avseende gällande lagar, förordningar men även interna beslut och riktlinjer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en avslutad utbildning från högskola/universitet samt har erfarenhet av kvalificerat utbildningsadministrativt arbete inom universitet/högskola.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsutövning.

Anställningen innebär att du blir en nyckelspelare med många kontaktytor inom och utanför institutionen. Vi ser gärna att du är en person som tycker om och utmanas av att arbeta och samarbeta i en kvalificerad, föränderlig och komplex miljö.

Du har ett intresse av att bidra till den verksamhet som bedrivs och en helhetssyn på ditt uppdrag, även om flera moment kräver noggrannhet på detaljnivå.

Du har förmåga och intresse av att utveckla institutionens utbildningsutbud samt hur vi arbetar med detta framåt på ett pedagogiskt, positivt och lösningsorienterat sätt tillsammans med övrig administration.

Egenskaper som att kunna arbeta strukturerat och att kunna ta eget ansvar är högt värderade liksom egenskaper som lyhördhet, självständighet, initiativförmåga samt god förmåga till samarbete och kommunikation.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi vill att du har erfarenhet av och är bekväm med att arbeta i en komplex digital miljö. Då du kommer att verka i en internationell miljö där både muntlig och skriftlig kommunikation kan ske såväl på svenska som på engelska är det viktig att du har mycket goda kunskaper i dessa språk. 

Upplysningar

Helene Waldeck, administrativ chef, [email protected]
Johanna Bengtsson, HR specialist, [email protected]

Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan

Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 210523. Det är du som sökande som ska tillse att universitetet förstår vad som står i din ansökan. Skrivs inte din ansökan på svenska, engelska eller något av de nordiska språken ansvarar du för att ansökan och dess bilagor översätts. 

Ansökan skall innehålla:


• Meritförteckning
• Relevanta betyg och intyg
• Kortfattad redogörelse på max 1 sida där du beskriver din erfarenhet, bakgrund och kompetens relaterad till den sökta anställningen och hur detta gör dig till den mest lämpliga kandidaten

 

Övrigt
Anställningen är ett heltidsvikariat på 8 – 12 månader. Överenskommelse om anställningsvillkor och tillträde sker i samband med tillsättning av tjänst.

Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.

Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning. 

Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga företrädare

Saco-S: Rebecka Johansson, [email protected]
OFR: Naser Eftekharian [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Vikariat: Koordinator Näktergalen mentorsverksamhet (50%)

Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare o... Visa mer
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Näktergalen
Näktergalen mentorsverksamhet startade 1997 och är ett samarbete mellan Malmö universitet och fyra grundskolor i Malmö. Verksamheten innebär att studerande vid Malmö universitet är mentorer för skolbarn i åldrarna 8-12 år under ett läsår. Varje mentor träffar ”sitt” barn utanför skoltid några timmar per vecka. Sedan start har cirka 4000 barn och mentorer deltagit. Näktergalen finns numera vid flera andra svenska högskolor och universitet men även runt om i Europa och i Afrika. Läs mer om Näktergalen på www.mau.se/naktergalen.

Innehåll och arbetsuppgifter

Som koordinator arbetar du med verksamhetens dagliga drift och utveckling i nära samarbete med Näktergalens andra koordinatorer samt ansvarig för Näktergalen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:


• handleda och utbilda mentorer
• planera och genomföra aktiviteter för mentorer och barn
• ha kontinuerlig kontakt med mentorer
• ha kontinuerlig kontakt med samarbetsskolorna
• rekrytera studenter (blivande mentorer)
• intervjua barn

Kvalifikationer

För denna tjänst krävs:


• att du har studerat vid universitet eller högskola
• att du har erfarenhet av handledning i någon form
• att du har erfarenhet av rekrytering och marknadsföring
• att du har erfarenhet av administrativt arbete
• att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska

Vi förutsätter att du har ett samhällsengagemang, att du har god organisationsförmåga och att du kan ta egna initiativ. Du har lätt för att samarbeta och utveckla goda relationer. Erfarenhet av att arbeta med barn är meriterande. Det är också meriterande om du har varit mentor eller koordinator i Näktergalens verksamhet.

Upplysningar
 

Carina Sild Lönroth, 040 - 665 82 91, alt. 0709 - 655 510 [email protected]

Miriam Ånskog, 040 – 665 70 64 [email protected]

Sara Bäckström, 040 – 665 82 82 [email protected]

Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan
Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2021-04-04

 Övrigt
Anställningen är ett vikariat och omfattar 50%.
Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.
Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning.

Period
2021-08-23 – 2022-02-28

 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Utbildningskoordinator

SIH behöver förstärka teamet i Malmö. Så nu söker vi en självgående utbildningskoordinator till vårt kontor i Malmö som kan börja efter sommaren. Du blir en av våra två medarbetare på plats i vår skola i Malmö. Då det är en liten arbetsplats gäller det att du trivs med ett flexibelt arbetssätt och inte är rädd för att kavla upp ärmarna. Här talar vi om allt från att lösa IT-problem till att besöka VD:ar ute på företag. Tjänsten innebär allt som normal... Visa mer
SIH behöver förstärka teamet i Malmö. Så nu söker vi en självgående utbildningskoordinator till vårt kontor i Malmö som kan börja efter sommaren.


Du blir en av våra två medarbetare på plats i vår skola i Malmö. Då det är en liten arbetsplats gäller det att du trivs med ett flexibelt arbetssätt och inte är rädd för att kavla upp ärmarna. Här talar vi om allt från att lösa IT-problem till att besöka VD:ar ute på företag.


Tjänsten innebär allt som normalt innefattar arbetsuppgifter att vara utbildningskoordinator. Detta innebär allt från att hålla ordning i lokalerna, rekrytera studerande, anlita utbildare, vägleda studerande genom deras utbildning, coacha dem i LIA-processen, aktivt delta i ansökningsarbetet med nya utbildningar och skapa ett stort företagsnätverk. Kort och gott kommer arbetet innebära att ansvara för allt som sker under en Yh-utbildning och se till att alltid ligga steget före genom hela processen. Du kommer att vara ansvarig för upp till 6 klasser både i klassrum och på distans.


Önskvärt med erfarenhet från Yh-utbildning men inget krav.


Egenskaper vi värdesätter:
· Självgående
· Strukturerad
· Noggrann
· Social
· Lösningsorienterad
· IT-kompetens
· Initiativtagande
· Utvecklingsintresserad
· Kvalitetsmedveten
· Ekonomisk


SIH är en liten familjär utbildningsanordnare som 2002 startade med yrkesutbildningar i Stockholm och på distans. Efter några år expanderade vi även till Malmö och Norrköping. Vi vill vara en skola där studerande trivs och utvecklas mot sina drömmar!


Är du den vi söker?


Vi kommer att hålla intervjuer fortlöpande.
Tillträde 10:e augusti 2021.


Vänligen ange i din ansökan ditt löneanspråk.
Märk din ansökan med ”UK Malmö”. Visa mindre

Utbildningskoordinator, Lärande och Samhälle

Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare o... Visa mer
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Fakulteten för lärande och samhälle
Fakulteten för lärande och samhälle karaktäriseras av ett nytänkande när det gäller utbildningarnas utformning och samarbeten med skolor, kommuner, organisationer och näringsliv. Fakulteten, som har ca 8 500 studenter och 380 anställda, organiseras i sex institutioner: Barndom, utbildning, samhälle (BUS), Idrottsvetenskap (IDV), Samhälle, kultur, individ (SKI), Kultur, språk, medier (KSM), Naturvetenskap, matematik, samhälle (NMS) och Skolutveckling och ledarskap (SOL). Fakulteten har tillstånd för utbildning i samtliga program med förskollärarexamen och lärarexamen som mål och för idrottsvetenskaplig och utbildningsvetenskaplig utbildning på forskarnivå. Dessutom ges program för studie- och yrkesvägledare och specialpedagoger/speciallärare.

Innehåll och arbetsuppgifter

Som en viktig del i förskollärar- och lärarutbildningen ingår totalt 20 veckors verksamhetsförlagd utbildning (vfu) fördelat på ett antal vfu-kurser. Varje hösttermin placeras cirka 1200 nya studenter på en av Malmö universitets partnerförskolor/skolor och ungefär 3500 studenter är ute på en vfu-kurs varje år. Ansvariga för att koordinera och samordna detta är fakultetens vfu-organisation bestående av ett team med en utbildningsledare, tre utbildningshandläggare och två administratörer.

Vfu-organisationen är nu i behov av förstärkning och söker därför en utbildningskoordinator. Huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är att:


• Utarbeta strategier för placering av studenter utifrån avtal med skolhuvudmän
• Ansvara för struktur, riktlinjer, rutiner och inmatningar i administrativa system för vfu-placering (vfu-portal och vfu-portfölj)
• Följa upp bemanning/vfu-lärare i kurserna med institutionsledningar
• Uppdatera webbsidor och förmedla information till studenter, handledare och vfu-lärare
• Ansvara för framtagande av statistik och nyckeltal
• Hantera och sammanställa enkäter och utvärderingar
• Hantera studenters ansökan om vfu inom ramen för egen anställning
• Hantera studenters ansökan om byten av vfu-placering
• Vara kontaktperson för studenter i behov av pedagogiskt stöd
• Representera universitetet vid årliga nationella vfu-nätverk
• Representera vfu-organisationen vid olika möten med kommunsamordnare och skolkoordinatorer.

Arbetsuppgifterna förändras över tid och fler uppgifter kan tillkomma efterhand.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant högskoleexamen alternativt läst relevanta ämnen på  högskolenivå. Tidigare erfarenhet av likande arbetsuppgifter i universitetsmiljö är meriterande. Det krävs att du har god vana av att arbeta i administrativa system samt goda kunskaper i det svenska språket vad gäller både tal och skrift.

Du är en stresstålig person som trivs med att arbeta i team. Du har god samarbetsförmåga och kan hantera en arbetssituation där många olika arbetsuppgifter behöver  lösas parallellt. Du är noggrann och välorganiserad med en god förmåga att planera och strukturera ett arbete som omfattar återkommande deadlines. Vidare är du en målinriktad person som arbetar utefter verksamhetens mål. Du är samtidigt driven, initiativtagande och kan  ompröva befintliga rutiner och arbetssätt på ett lösningsfokuserat sätt. Då arbetet är utåtriktat så behöver du ha en god kommunikativ förmåga samt en god känsla för service och relationsskapande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Utöver den formella kompetensen ska universitets medarbetare ha de personliga förmågor som behövs för att fullgöra anställningen väl och för att företräda universitetet på bästa sätt.
Upplysningar

Administrativ chef Christian Rohman, [email protected], 040-6657763

Utbildningsledare Marie Brandt, [email protected], 040-665 83 07

Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

 

Ansökan

Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2021-04-06. Det är du som sökande som ska tillse att universitetet förstår vad som står i din ansökan. Skrivs inte din ansökan på svenska, engelska eller något av de nordiska språken ansvarar du för att ansökan och dess bilagor översätts. 

Ansökan skall innehålla:


• Meritförteckning
• Relevanta betyg och intyg
• Kortfattad redogörelse på max 1 sida där du beskriver din erfarenhet, bakgrund och kompetens relaterad till den sökta anställningen och hur detta gör dig till den mest lämpliga kandidaten

 

Övrigt

Tillsvidare heltid 

Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.

Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning.

 

Tillträde
Snarast 

 

Fackliga företrädare

 

SACO: [email protected]
SEKO: [email protected]
OFR: [email protected]

 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Offentlig upphandlare/utbildningskoordinator

Vill du vara med på en tillväxtresa inom studievärlden och göra inverkan på riktigt? Läs mer om denna roll och ansök! Om Grit Academy Grit Academy är yrkeshögskolan med fokus på kunskap och beteende för att främja mer kompetens och driv på arbetsmarknaden. Om du vill hamna i en kontext där du kan vara med och skapa och påverka en skola utöver det vanliga, då är detta något för dig! Om rollen Som vår Bid manager/utbildningsledare har du två huvudsakl... Visa mer
Vill du vara med på en tillväxtresa inom studievärlden och göra inverkan på riktigt? Läs mer om denna roll och ansök!

Om Grit Academy
Grit Academy är yrkeshögskolan med fokus på kunskap och beteende för att främja mer kompetens och driv på arbetsmarknaden. Om du vill hamna i en kontext där du kan vara med och skapa och påverka en skola utöver det vanliga, då är detta något för dig!


Om rollen
Som vår Bid manager/utbildningsledare har du två huvudsakliga fokusområden. Du kommer att ansvara för och driva våra ansökningsprocesser och offentliga upphandlingar inom utbildning och kompetensutveckling. Du kommer också att vara utbildningsledare för några utbildningar. I den rollen ansvarar du för bland annat studieadministration, studerandehantering, näringslivskontakter och kvalitetsutveckling.
Rollen är en viktig del i kärnteamet på skolan och du kommer att arbeta nära vår andra utbildningsledare och direkt under skolans rektor/VD.


Ansvarsområden i urval:
· Ansvar för att ta fram underlag och skriva offentliga upphandlingar inom utbildning och kompetensutveckling.
· Ansvara för rapporter mot myndigheter.
· Sköta studieadministration för de utbildningsprogram som tillhör tjänsten.
· Hålla föreläsningar.
· Hålla vägledningssamtal med studerande.


Kandidatprofil och kvalifikationer
Vi söker en blivande offentlig upphandlare/utbildningsledare som är en ”doer”. Som person är du proaktiv, strukturerad och engagerad. Du är också en lagspelare och är bra på att bygga relationer med såväl studerande som utbildare och näringslivskontakter. Du behöver ha ett starkt självdriv och intresse för att kontinuerligt utveckla och förbättra vårt kvalitetsarbete och expansion. Att du har både ett analytiskt sinne och en stark kommunikativ förmåga såväl muntlig som skriftligt är avgörande för rollen.


Du har:
· Erfarenhet av att skriva upphandlingar
· Erfarenhet av researcharbete och att självständigt söka information och underlag för rapporter och texter.
· Vana att producera texter mot myndigheter.
· Erfarenhet av att hålla i föreläsningar
· Erfarenhet av vägledande samtal, gärna med studerande.
· Mycket god datorvana.
· Mycket goda svenskkunskaper, både skriftligt och muntligt Visa mindre

Bid manager/utbildningskoordinator

Vill du vara med på en tillväxtresa inom studievärlden och göra inverkan på riktigt? Läs mer om denna roll och ansök! Om Grit Academy Grit Academy är yrkeshögskolan med fokus på kunskap och beteende för att främja mer kompetens och driv på arbetsmarknaden. Om du vill hamna i en kontext där du kan vara med och skapa och påverka en skola utöver det vanliga, då är detta något för dig! Om rollen Som vår Bid manager/utbildningsledare har du två huvudsakl... Visa mer
Vill du vara med på en tillväxtresa inom studievärlden och göra inverkan på riktigt? Läs mer om denna roll och ansök!

Om Grit Academy
Grit Academy är yrkeshögskolan med fokus på kunskap och beteende för att främja mer kompetens och driv på arbetsmarknaden. Om du vill hamna i en kontext där du kan vara med och skapa och påverka en skola utöver det vanliga, då är detta något för dig!

Om rollen
Som vår Bid manager/utbildningsledare har du två huvudsakliga fokusområden. Du kommer att ansvara för och driva våra ansökningsprocesser och offentliga upphandlingar inom utbildning och kompetensutveckling. Du kommer också att vara utbildningsledare för några utbildningar. I den rollen ansvarar du för bland annat studieadministration, studerandehantering, näringslivskontakter och kvalitetsutveckling.
Rollen är en viktig del i kärnteamet på skolan och du kommer att arbeta nära vår andra utbildningsledare och direkt under skolans rektor/VD.

Ansvarsområden i urval:
· Ansvar för att ta fram underlag och skriva offentliga upphandlingar inom utbildning och kompetensutveckling.
· Ansvara för rapporter mot myndigheter.
· Sköta studieadministration för de utbildningsprogram som tillhör tjänsten.
· Hålla föreläsningar.
· Hålla vägledningssamtal med studerande.

Kandidatprofil och kvalifikationer
Vi söker en blivande bid manager/utbildningsledare som är en ”doer”. Som person är du proaktiv, strukturerad och engagerad. Du är också en lagspelare och är bra på att bygga relationer med såväl studerande som utbildare och näringslivskontakter. Du behöver ha ett starkt självdriv och intresse för att kontinuerligt utveckla och förbättra vårt kvalitetsarbete och expansion. Att du har både ett analytiskt sinne och en stark kommunikativ förmåga såväl muntlig som skriftligt är avgörande för rollen.

Du har:
· Erfarenhet av att skriva upphandlingar
· Erfarenhet av researcharbete och att självständigt söka information och underlag för rapporter och texter.
· Vana att producera texter mot myndigheter.
· Erfarenhet av att hålla i föreläsningar
· Erfarenhet av vägledande samtal, gärna med studerande.
· Mycket god datorvana.
· Mycket goda svenskkunskaper, både skriftligt och muntligt Visa mindre

Offentlig upphandlare/utbildningskoordinator

Vill du vara med på en tillväxtresa inom studievärlden och göra inverkan på riktigt? Läs mer om denna roll och ansök! Om Grit Academy Grit Academy är yrkeshögskolan med fokus på kunskap och beteende för att främja mer kompetens och driv på arbetsmarknaden. Om du vill hamna i en kontext där du kan vara med och skapa och påverka en skola utöver det vanliga, då är detta något för dig! Om rollen Som vår offentliga upphandlare/utbildningsledare har du två... Visa mer
Vill du vara med på en tillväxtresa inom studievärlden och göra inverkan på riktigt? Läs mer om denna roll och ansök!

Om Grit Academy
Grit Academy är yrkeshögskolan med fokus på kunskap och beteende för att främja mer kompetens och driv på arbetsmarknaden. Om du vill hamna i en kontext där du kan vara med och skapa och påverka en skola utöver det vanliga, då är detta något för dig!


Om rollen
Som vår offentliga upphandlare/utbildningsledare har du två huvudsakliga fokusområden. Du kommer att ansvara för och driva våra ansökningsprocesser och offentliga upphandlingar inom utbildning och kompetensutveckling. Du kommer också att vara utbildningsledare för några utbildningar. I den rollen ansvarar du för bland annat studieadministration, studerandehantering, näringslivskontakter och kvalitetsutveckling.
Rollen är en viktig del i kärnteamet på skolan och du kommer att arbeta nära vår andra utbildningsledare och direkt under skolans rektor/VD.


Ansvarsområden i urval:
· Ansvar för att ta fram underlag och skriva offentliga upphandlingar inom utbildning och kompetensutveckling.
· Ansvara för rapporter mot myndigheter.
· Sköta studieadministration för de utbildningsprogram som tillhör tjänsten.
· Hålla föreläsningar.
· Hålla vägledningssamtal med studerande.


Kandidatprofil och kvalifikationer
Vi söker en blivande bid manager/utbildningsledare som är en ”doer”. Som person är du proaktiv, strukturerad och engagerad. Du är också en lagspelare och är bra på att bygga relationer med såväl studerande som utbildare och näringslivskontakter. Du behöver ha ett starkt självdriv och intresse för att kontinuerligt utveckla och förbättra vårt kvalitetsarbete och expansion. Att du har både ett analytiskt sinne och en stark kommunikativ förmåga såväl muntlig som skriftligt är avgörande för rollen.


Du har:
· Erfarenhet av att skriva upphandlingar
· Erfarenhet av researcharbete och att självständigt söka information och underlag för rapporter och texter.
· Vana att producera texter mot myndigheter.
· Erfarenhet av att hålla i föreläsningar
· Erfarenhet av vägledande samtal, gärna med studerande.
· Mycket god datorvana.
· Mycket goda svenskkunskaper, både skriftligt och muntligt Visa mindre

Bid manager/utbildningskoordinator

Vill du vara med på en tillväxtresa inom studievärlden och göra inverkan på riktigt? Läs mer om denna roll och ansök! Om Grit Academy Grit Academy är yrkeshögskolan med fokus på kunskap och beteende för att främja mer kompetens och driv på arbetsmarknaden. Om du vill hamna i en kontext där du kan vara med och skapa och påverka en skola utöver det vanliga, då är detta något för dig! Om rollen Som vår Bid manager/utbildningsledare har du två huvudsakl... Visa mer
Vill du vara med på en tillväxtresa inom studievärlden och göra inverkan på riktigt? Läs mer om denna roll och ansök!

Om Grit Academy
Grit Academy är yrkeshögskolan med fokus på kunskap och beteende för att främja mer kompetens och driv på arbetsmarknaden. Om du vill hamna i en kontext där du kan vara med och skapa och påverka en skola utöver det vanliga, då är detta något för dig!

Om rollen
Som vår Bid manager/utbildningsledare har du två huvudsakliga fokusområden. Du kommer att ansvara för och driva våra ansökningsprocesser och offentliga upphandlingar inom utbildning och kompetensutveckling. Du kommer också att vara utbildningsledare för några utbildningar. I den rollen ansvarar du för bland annat studieadministration, studerandehantering, näringslivskontakter och kvalitetsutveckling.
Rollen är en viktig del i kärnteamet på skolan och du kommer att arbeta nära vår andra utbildningsledare och direkt under skolans rektor/VD.

Ansvarsområden i urval:
· Ansvar för att ta fram underlag och skriva offentliga upphandlingar inom utbildning och kompetensutveckling.
· Ansvara för rapporter mot myndigheter.
· Sköta studieadministration för de utbildningsprogram som tillhör tjänsten.
· Hålla föreläsningar.
· Hålla vägledningssamtal med studerande.

Kandidatprofil och kvalifikationer
Vi söker en blivande bid manager/utbildningsledare som är en ”doer”. Som person är du proaktiv, strukturerad och engagerad. Du är också en lagspelare och är bra på att bygga relationer med såväl studerande som utbildare och näringslivskontakter. Du behöver ha ett starkt självdriv och intresse för att kontinuerligt utveckla och förbättra vårt kvalitetsarbete och expansion. Att du har både ett analytiskt sinne och en stark kommunikativ förmåga såväl muntlig som skriftligt är avgörande för rollen.

Du har:
· Erfarenhet av att skriva upphandlingar
· Erfarenhet av researcharbete och att självständigt söka information och underlag för rapporter och texter.
· Vana att producera texter mot myndigheter.
· Erfarenhet av att hålla i föreläsningar
· Erfarenhet av vägledande samtal, gärna med studerande.
· Mycket god datorvana.
· Mycket goda svenskkunskaper, både skriftligt och muntligt Visa mindre

Projektkoordinator inom hälsovetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan ... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi har ett starkt fokus på klinisk och epidemiologisk forskning, och bedriver även en omfattande preklinisk laboratorieforskning.Forskargruppen

Vid avdelningen för Socialmedicin och Global Hälsa (SMGH) arbetar vi med globala folkhälsofrågor inom utbildning, forskning och kapacitetsutveckling i samverkan med det globala samhället.

Verksamheten är lokaliserad på institutionen för kliniska vetenskaper i Malmö, och leds av Professor Anette Agardh. Avdelningen består av både forskare/lärare och administrativ personal.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

Vi söker nu en driven projektkoordinator vars huvudsakliga arbete består av koordinering av kapacitetsutvecklingsprogram. Arbetet inkluderar även undervisning på avancerad nivå samt analys och databearbetning inom forskningsprojekt. Anställningen är en visstidsanställning på heltid med önskat tillträdesdatum den 1 april 2021. Visstidsanställningen kommer att avslutas den 31 dec 2021.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av:

- Planering, implementering och uppföljning av kapacitetsutvecklingsprogram inom sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR)
- Handledning av studenter inom kapacitetsutvecklingsprogram
- Undervisning inom SRHR, Global Hälsa och Folkhälsovetenskap på grundläggande och avancerad nivå
- Bistå forskningsprojekt med databearbetning och analys, både inom kvalitativ och kvantitativ forskningsmetodik

Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella. Arbetsuppgifterna kan komma att innebära viss utlandsvistelse, om projektet så kräver.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

- Mastersexamen inom folkhälsovetenskap eller global hälsa
- Erfarenhet av arbete med sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter
- Erfarenhet av internationellt kapacitetsutvecklingsarbete
- Erfarenhet av projektkoordinering
- God kunskap om och erfarenhet av kvalitativ och kvantitativ forskningsmetod
- God förmåga att kunna uttrycka sig i tal och skrift i både engelska och svenska

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har en god samarbetsförmåga samt tycker om att jobba i team. Vidare ska du tycka det är givande och intressant att arbeta i en mångkulturell miljö.

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenheter av internationellt arbete
- Erfarenheter av arbete med utvecklingsaktörer och finansiärer såsom Sida och FN
- Erfarenhet av undervisning på avancerad nivå
- Erfarenhet av arbete i mångkulturell miljö  

Instruktioner för ansökan

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

 

 

 

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
 

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Vikariat: Koordinator Näktergalen mentorsverksamhet (50%)

Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare o... Visa mer
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Näktergalen
Näktergalen mentorsverksamhet startade 1997 och är ett samarbete mellan Malmö universitet och fyra grundskolor i Malmö. Verksamheten innebär att studerande vid Malmö universitet är mentorer för skolbarn i åldrarna 8-12 år under ett läsår. Varje mentor träffar ”sitt” barn utanför skoltid några timmar per vecka. Sedan start har cirka 4000 barn och mentorer deltagit. Näktergalen finns numera vid flera andra svenska högskolor och universitet men även runt om i Europa och i Afrika. Läs mer om Näktergalen på www.mau.se/naktergalen.

Innehåll och arbetsuppgifter

Som koordinator arbetar du med verksamhetens dagliga drift och utveckling i nära samarbete med Näktergalens andra koordinatorer samt ansvarig för Näktergalen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:


• handleda och utbilda mentorer
• planera och genomföra aktiviteter för mentorer och barn
• ha kontinuerlig kontakt med mentorer
• ha kontinuerlig kontakt med samarbetsskolorna
• rekrytera studenter (blivande mentorer)
• intervjua barn

Kvalifikationer

För denna tjänst krävs:


• att du har studerat vid universitet eller högskola
• att du har erfarenhet av handledning i någon form
• att du har erfarenhet av rekrytering och marknadsföring
• att du har erfarenhet av administrativt arbete
• att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska

Vi förutsätter att du har ett samhällsengagemang, att du har god organisationsförmåga och att du kan ta egna initiativ. Du har lätt för att samarbeta och utveckla goda relationer. Erfarenhet av att arbeta med barn är meriterande. Det är också meriterande om du har varit mentor eller koordinator i Näktergalens verksamhet.

Upplysningar
 

Carina Sild Lönroth, 040 - 665 82 91, alt. 0709 - 655 510 [email protected]

Miriam Ånskog, 040 – 665 70 64 [email protected]

Sara Bäckström, 040 – 665 82 82 [email protected]

Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan
Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2021-04-04

 Övrigt
Anställningen är ett vikariat och omfattar 50%.
Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.
Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning.

Period
2021-08-23 – 2022-02-28

 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Utvecklingssekreterare med fokus på pedagogik och IKT

Ansök    Jan 28    Malmö kommun    Utbildningskoordinator
Ref: 20210201 Arbetsuppgifter Utvecklingssekreteraren utvecklar, kartlägger, kvalitetssäkrar och följer upp aktiviteter och processer inom det aktuella verksamhetsområdet. I uppdraget som utvecklingssekreterare kan dels ingå definierade ansvarsområden, dels särskilda uppdrag som kan variera över tid. I uppdraget kan också ingå att skriva yttranden och besvara remisser samt olika administrativa uppdrag. Informationsinsatser till andra medarbetare inom för... Visa mer
Ref: 20210201

Arbetsuppgifter
Utvecklingssekreteraren utvecklar, kartlägger, kvalitetssäkrar och följer upp aktiviteter och processer inom det aktuella verksamhetsområdet. I uppdraget som utvecklingssekreterare kan dels ingå definierade ansvarsområden, dels särskilda uppdrag som kan variera över tid. I uppdraget kan också ingå att skriva yttranden och besvara remisser samt olika administrativa uppdrag. Informationsinsatser till andra medarbetare inom förvaltningen kan ingå liksom samverkan med andra förvaltningar inom verksamhetsområdet.

Som utvecklingssekreterare med IKT kompetens innebär det att kartlägga, förtydliga och utbilda skolorna i de olika beställnings och felanmälningsprocesserna, samt i skolans digitaliseringsplan. Kontinuerligt analysera och optimera processerna i de olika stödsystem som används inom verksamheten. I uppdraget krävs det att man har generell teknisk kompetens och kan stödja skolorna i tekniska handhavandefrågor och ge teknisk vägledning. Driva implementeringen av digitala verktyg. Vara stöd i arbetet med G suite för education i verksamheterna.

Systematiskt handledningsarbete på grupp- och individnivå med inriktning att utveckla och förädla personalens arbetssätt och undervisningsmetoder utifrån läroplan/kursplaner. Integrera IKT med aktuell forskning och beprövad metodik och didaktik.

Kvalifikationer
Vi vill att du som söker har en akademisk utbildning motsvarande 180 hp med inriktning pedagogik, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har minst två års erfarenhet av att arbeta praktiskt med IKT samt minst två års erfarenhet av att arbeta praktiskt och utbilda användare i G suite för education. Du har erfarenhet och kan obehindrat arbeta i, samt utbilda i både G suite som Microsoft plattformar.

Vidare har du erfarenhet av utvecklingsarbete med IKT som ett pedagogiskt verktyg i skolan utifrån läroplanen och kursplanerna. Du har tidigare arbetat med IKT och systemrelaterade frågor ur ett verksamhetsperspektiv. Du ska ha generell teknisk kunskap för att kunna hantera och ge handledning i olika digitala enheter och system som finns i skolans digitala ekomiljö. Vi vill att du som söker har erfarenhet av att arbeta självständigt. Du ska ha goda kunskaper om skolans styrdokument. I tjänsten kommer det att ingå övergripande uppdrag, därav söker vi dig som utifrån skolornas behov har en förmåga att anpassa ditt bemötande och vara operativ utifrån olika målgrupper och deras perspektiv. Du har hög social kompetens, förmåga till aktivt lyssnade och kommunikativ färdighet både i tal och skrift.

Om arbetsplatsen
Utvecklingsavdelningen på grundskoleförvaltningen består av fyra enheter varav digitaliseringsenheten är den arbetsplats som tjänsten är placerad. Avdelningen arbetar för att stödja och utveckla grundskolans verksamheter. Då avdelningen ofta möter en komplex uppdragsbild är det av vikt att avdelningen också är en formativt lärande organisation där en kultur av delande och kunskapsspridning råder.

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!

Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka.

Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 7
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med media-säljare, rekryteringssajter och liknande.

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner. Visa mindre

Projektledare ”Unga mot extremism” till Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Om tjänsten Vi söker en projektledare till det spännande treåriga projektet ”Unga mot extremism”, där Studiefrämjandet kommer vara en aktiv och tongivande samarbetspart till den idéburna organisationen Flamman socialt förebyggande centrum (Flamman SFC). Projektet syftar till att utveckla ungas inkludering i det förebyggande arbetet kring våldsbejakande extremism och vi kommer arbeta i ett flertal kommuner i Skåne och Blekinge. Ungdomar ges genom projektet... Visa mer
Om tjänsten
Vi söker en projektledare till det spännande treåriga projektet ”Unga mot extremism”, där Studiefrämjandet kommer vara en aktiv och tongivande samarbetspart till den idéburna organisationen Flamman socialt förebyggande centrum (Flamman SFC).

Projektet syftar till att utveckla ungas inkludering i det förebyggande arbetet kring våldsbejakande extremism och vi kommer arbeta i ett flertal kommuner i Skåne och Blekinge. Ungdomar ges genom projektet ett forum för dialog och förutsättningar att själva vara med och driva på sin kommuns arbete med att förebygga våldsbejakande extremism. Genom en speciellt framtagen studiecirkelserie får unga män i åldern 13 - 20 år möjlighet att diskutera maskulinitetsnormer, samhällsstrukturer och individuella förutsättningar som forskningen visar kan utgöra riskfaktorer för att unga väljer att sympatisera med eller ansluta sig till våldsbejakande miljöer. Ungdomarna kommer även att engageras i andra aktiviteter och bjudas in till dialoggrupper med makthavare och beslutsfattare.

Demokrati, jämlikhet och mångfald utgör grundstenarna i all verksamhet såväl inom Studiefrämjandet som Flamman. Flamman består idag av två ben, mötesplatser för unga på Kroksbäck i Malmö med sedvanliga fritidsaktiviteter och ett center med flera olika verksamheter som alla fokuserar på att skapa bättre förutsättningar för ungas framtid på såväl lokal som regional och nationell nivå.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I samarbete med Studiefrämjandet och projektägare (Flamman SFC) ingår du i styrgruppen, deltar i utbildningar och har ett övergripande ansvar för anställning av cirkelledare, genomförande av cirkelverksamhet, workshops samt uppföljning av dessa. Tjänsten innebär kontakter med ungdomar såväl som politiker och tjänstemän och ger möjligheter till etablering och utveckling av ny folkbildningsverksamhet.

Du kommer att få vara med och bygga stora delar av verksamheten från grunden genom att arbeta uppsökande och etablera relationer med nätverk, kommuner, regioner och andra tänkbara samarbetspartners. Arbetet sker i nära samarbete med Flammans projektledare.

Som projektledare ansvarar du för att planera, driva och följa upp samt kvalitetssäkra cirkelverksamhet/workshops inom projektet.

Tjänsten innebär bland annat följande uppgifter:

- Förankra projektet inom regionerna Skåne och Blekinge, 10 valda kommuner och internt inom Studiefrämjandet
- Koordinera med aktörer inom Studiefrämjandets nätverk på respektive ort för att skapa samverkan till cirklarna och till dialogmöten med kommunens tjänstemän och politiker
- Praktiskt skapa och boka mötesplatser för cirkelverksamhet/workshops
- Anställning av cirkelledare och övergripande ansvar för genomförandet av cirkelverksamhet/workshops inom 10 kommuner i Skåne-Blekinge
- Säkerställa att cirkelledare blir utbildade i materialet och får Studiefrämjandets ledarintroduktion samt ledarutveckling steg 1-3. Du kommer även att stödja och vägleda cirkelledarna i deras arbete
- Utvärdera cirklar och workshops
- Löpande föra dokumentation av projektet och skriva rapporter
- Du ska vara väl förtrogen med materialet och folkbildningsmetodiken samt kunna ta rollen som cirkelledare
- Hantera interna och externa förfrågningar runt projektet
- Arbeta med sociala medier, och sprida projektet inom Studiefrämjandets informationskanaler


Utbildning och egenskaper
Vi ser gärna att du har utbildning som samhällsvetare, beteendevetare eller likvärdig utbildning. För att kunna genomföra projektet på bästa sätt och inkludera målgruppen är det fördelaktigt om du har god kunskap och gärna personlig erfarenhet inom området.

Projektets cirkelverksamhet utgår från folkbildningspedagogikens verktyg och metodik, varför det är meriterande om du har personlig erfarenhet av folkbildningspedagogiken.

Vi lägger stort fokus på din ledarskaps- och samordningsförmåga. Som person är du analytisk och skicklig på att entusiasmera, organisera och genomföra. Du tar ägandeskap över dina arbetsuppgifter och säkerställer en god kvalitet i din leverans. Du har en god förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt och har struktur för planering och uppföljning samtidigt som du är lyhörd för projektet och styrgruppens behov och analyser. Du har integritet och kan hantera motgångar och kritik. För att nå framgång har du god förmåga att växla mellan cirkelledarnas och deltagarnas olika behov och önskemål.

Du är intresserad av utvecklings- och förändringsarbete, har ett personligt engagemang och är nyfiken på att bredda din kunskap och lära dig något nytt. Vi tror att du har ett stort intresse för människor samt omvärlds- och samhällsfrågor och kan arbeta för långsiktiga relationer inom förenings- och näringsliv, politiken och offentlig förvaltning.

Du har goda kunskaper i Office-365-paketet och har en hög IT-medvetenhet där du snabbt vill och kan ta till dig olika program och teknikutveckling. Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du kan på ett pedagogiskt och engagerande sätt presentera och informera om projektet oavsett om dina åhörare är kollegor eller tjänstemän från kommunen.

Om Studiefrämjandet
Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Vi är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige.

Studiefrämjandet är en ideell förening grundad på våra 19 medlemsorganisationer och deras demokratiska inflytande. Med en särskild inriktning mot ökad kunskap om våra profilområden natur, djur, miljö och kultur arbetar vi aktivt med hållbar utveckling. Utifrån ett demokratiskt synsätt hävdar vi allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. I all vår verksamhet ska vi främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism. Alla ska känna att de är välkomna till Studiefrämjandet!

Som medarbetare hos oss är det viktigt att du står bakom vår värdegrund och allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning.

Fakta om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning på 75% med start omgående och löper på under en period av tre år fram till september 2023. För tjänsten gäller målstyrd arbetstid med en fast månadslön. Viss tjänstgöring kommer att förekomma på kvällar och helger. Anställning enligt tjänstemannaavtalet mellan Unionen och IDEA.

Tjänsten har placeringsort Malmö. Resor över ... Visa mindre

Projektledare ”Unga mot extremism” till Studiefrämjandet Skåne-Blekinge

Om tjänsten Vi söker en projektledare till det spännande treåriga projektet ”Unga mot extremism”, där Studiefrämjandet kommer vara en aktiv och tongivande samarbetspart till den idéburna organisationen Flamman socialt förebyggande centrum (Flamman SFC). Projektet syftar till att utveckla ungas inkludering i det förebyggande arbetet kring våldsbejakande extremism och vi kommer arbeta i ett flertal kommuner i Skåne och Blekinge. Ungdomar ges genom projektet... Visa mer
Om tjänsten
Vi söker en projektledare till det spännande treåriga projektet ”Unga mot extremism”, där Studiefrämjandet kommer vara en aktiv och tongivande samarbetspart till den idéburna organisationen Flamman socialt förebyggande centrum (Flamman SFC).

Projektet syftar till att utveckla ungas inkludering i det förebyggande arbetet kring våldsbejakande extremism och vi kommer arbeta i ett flertal kommuner i Skåne och Blekinge. Ungdomar ges genom projektet ett forum för dialog och förutsättningar att själva vara med och driva på sin kommuns arbete med att förebygga våldsbejakande extremism. Genom en speciellt framtagen studiecirkelserie får unga män i åldern 13 - 20 år möjlighet att diskutera maskulinitetsnormer, samhällsstrukturer och individuella förutsättningar som forskningen visar kan utgöra riskfaktorer för att unga väljer att sympatisera med eller ansluta sig till våldsbejakande miljöer. Ungdomarna kommer även att engageras i andra aktiviteter och bjudas in till dialoggrupper med makthavare och beslutsfattare.

Demokrati, jämlikhet och mångfald utgör grundstenarna i all verksamhet såväl inom Studiefrämjandet som Flamman. Flamman består idag av två ben, mötesplatser för unga på Kroksbäck i Malmö med sedvanliga fritidsaktiviteter och ett center med flera olika verksamheter som alla fokuserar på att skapa bättre förutsättningar för ungas framtid på såväl lokal som regional och nationell nivå.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I samarbete med Studiefrämjandet och projektägare (Flamman SFC) ingår du i styrgruppen, deltar i utbildningar och har ett övergripande ansvar för anställning av cirkelledare, genomförande av cirkelverksamhet, workshops samt uppföljning av dessa. Tjänsten innebär kontakter med ungdomar såväl som politiker och tjänstemän och ger möjligheter till etablering och utveckling av ny folkbildningsverksamhet.

Du kommer att få vara med och bygga stora delar av verksamheten från grunden genom att arbeta uppsökande och etablera relationer med nätverk, kommuner, regioner och andra tänkbara samarbetspartners. Arbetet sker i nära samarbete med Flammans projektledare.

Som projektledare ansvarar du för att planera, driva och följa upp samt kvalitetssäkra cirkelverksamhet/workshops inom projektet.

Tjänsten innebär bland annat följande uppgifter:

- Förankra projektet inom regionerna Skåne och Blekinge, 10 valda kommuner och internt inom Studiefrämjandet
- Koordinera med aktörer inom Studiefrämjandets nätverk på respektive ort för att skapa samverkan till cirklarna och till dialogmöten med kommunens tjänstemän och politiker
- Praktiskt skapa och boka mötesplatser för cirkelverksamhet/workshops
- Anställning av cirkelledare och övergripande ansvar för genomförandet av cirkelverksamhet/workshops inom 10 kommuner i Skåne-Blekinge
- Säkerställa att cirkelledare blir utbildade i materialet och får Studiefrämjandets ledarintroduktion samt ledarutveckling steg 1-3. Du kommer även att stödja och vägleda cirkelledarna i deras arbete
- Utvärdera cirklar och workshops
- Löpande föra dokumentation av projektet och skriva rapporter
- Du ska vara väl förtrogen med materialet och folkbildningsmetodiken samt kunna ta rollen som cirkelledare
- Hantera interna och externa förfrågningar runt projektet
- Arbeta med sociala medier, och sprida projektet inom Studiefrämjandets informationskanaler


Utbildning och egenskaper
Vi ser gärna att du har utbildning som samhällsvetare, beteendevetare eller likvärdig utbildning. För att kunna genomföra projektet på bästa sätt och inkludera målgruppen är det fördelaktigt om du har god kunskap och gärna personlig erfarenhet inom området.

Projektets cirkelverksamhet utgår från folkbildningspedagogikens verktyg och metodik, varför det är meriterande om du har personlig erfarenhet av folkbildningspedagogiken.

Vi lägger stort fokus på din ledarskaps- och samordningsförmåga. Som person är du analytisk och skicklig på att entusiasmera, organisera och genomföra. Du tar ägandeskap över dina arbetsuppgifter och säkerställer en god kvalitet i din leverans. Du har en god förmåga att effektivt driva ditt arbete framåt och har struktur för planering och uppföljning samtidigt som du är lyhörd för projektet och styrgruppens behov och analyser. Du har integritet och kan hantera motgångar och kritik. För att nå framgång har du god förmåga att växla mellan cirkelledarnas och deltagarnas olika behov och önskemål.

Du är intresserad av utvecklings- och förändringsarbete, har ett personligt engagemang och är nyfiken på att bredda din kunskap och lära dig något nytt. Vi tror att du har ett stort intresse för människor samt omvärlds- och samhällsfrågor och kan arbeta för långsiktiga relationer inom förenings- och näringsliv, politiken och offentlig förvaltning.

Du har goda kunskaper i Office-365-paketet och har en hög IT-medvetenhet där du snabbt vill och kan ta till dig olika program och teknikutveckling. Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du kan på ett pedagogiskt och engagerande sätt presentera och informera om projektet oavsett om dina åhörare är kollegor eller tjänstemän från kommunen.

Om Studiefrämjandet
Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund med ett brett utbud av studiecirklar, utbildningar, kulturarrangemang och föreläsningar. Vi är ett partipolitiskt och religiöst obundet studieförbund som bedriver folkbildningsverksamhet och ger stöd till tusentals studiecirklar och föreningar i hela Sverige.

Studiefrämjandet är en ideell förening grundad på våra 19 medlemsorganisationer och deras demokratiska inflytande. Med en särskild inriktning mot ökad kunskap om våra profilområden natur, djur, miljö och kultur arbetar vi aktivt med hållbar utveckling. Utifrån ett demokratiskt synsätt hävdar vi allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning. I all vår verksamhet ska vi främja mångfald och motarbeta främlingskap och rasism. Alla ska känna att de är välkomna till Studiefrämjandet!

Som medarbetare hos oss är det viktigt att du står bakom vår värdegrund och allas lika värde och rätt till kunskap, kultur och bildning.

Fakta om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning på 75% med start omgående och löper på under en period av tre år fram till september 2023. För tjänsten gäller målstyrd arbetstid med en fast månadslön. Viss tjänstgöring kommer att förekomma på kvällar och helger. Anställning enligt tjänstemannaavtalet mellan Unionen och IDEA.

Tjänsten har placeringsort Malmö. Resor över ... Visa mindre

Koordinator Näktergalen mentorsverksamhet (50%)

Om Malmö universitet Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt priori... Visa mer
Om Malmö universitet
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Näktergalen
Näktergalen mentorsverksamhet startade 1997 och är ett samarbete mellan Malmö universitet och fyra grundskolor i Malmö. Verksamheten innebär att studerande vid Malmö universitet är mentorer för skolbarn i åldrarna 8-12 år under ett läsår. Varje mentor träffar ”sitt” barn utanför skoltid några timmar per vecka. Sedan start har cirka 4000 barn och mentorer deltagit. Näktergalen finns numera vid flera andra svenska högskolor och universitet men även runt om i Europa och i Afrika. Läs mer om Näktergalen på www.mau.se/naktergalen.

Innehåll och arbetsuppgifter
Som koordinator arbetar du med verksamhetens dagliga drift och utveckling i nära samarbete med Näktergalens andra koordinatorer samt ansvarig för Näktergalen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:


• handleda och utbilda mentorer
• planera och genomföra aktiviteter för mentorer och barn
• ha kontinuerlig kontakt med mentorer
• ha kontinuerlig kontakt med samarbetsskolorna


• rekrytera studenter (blivande mentorer)
• intervjua barn

Kvalifikationer
För denna tjänst krävs:


• att du har studerat vid universitet eller högskola
• att du har erfarenhet av handledning i någon form
• att du har erfarenhet av rekrytering och marknadsföring
• att du har erfarenhet av administrativt arbete
• att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska

Vi förutsätter att du har ett samhällsengagemang, att du har god organisationsförmåga och att du kan ta egna initiativ. Du har lätt för att samarbeta och utveckla goda relationer. Erfarenhet av att arbeta med barn är meriterande. Det är också meriterande om du har varit mentor i Näktergalens verksamhet.

Upplysningar
Carina Sild Lönroth, 040 - 665 82 91, alt. 0709 - 655 510 [email protected]
Miriam Ånskog, 040 – 665 70 64 [email protected]

Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan
Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2020-07-31

Övrigt
Anställningen avser tillsvidare och omfattar 50%. Provanställning tillämpas.
Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet.
Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Fackliga företrädare
SACO Nils Andersson, [email protected]
Lärarförbundet Peter Persson, [email protected]
ST Naser Eftekharian, [email protected]

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Handelskammaren söker regional YH – koordinator till Skåne

Yrkeshögskolans funktion för den regionala kompetensförsörjningen är central och det blir allt viktigare att det finns lokalt tillgängliga yrkeshögskolor. YH är en decentraliserad utbildningsform som i hög utsträckning utbildar för regionalt behov. Bara i Skåne finns knappt 50 utbildningsanordnare som varje år utbildar 1000-tals kvalificerade personer till primärt den regionala arbetsmarknaden. Tillsammans med Region Skåne satsar nu Handelskammaren på a... Visa mer
Yrkeshögskolans funktion för den regionala kompetensförsörjningen är central och det blir allt viktigare att det finns lokalt tillgängliga yrkeshögskolor.
YH är en decentraliserad utbildningsform som i hög utsträckning utbildar för regionalt behov. Bara i Skåne finns knappt 50 utbildningsanordnare som varje år utbildar 1000-tals kvalificerade personer till primärt den regionala arbetsmarknaden.

Tillsammans med Region Skåne satsar nu Handelskammaren på att förbättra förutsättningarna för arbetsgivarna, studenterna och utbildningsanordnarna i Skåne.

Under två år kommer vi tillsammans med partners arbeta fram en regional modell för hur vi på bästa sätt ökar andelen relevanta yrkeshögskoleutbildningar och därigenom förbättrar kompetensförsörjningen i hela Skåne. Som ett led i det arbetet söker vi nu en person som kommer ha ett viktigt operativt uppdrag i denna satsning.

Innehåll för tjänsten
· Övergripande samordna, hjälpa och stötta utbildningsanordnare och arbetsgivare med att starta och driva utbildningar i Skåne
· Bidra till kvalitetshöjning av ansökningar till Myndigheten för Yrkeshögskolan.
· Upparbeta och utveckla strukturerade samarbeten med relevanta partners i Skåne.
· Tillsammans med arbetslivet och övriga regionala partners identifiera strategiskt viktiga utbildningar och arbeta för att etablera dem i Skåne.
· Bygga en samlad regional kompetens kring Skånes kompetensförsörjnings-behov kopplat till Yrkeshögskolan.

Kvalifikationer
Du har kunskap och kännedom om yrkeshögskolan och hur utbildningsformen fungerar. Du har också erfarenhet av hur företag och organisationer arbetar, i synnerhet med kompetensförsörjning.
För att passa för tjänsten ska du ha egenskaper som bygger långsiktiga relationer med företag, arbetsgivare och individer. Du är analytisk och har god kommunikativ förmåga samt förmåga att leda och planera komplexa projekt och processer.
Vi söker dig som tycker om - och växer under eget ansvar. Du arbetar tillsammans med kollegor på Handelskammaren och andra regionala partners men har ett stort eget ansvar för genomförandet.

Övrigt om Tjänsten
Placeringsort är Malmö och då arbetet kan innebära en del resor inom Skåne är körkort ett krav.
Anställningen är en visstidsanställning under projektets period 2021–2022.

Vi tar emot ansökningar löpande med målsättning att tillsätta tjänsten i januari 2021. Välkommen med din ansökan, senast den 8 november till [email protected] samt [email protected]
Om du har frågor kring tjänsten kontakta projektledare Erik Blomgren på telefonnummer 040- 690 24 10.


När du söker tjänsten måste du aktivt lämna samtycke att få dina personuppgifter hanterade under rekryteringsprocessen. Vi använder inte dessa personuppgifter för något annat ändamål än för rekryteringen. De uppgifter vi lagrar är de du själv sänder in såsom namn, adress, telefon, mail och eventuella referenser. Ansökningarna sparas elektroniskt av personalchefen och den rekryterande chefen. Även VD tar del av ansökningarna. Insamlade data raderas efter en rimlig tidsperiod dock senast efter två år. Kandidater kan när som helst be att få sina uppgifter raderade.

Om Handelskammaren
Handelskammaren är en privat organisation som arbetar i sydsvenska företags intresse. Vi är Sydsveriges största affärsnätverk, företagens egen lobbyist och expert på internationell handel. Visa mindre

Koordinator och utbildningsansvarig till International Office i Malmö

Ansök    Okt 16    REGION SKÅNE    Utbildningskoordinator
Gör skillnad. Varje dag. Brinner du för människors utveckling? Vill du arbeta med ett regionövergripande och internationellt perspektiv? Nu har du chansen att söka det spännande uppdraget som koordinator till International Office i Malmö! Vi håller nu på att skapa ett team som kommer vara med att bygga upp och utveckla ett nyetablerat och regionövergripande International Office med huvudkontor på Malmö sjukhusområde. Teamet kommer bestå av enhetschefen,... Visa mer
Gör skillnad. Varje dag.

Brinner du för människors utveckling? Vill du arbeta med ett regionövergripande och internationellt perspektiv? Nu har du chansen att söka det spännande uppdraget som koordinator till International Office i Malmö!

Vi håller nu på att skapa ett team som kommer vara med att bygga upp och utveckla ett nyetablerat och regionövergripande International Office med huvudkontor på Malmö sjukhusområde. Teamet kommer bestå av enhetschefen, en HR-strateg, en administratör, dig och ytterligare en koordinator.

Uppdraget inom International Office är att vara en brygga mellan Region Skånes verksamheter inom hälso- och sjukvård och den internationella arbetsmarknaden. Vi vill vara ett nav för kunskap och samordning, som gör det lättare för människor med relevant utbildning från andra länder att komma in i den skånska hälso- och sjukvården. Vi ska också vara en välkänd resurs internt som erbjuder ett kvalitetssäkrat och likvärdigt stöd till verksamheter som vill knyta till sig efterfrågad kompetens från ett annat land eller som vill utveckla egna medarbetares internationella kompetens.

-Äntligen så är det beslutat att vi ska ha ett International Office! Vår framtida kompetensförsörjning är en utmaning och nu ska vi bli bättre på att attrahera och knyta till oss internationell kompetens. Det är så spännande att får göra skillnad på riktigt och för framtiden, säger enhetschef Petra Kullander.


ARBETSUPPGIFTER
Ett av våra uppdrag inom International Office kommer vara att välkomna kandidater med legitimationsyrke från andra länder som behöver komplettera sin utbildning eller introduceras för ett arbete i skånsk sjukvård. Ditt uppdrag blir att stödja dem som har läkarutbildning från EU/ESS eller tredje land med syfte att klara Socialstyrelsens krav för en svensk legitimation. Detta kommer att innebära att du vägleder och coachar individer, anordnar studiegrupper samt planerar och genomför kompletterande utbildningsinsatser. Dina viktiga samarbetspartners blir hälso- och sjukvårdsförvaltningarnas utbildningsenheter och lärosäten i Skåne. Du kommer att ha en rådgivande funktion till verksamheter, chefer och handledare som ska bedöma, rekrytera eller introducera en kollega med utbildning från annat land.

I din roll kommer du även att arbeta som utbildningsansvarig och ingå i utbildningsgruppen för SMPT, Special Medical Training Program, på 40%. SMPT är Region Skånes informella ST-utbildning för läkare som de går via avtal med Region Skånes vårdexportbolag; Skåne Care, Region Skånes helägda bolag. I ditt dagliga arbete har du tätt samarbete med utbildningsansvarig på Skåne Care och tillsammans följer ni kandidaternas utbildning och utveckling.

Du är placerad i Malmö, men det kan bli aktuellt med arbete på annan ort i Skåne. Visst kvällsarbete kan förekomma liksom resor inom tjänsten, framför allt inom Skåne.


KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har en för tjänsten relevant högskole- eller universitetsexamen och gärna med arbetslivserfarenhet från svensk sjukvård. Du har några års arbetslivserfarenhet och du behärskar både svenska och engelska flytande i både tal och skrift. För att lyckas i rollen så har du intresse för utbildningsfrågor, och har du arbetat med det tidigare så är det fördelaktigt. Om du har erfarenhet av att ha startat upp mindre verksamheter och team eller självständigt har drivit projekt så har du nytta av det i denna tjänst. Eftersom uppdraget bland annat handlar om att stödja personer från andra länder ser vi det som meriterande om du själv har arbetat inom sjukvården i andra länder. Likaså är det en merit om du har ytterligare ett språk utöver svenska och engelska.

I rollen som koordinator kommer du att ha en stor självständighet i att planera och driva ditt arbete och därför behöver du vara trygg i din yrkesroll och ha lätt för att ta initiativ för att lyckas i rollen. Du behöver också kunna tänka strategiskt och se och dra nytta av möjliga synergieffekter som uppstår. Vidare så är du en person som också har lätt att skapa nya relationer, goda samarbeten och är öppen och nyfiken för andra kulturer.

Vi tror vidare att du som person är en sammanlänkande, positiv och drivande kraft som trivs att arbeta i team där vi hjälps åt för att nå mål och framgång. I denna rekrytering är vi måna om att hitta rätt person och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!


ÖVRIGT
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt i allt vi gör.

Skånes universitetssjukhus (Sus) finns i Lund och Malmö och är landets tredje största sjukhus. Sus är ett kunskapsnav för hälso- och sjukvård i livets alla skeden på regional, nationell och internationell nivå. Våra 12 000 medarbetare är med och driver utvecklingen inom universitetssjukhusets tre uppdragsområden: vård, forskning och utbildning. Hos oss får du arbeta i en värderingsstyrd organisation som utvecklar hälso- och sjukvården tillsammans med patienter och deras närstående. Välkommen!

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Visa mindre

Studieadministratör

Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare o... Visa mer
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Fakulteten för lärande och samhälle
Fakulteten för lärande och samhälle karaktäriseras av ett nytänkande när det gäller utbildningarnas utformning och samarbeten med skolor, kommuner, organisationer och näringsliv. Fakulteten, som har ca 7 500 studenter och 320 anställda, organiseras i sex institutioner: Barn, unga, samhälle (BUS), Idrottsvetenskap (IDV), Individ och samhälle (IS), Kultur, språk, medier (KSM), Naturvetenskap, Matematik, Samhälle (NMS) och Skolutveckling och ledarskap (SOL). Fakulteten har tillstånd för utbildning i samtliga program med förskollärarexamen och lärarexamen som mål och för idrottsvetenskaplig och utbildningsvetenskaplig utbildning på forskarnivå. Dessutom ges program för studie- och yrkesvägledare och specialpedagoger/speciallärare.

Innehåll och arbetsuppgifter
Som studieadministratör ingår du i en grupp som tillsammans utgör det studieadministrativa stödet till fakulteten och dess institutioner. Du kommer främst att arbeta med utbildningen Utländska lärares och akademikers vidareutbildning (ULV) tillsammans med studievägledare och utbildningsledare. ULV vänder sig till personer med utländsk akademisk examen som önskar komplettera sin tidigare utbildning för att uppnå svensk behörighet. I arbetsuppgifterna ingår all typ av utbildningsadministration, såsom registreringar, betygsrapportering, uppföljning, uppdatering av utbildningsinformation och hemsidor, kontakt med studenter, lärare och institutioner.  Program du kommer att arbeta i är t ex LADOK, FileMaker och Canvas. Andra studieadministrativa arbetsuppgifter kan också förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av administrativt arbete i form av utbildningsadministration främst inom universitets - och högskolesektorn. Vidare bör du ha eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning administration/ekonomi men även annan inriktning kan vara aktuell. Dokumenterad datorvana med erfarenhet av att arbeta med administrativa system är ett krav.

Som anställd vid Malmö universitet arbetar man i en internationell miljö varför goda kunskaper i engelska är ett krav.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som initiativförmåga, samarbetsförmåga, flexibilitet, ordningssinne, systematisk förmåga samt hög grad av självständighet. Arbetet som studieadministratör innebär många sociala kontakter, varför det är viktigt att ha en mycket väl utvecklad servicekänsla och förmåga att kommunicera på ett lyhört och smidigt sätt i tal och skrift.

Upplysningar
Administrativ chef Christian Rohman, [email protected]  tel 040-665 77 63
Utbildningsledare Elisabeth Jennfors, [email protected] tel 040-665 81 91

Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan
Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök".
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2019-11-25.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.  
Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet. Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. 

 

Fackliga företrädare
Saco-S: [email protected]
OFR/ST: Naser Eftekharian, [email protected]

 Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Studentmedarbetare inom beteendevetenskap till Mellersta Förstadsskolan

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi... Visa mer
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Läsåret 19/20 startade Mellersta Förstadsskolan efter att denna gamla klassiska folkskola helrenoverats till en modern högstadieskola som ger förutsättningar för ett högkvalitativt lärande i trygg och trivsam studiemiljö. Vi har också en skolgård med uteklassrum som kan användas inte bara till rast utan även i undervisningssammanhang.
På skolan arbetar vi enligt en tydlig pedagogisk riktning som bygger på tydliga strukturer, respektfullt bemötande och lärande i alla delar.

Likabehandling och elevinflytande är viktigt för oss, varför alla klasser har ett DIL-pass i veckan (Delaktighet, Inflytande och Likabehandling) med särskilt fokus på dessa frågor.
Att vårt arbete sker systematiskt innebär att det är våra elevers lärande som ger oss underlag för utvecklingsbeslut i verksamheten.

Ledarskapet på skolan utgår från en gemensam och normkritisk värdegrund där medledarskap är högt prioriterat och våra processledaruppdrag styrs av elevernas och verksamhetens behov.

Läs gärna mer om hur vi arbetar: https://malmo.se/Service/Utbildning-och-forskola/Grundskola/Grundskolor/Mellersta-Forstadsskolan.html

ARBETSUPPGIFTER
Som studentmedarbetare i Malmö stad erbjuds du en möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Arbetstiden kan motsvara 10-15 timmar i veckan. Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som studerar på Malmö universitet eller Lunds universitet. Du ska ha läst minst 60 hp och fortfarande studera under hela uppdragsperioden.

Mellersta Förstadsskolan ska under våren titta närmare på hur resurser används i klassrummet och vilka effekter detta får på elevernas lärande. Likaså ska vi undersöka vad som främjar studiero och vilka framgångsfaktorer vi här kan se. Vi söker därför en studentmedarbetare som kan vara delaktig i skolans systematiska kvalitetsarbete (SKA). Syftet med ett systematiskt kvalitetsarbete är att synliggöra kvalitet och likvärdighet, vad vi gör, varför och vad det leder till. Genom att planera, följa upp, analysera, dokumentera och utveckla utbildningen kan vi skapa och dela kunskap om vad som leder till framgång. Studentmedarbetaren kommer därför att ta en aktiv del i skolans SKA genom att samla in data och utvärdera olika processer genom ex. kartläggningar, observationer, enkäter och intervjuer på såväl individ-som gruppnivå. Likaså kommer studentmedarbetaren att få göra skriftliga sammanställningar och analyser utifrån de resultat som framkommit kring framförallt strategier kopplat till studiero och resursanvändning i klassrummet. Detta för att vi ska få syn på vad som behöver utvecklas ytterligare, vilka våra framgångsfaktorer är samt hur vi möter elevers behov för ökat lärande.

KVALIFIKATIONER
Du studerar inom något av ämnesområdena beteendevetenskap/pedagogik/statskunskap/sociologi/psykologi. Du har en förmåga att efter instruktioner kunna arbeta självständigt och göra analyser. Som person är du nyfiken och har ett intresse för skolans värld. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar i olika sammanhang.

ÖVRIGT
Uppdraget omfattar ca 100 timmar under en 10-veckorsperiod under vårterminen.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Visa mindre

Drivande utbildningskoordinator sökes

Grit Academy växer och söker en driven utbildningskoordinator! Grit Academy arbetar med utveckling av individers kunskaper och deras inre drivkraft, via utbildning inom Yrkeshögskolan samt via management och uppdrag hos företag och organisationer. Grit Academy finns i centrala Malmö. Vår filosofi är enkel, det krävs arbete för att nå resultat och framgång. Vi arbetar för att utveckla människor med ambition och potential till kompetenta yrkesmänniskor m... Visa mer
Grit Academy växer och söker en driven utbildningskoordinator!


Grit Academy arbetar med utveckling av individers kunskaper och deras inre drivkraft, via utbildning inom Yrkeshögskolan samt via management och uppdrag hos företag och organisationer. Grit Academy finns i centrala Malmö.


Vår filosofi är enkel, det krävs arbete för att nå resultat och framgång. Vi arbetar för att utveckla människor med ambition och potential till kompetenta yrkesmänniskor med eget driv.


Vi söker dig som är utåtriktad, relationsskapande, självgående och resultat- och handlingsorienterad. Hos oss kan du förvänta dig att växa och utvecklas samt få eget ansvar. Du blir en betydelsefull del av organisationen och vi litar på dig.


Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att hålla och underhålla professionell kontakt med de studerande samt handleda dem i deras utveckling. Vidare innebär rollen även att marknadsföra och att vara ansiktet utåt mot företag genom att nätverka och skapa och upprätthålla relationer.


 Vi ser att sökande har minst några års arbetslivserfarenhet. Ansvar inom företag, projekt eller idrottsföreningar är meriterande. Du som söker vet vad det innebär att kavla upp ärmarna och gå den extra milen för att nå resultat. Du är effektiv i ditt arbete och trygg med att bemöta människor i affärsmässiga sammanhang. Du har körkort.


Positionen innebär en tjänstgöringsgrad på 60-100%. Visa mindre

Koordinator Näktergalen

Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare o... Visa mer
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Fakultet
Fakulteten för lärande och samhälle erbjuder professionsutbildningar för skola, kultur, fritid och idrott. Fakulteten driver en av Sveriges största lärarutbildningar där man som student väljer en av fyra examina: förskollärare, grundlärare, ämneslärare eller yrkeslärare. Förutom utbildningar till idrottsvetare, lärare, specialpedagog, speciallärare och studie- och yrkesvägledare finns fristående kurser, forskarutbildning, vidareutbildning och uppdragsutbildning. Fakulteten karaktäriseras av ett nytänkande när det gäller utbildningarnas utformning och samarbeten med skolor, kommuner, organisationer och näringsliv. Vår forskning bedrivs i nära samverkan med det omgivande samhället. Sedan 2005 finns vi i byggnaden Orkanen, vid Hjälmarekajen bredvid Malmö centralstation.

Näktergalen
Näktergalen mentorsverksamhet startade 1997 och är ett samarbete mellan Malmö högskola och fem mångkulturella grundskolor i Malmö. Verksamheten innebär att studerande vid Malmö högskola är mentorer för skolbarn i åldrarna 8-12 år under ett läsår. Varje mentor träffar ”sitt” barn utanför skoltid några timmar per vecka. Sedan start har mer än 3500 barn och mentorer deltagit. Näktergalen finns numera vid flera andra svenska högskolor och universitet men även runt om i Europa och nu också i Afrika. Läs mer om Näktergalen på www.mah.se/naktergalen. Näktergalen finns organisatoriskt på institutionen för Skolutveckling och ledarskap.

Vid institutionen Skolutveckling och ledarskap bedrivs i första hand påbyggnadsutbildningar och kompletterande utbildningar, för personer med tidigare akademisk utbildning eller yrkesutbildning. Fristående kurser som ges på institutionen inriktas mot skolutveckling, ledarskap och professionsutveckling. Institutionen ansvarar för yrkeslärarutbildning, kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) samt speciallärare- och specialpedagogutbildning. Institutionen är också ansvarig och medverkande i lärarutbildningarnas kurser i den utbildningsvetenskapliga kärnan. Vidare ansvarar institutionen för magister- och masterutbildning inom huvudområdena pedagogik och specialpedagogik. På institutionen bedrivs forskning inom flera områden, till exempel specialpedagogik/inkluderande pedagogik, skolutveckling, ledarskap, samt klassrumsforskning. Vid institutionen bedrivs även forskning och forskarutbildning.

Innehåll och arbetsuppgifter• Handleda mentorer, individuellt och i grupp
• Genomföra aktiviteter för mentorer och barn
• Kontinuerlig kontakt med mentorer
• Samarbete/kontakt med samarbetsskolorna
• Rekrytera studenter (mentorer) till Näktergalen: information, intervjuer, urval
• Intervjua barn och matcha mentorer-barn
• Utbilda mentorer

Kvalifikationer
Vi vill att du har erfarenhet av att ha handlett studenter i någon form, att du har erfarenhet av rekrytering samt att du har god erfarenhet av administrativt arbete. Vi förutsätter att du har ett samhällsengagemang och värnar om människors utveckling. Det är viktigt att du har en god organisationsförmåga, har ett lösningsfokuserat arbetssätt samt att du kan ta egna initiativ, har lätt för att samarbeta och kan utveckla goda relationer till människor som du möter i ditt arbete. Det är också av stor betydelse att du har fokus på helheten och reflektionsförmåga. Du behöver också kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska språket, såväl i tal som skrift. Det är meriterande om du har varit mentor i Näktergalens verksamhet.

Upplysningar
Programansvarig för Näktergalen, Carina Sild Lönroth, 040 - 665 82 91, alt. 0709 - 655 510
Prefekt Christina Johnsson, 040-6654731.
Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan
Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök".
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2019-08-01.

Övrigt
Anställningen avser tillsvidare och omfattar 50%. Provanställning kan komma att tillämpas.
Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet. Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning.

Tillträde
2019-09-01 eller enligt överenskommelse.

 

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Projektkoordinator

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjuk... Visa mer
Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.


Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer att bestå av att koordinera ett forskningsprojekt med fokus på hiv bland män som har sex med män i Afrika.

Kvalifikationer

Sökande skall ha en masterexamen inom lämpligt område. Sökande ska även ha dokumenterad erfarenhet av arbete inom hbtq-området från Afrika. Vidare ska sökande ha god förmåga att uttrycka sig i tal på både svenska och engelska och i skrift på engelska. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Upplysningar: Forskargruppschef Anette Agardh    [email protected] , tel 040-391338

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler. Visa mindre

Utbildningshandläggare

Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare o... Visa mer
Malmö universitet är ett nyskapande, urbant och internationellt lärosäte som finns mitt i centrala Malmö. Vi har cirka 1 800 medarbetare och 24 000 studenter. Vår forskning och våra utbildningar präglas av den roll som universitet har i ett öppet samhälle – att på vetenskaplig grund och tillsammans med andra samhällsaktörer bidra till ett hållbart och jämlikt samhälle. Att identifiera och ta oss an framtidens utmaningar är högt prioriterat. Våra forskare och studenter vill vara med där det händer och tillsammans med andra skapa, dela och sprida kunskap för att förstå, förklara och utveckla samhället. Både lokalt och globalt.

Fakulteten för lärande och samhälle
Fakulteten för lärande och samhälle karaktäriseras av ett nytänkande när det gäller utbildningarnas utformning och samarbeten med skolor, kommuner, organisationer och näringsliv. Fakulteten, som har ca 7 500 studenter och 320 anställda, organiseras i sex institutioner: Barn, unga, samhälle (BUS), Idrottsvetenskap (IDV), Individ och samhälle (IS), Kultur, språk, medier (KSM), Naturvetenskap, Matematik, Samhälle (NMS) och Skolutveckling och ledarskap (SOL). Fakulteten har tillstånd för utbildning i samtliga program med förskollärarexamen och lärarexamen som mål och för idrottsvetenskaplig och utbildningsvetenskaplig utbildning på forskarnivå. Dessutom ges program för studie- och yrkesvägledare och specialpedagoger/speciallärare.


Arbetsuppgifter
Som en viktig del i förskollärar- och lärarutbildningen ingår totalt 20 veckors verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Varje hösttermin placeras cirka 1200 nya studenter på en av Malmö universitets partnerförskolor/skolor för att göra praktik där fördelat på ett antal perioder under utbildningen. Ansvariga för att koordinera och samordna detta är fakultetens VFU-organisation bestående av ett team med två utbildningsledare, två utbildningshandläggare och två administratörer.

 VFU-organisationen är nu i behov av förstärkning och söker därför ytterligare en utbildningshandläggare. Huvudsakliga arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är att: 


• Nyplacera och omplacera fakultetens förskollärar- och lärarstudenter.
• Handlägga studenter som gör studieuppehåll, avbrott, kommer åter efter studieuppehåll och som antas till senare del av program.
• Löpande hantera och uppdatera relevant placeringsinformation i ett VFU-system.
• Informera och vägleda studenter samt fakultetens interna VFU-lärare i frågor som rör VFU-placeringar.
• Vara kontaktperson till ett flertal kommunsamordnare samt skolkoordinatorer och handledare ute på våra partnerförskolor/skolor i frågor som rör VFU-placeringar.
• Representera universitetet vid årliga nationella VFU-nätverk tillsammans med andra lärosäten som också har lärarutbildningar.
• Representera VFU-organisationen vid olika mötesträffar med kommunsamordnare och skolkoordinatorer.


Kvalifikationer
Det är meriterande om du har en högskoleexamen inom relevant område samt tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter i universitetsmiljö eller annan offentlig verksamhet. Det krävs att du har god vana av att arbeta i administrativa system samt goda kunskaper i det svenska språket vad gäller både tal och skrift.
Du är en stresstålig person som trivs att arbeta i team, är samarbetsvillig och kan hantera en arbetssituation där många olika arbetsuppgifter ska lösas parallellt eller spontant. Du är noggrann och välorganiserad med en god förmåga att planera och strukturera ett arbete som omfattar kontinuerliga deadlines. Vidare är du en målinriktad person som arbetar utefter verksamhetens mål, samtidigt som du också är driven och initiativtagande genom att kunna ompröva befintliga rutiner och arbetssätt på ett lösningsfokuserat sätt. Då arbetet är utåtriktat så behöver du ha en god kommunikativ förmåga samt en god känsla för service och relationsskapande. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Upplysningar
Administrativ chef Christian Rohman [email protected]  tel 040-6657763
HR-specialist Lili Söderlund [email protected] tel 040-6657051

Inför rekryteringsarbetet har Malmö universitet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Ansökan
Du söker anställningen via Malmö universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen "Ansök".
Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast 2019-11-18.

Övrigt
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på heltid under ca 1 år och tillträde snarast.  
Malmö universitet är en arbetsplats och ett lärosäte som präglas av ett öppet och inkluderande synsätt, där jämställdhet och lika villkor tillför mervärde i vår verksamhet. Malmö universitet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Mångfaldspedagog

Om ossHyllie Park Folkhögskola har sin bas på två platser i Malmö men finns också med filialverksamhet i Göteborg, Kristianstad, Skillinge och i Kunming i Kina. Vi har profilerat oss inom några områden: allmänna kurser på grundläggande och gymnasial nivå; teologiska kurser och utbildningar i samarbete med teologisk högskola; Kinakurs och kulturutbyte med ett kulturcenter Kina, Socialt entreprenörskap och en omfattade verksamhet inom svenska för invandrare.... Visa mer
Om ossHyllie Park Folkhögskola har sin bas på två platser i Malmö men finns också med filialverksamhet i Göteborg, Kristianstad, Skillinge och i Kunming i Kina. Vi har profilerat oss inom några områden: allmänna kurser på grundläggande och gymnasial nivå; teologiska kurser och utbildningar i samarbete med teologisk högskola; Kinakurs och kulturutbyte med ett kulturcenter Kina, Socialt entreprenörskap och en omfattade verksamhet inom svenska för invandrare. Vi är ca 100 anställda. Hyllie Park Folkhögskola är en av de 113 idéburna folkhögskolor i Sverige idag. Våra huvudmän är förankrade i en kristen idé- och bildningstradition. I vårt måldokument beskriver vi bl.a. vår självförståelse. Vi utgår ifrån att ”ärliga möten och öppen dialog skapar förutsättningar för positiva relationer och personlig utveckling”.  Därför verkar vi för att ”forma ett sammanhang där olika kulturer och livsåskådningar möts i ömsesidig respekt samtidigt som folkhögskolan fortsatt ska vara förankrad i sin kristna idétradition”  UppdragetDet finns en växande insikt i samhällets institutioner idag att man behöver kompetens att förstå och förhålla sig till religiösa människor och organisationer. Vårt samhälle präglas av en allt tydligare religiös pluralism och etnisk mångfald. Uppdraget i denna tjänst är att ge de studerande förståelse att kunna samexistera i denna mångfald och öka förståelsen för religionens och trons plats både i samhället och i den enskilda människans liv. Vi ser också att Hyllie Park Folkhögskola kan spela en roll i Malmö och närområdet genom olika typer av arrangemang. Arbetet innebär att både ta fram pedagogiska modeller och utveckla metoder samt leda utvecklingen av arbetet. Det finns idag samarbete med Studieförbundet Bilda och även kopplingar till Open Skånes uppdrag, båda dessa är viktiga aktörer i Malmö idag.KvalifikationerProjekttjänsten kräver en person som har stor förmåga att samverka och långsiktigt skapa goda relationer och ett genuint intresse för det andliga landskapet. Erfarenhet av att starta och driva processer samt goda kunskaper om religionens plats i samhället och i en enskild människas liv.  Som person är du lyhörd, har förmåga att driva och ha uthållighet i processer samt har en strategisk förmåga. Tjänsten kräver att du har en högskoleutbildning inom relevant område och erfarenhet av pedagogiskt arbete. Hyllie Park Folkhögskola har flera huvudmän som är förankrade i frikyrkosamfundet Evangeliska frikyrkan och vi ser gärna att du har ett inifrån perspektiv av ett kyrkligt sammanhang och genom det har förståelse för trons plats i livet.Lön och anställningsvillkorLön enligt överenskommelseProjektanställning 3 år, hel- eller deltid. Tjänsten kan komma att kombineras med andra uppdrag inom folkhögskolan. ArbetsplatsPlacering i MalmöKontaktinformationKontaktperson för tjänsten:Per-Inge Andersson, Rektor, [email protected],Telefon 070-640 59 52Fackliga kontaktpersonerFredrik Tufvesson, Lärarfö[email protected] Svensson, Förbundet Folkhögskolelä[email protected]ökan skickar via [email protected] Visa mindre

Utvecklingssekreterare till utvecklingsavdelningen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi... Visa mer
I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också!
Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling!


Enheten för pedagogisk och didaktisk utveckling är en enhet, organisatorisk förlagd inom grundskolans utvecklingsavdelning, som arbetar för att genomföra och skapa förutsättning för huvudmannens uppföljning och stöd till skolan i deras egna kapacitetsbygge. Tillsammans med övrig personal ingår det i ditt uppdrag att verka för ett socialt hållbart Malmö där varje barn och elev ges likvärdiga möjligheter att nå uppställda mål.

Då avdelningen ofta möter en komplex uppdragsbild är det av vikt att avdelningen också är en formativt lärande organisation där delakultur och kunskapsspridning råder.

ARBETSUPPGIFTER
Till vår avdelning söker vi nu en förskoleklassutvecklare som vill vara med och skapa mervärde för pedagoger, ledare och barn i Malmö. Du kommer att vara placerad på PDM Malmö med dess sektionschef som din närmsta chef.

I rollen som förskoleklassutvecklare på PDM Malmö kommer du att planera och genomföra utvecklingsinsatser inom pedagogik, didaktik och metodik i klassrumsnära arbete ute i verksamheterna och stödja/handleda lärare. Som förskoleklassutvecklare kommer du också att tillsammans med andra aktörer stödja grundskolor att organisera förskoleklassverksamheten utifrån det systematiska kvalitetsarbetet. Du kommer att arbeta både enskilt och i team. Du ska hålla dig uppdaterad med aktuell forskning inom ditt område och om framgångsfaktorer för skolutveckling. Du ska även sprida kunskapen. Du kommer att delta i och anordna utbildningstillfällen utifrån verksamheternas behov.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du som söker är legitimerad förskollärare med erfarenhet av att leda verksamhetsnära skolutveckling på vetenskaplig grund. Vi ser också att du är väl förtrogen med skolans uppdrag och styrdokument. Du har verksamhetsnära erfarenhet av utvecklingsarbete och är van att initiera och driva processer. Du har god förståelse för kommunal förvaltnings verksamheter och beslutsprocesser samt kunskap om systematiskt kvalitetsarbete och olika utvärderingsprocesser.

Då vi till stor del arbetar i teamform som bildas utifrån den kompetens som behövs för uppdraget ser vi att du har en förmåga att ta olika roller, är agil i ditt arbetssätt, har ett lateralt förhållningssätt och drivs av att verka i både gruppsammanhang och enskilt. Flexibilitet, hög samarbetsförmåga, prestigelöshet och engagemang med en positiv människosyn är värden som vi ser hos dig för att kunna fungera i denna kontext. I din roll som utvecklare krävs att du är självständig i dina specifika arbetsuppgifter.

Vi söker dig som utifrån avdelningens behov har en förmåga att anpassa ditt bemötande och vara operativ utifrån olika målgrupper och deras perspektiv, vilket kräver en hög social kompetens, förmåga till aktivt lyssnande och kommunikativ färdighet både i tal och skrift. På avdelningen finns en grundläggande inställning till högkvalitativ leverans utifrån beställarens behov, vilket innebär att du behöver ha ett utforskande förhållningssätt och att du är nyfiken på utmaningar. Du ska kunna bygga broar mellan forskning/teori för din verksamhet, beprövad erfarenhet och praxisnära kontext utifrån målgruppen.

Som person är du nyfiken och har ett driv. Att skapa förtroende är en viktig faktor i arbetet. Du är lyhörd och är van att handleda. Ett högt arbetstempo kräver att du har en god prioriterings- och planeringsförmåga. Du har goda kunskaper i svenska och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

ÖVRIGT
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen. Visa mindre

Utbildare och utbildningssamordnare

Ansök    Jun 10    Eldupphör AB    Utbildningskoordinator
Vilka är vi?Säkra Utbildningar är en Malmöbaserad utbildningsaktör som bedriver utbildningar som främst riktar sig mot bygg– och industrisektorn. Vårt främsta mål är att leverera kurser av bästa kvalité på marknaden och därmed också höja säkerhetsnivån i samhället. Våra mest frekvent förekommande utbildningar är heta arbeten, Mobila arbetsplattformar (lift), Fallskydd, Säkra lyft, Truck, Ställningsbyggnad upp till 9 m och första hjälpen. Läs gärna mer om v... Visa mer
Vilka är vi?Säkra Utbildningar är en Malmöbaserad utbildningsaktör som bedriver utbildningar som främst riktar sig mot bygg– och industrisektorn. Vårt främsta mål är att leverera kurser av bästa kvalité på marknaden och därmed också höja säkerhetsnivån i samhället. Våra mest frekvent förekommande utbildningar är heta arbeten, Mobila arbetsplattformar (lift), Fallskydd, Säkra lyft, Truck, Ställningsbyggnad upp till 9 m och första hjälpen. Läs gärna mer om våra produkter och tjänster på vår hemsida. Då vi successivt expanderar företaget behöver vi utöka vårt team ytterligare. Säkra Utbildningar är en del av Eldupphör AB som har funnits sedan 2010.Vem är du?Vi söker dig som är en duktig utbildare inom några av våra aktuella utbildningar, alternativt har gedigen kunskap och erfarenhet som på olika sätt kan vara aktuell. Du är även duktig på att sy ihop utbildningslösningar åt våra kunder. Vi fäster stor vikt vid kvalitén på våra utbildare då dessa är våra ansikten utåt. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat: - Att samordna utbildningar på förfrågan -Utbildning och konsultation - Försäljning - Utveckling av produkter - Service och underhåll av utrustning - KundvårdVi söker dig som är driven och engagerad i ditt arbete och tar ansvar för såväl dig själv som andra. Vi fäster enormt stor vikt vid personlighet, känsla för service, utstrålning, förmåga att fånga lyssnare, skapa förtroende inför en grupp, förmåga att knyta kontakter, pondus, humor och positiv energi. Vi ställer höga krav på flexibilitet, lojalitet och ansvarsfullhet.Flytande svenska och engelska i tal och skrift samt B-körkort är krav. Övriga kvalifikationer inom berörda områden är meriterande. Om du har erfarenhet av andra nära relaterade utbildningar kan även detta vara meriterande men inget krav. Detta kan gälla exempelvis: Arbete på väg, BAS P/U, Brandfarlig vara, Farligt gods mm. Visa mindre

Utbildningsansvarig Syd

Ansök    Apr 26    Nobina    Utbildningskoordinator
Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Vår kompetens inom prospektering av anbudsmöjligheter, anbudsarbete och aktiv förvaltning av offentliga trafikkontrakt i kombination med långsiktig kvalitet i leverans gör oss till branschledare i termer av lön¬samhet, utveckling samt initiativ för en sundare bransch.     Vi på Nobina är stolta över vår svenska utbildningsorganisation som årligen arbetar med att introducera och for... Visa mer
Nobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Vår kompetens inom prospektering av anbudsmöjligheter, anbudsarbete och aktiv förvaltning av offentliga trafikkontrakt i kombination med långsiktig kvalitet i leverans gör oss till branschledare i termer av lön¬samhet, utveckling samt initiativ för en sundare bransch.  
 
Vi på Nobina är stolta över vår svenska utbildningsorganisation som årligen arbetar med att introducera och fortbilda våra högt skattade bussförare. Som ett led i att kvalitetssäkra och fortsatt utveckla och förbättra vår förarutbildning utökar vi nu med en ny, spännande tjänst.       
 
Om tjänsten 
Som utbildningsansvarig arbetar du i nära samverkan med trafikområdena i din region för vilken du har det övergripande ansvaret för utbildningsfrågor. Ditt arbete innefattar i stort att kvalitetssäkra vår utbildningsprocess, utveckla och planera utbildningsaktiviteter samt regelbundet följa upp utbildningsresultat för att nå uppsatta mål. Du kommer till stor del arbeta med att stötta och utbilda lokala utbildare och instruktörer pedagogiskt samt ta fram och samordna utbildningsmaterial. Vidare har du ansvar för samordning gällande utbildningsfrågor för de trafikområden du stöttar.   
 
Du kommer att tillhöra Nobina Sveriges centrala utbildningsorganisation och ha ett nära samarbete med övriga utbildningsansvariga samt med våra rekryteringsstrateger. 
 
Din profil 
Vi söker dig med erfarenhet från pedagogiskt arbete, förslagsvis från en tjänst som utbildningsledare på trafikskola, men annan pedagogisk yrkesbakgrund är också av intresse. Ett annat alternativ kan vara att du idag arbetar i en annan roll i bussbranschen och har ett intresse för utbildningsfrågor. I denna rekrytering lägger vi framförallt stor vikt vid din personlighet och söker dig med drivkraften att se andra människor växa och lära. Vi ser att du är en trygg person som genom kommunikation, förtroende och lyhördhet kan påverka och leda utbildningsarbetet inom dina trafikområden. Viktigt är att du är en prestigelös lagspelare med förmåga att anpassa dig utifrån olika situationer. Du tillämpar ett strukturerat arbetssätt och har god förmåga att planera och se helheten.  
 
Vi ger dig möjligheten att utvecklas professionellt i en ny, utmanande roll där du är med och lägger grund för vår nya utbildningsorganisation. Du blir en viktig nyckelperson för Nobina Sveriges fortsatta arbete med en förarutbildning i framkant.  
 
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.  
 
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så vänta inte med din ansökan. Vid frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Thomas Ericsson, chef förarutbildning, på [email protected] eller 08-410 651 13. Visa mindre

Utbildare och utbildningssamordnare

Ansök    Mar 28    Eldupphör AB    Utbildningskoordinator
Säkra Utbildningar är en Malmöbaserad utbildningsaktör som bedriver utbildningar som främst riktar sig mot bygg– och industrisektorn. Vårt främsta mål är att leverera kurser av bästa kvalité på marknaden och därmed också höja säkerhetsnivån i samhället. Våra mest frekvent förekommande utbildningar är heta arbeten, Mobila arbetsplattformar (lift), Fallskydd, Säkra lyft, Truck, Ställningsbyggnad upp till 9 m och första hjälpen. Läs gärna mer om våra produkte... Visa mer
Säkra Utbildningar är en Malmöbaserad utbildningsaktör som bedriver utbildningar som främst riktar sig mot bygg– och industrisektorn. Vårt främsta mål är att leverera kurser av bästa kvalité på marknaden och därmed också höja säkerhetsnivån i samhället. Våra mest frekvent förekommande utbildningar är heta arbeten, Mobila arbetsplattformar (lift), Fallskydd, Säkra lyft, Truck, Ställningsbyggnad upp till 9 m och första hjälpen. Läs gärna mer om våra produkter och tjänster på vår hemsida. Då vi successivt expanderar företaget behöver vi utöka vårt team ytterligare. Säkra Utbildningar är en del av Eldupphör AB som har funnits sedan 2010.

Vi söker dig som är en duktig utbildare inom några av våra aktuella utbildningar, alternativt har gedigen kunskap och erfarenhet som på olika sätt kan vara aktuell. Du är även duktig på att sy ihop utbildningslösningar åt våra kunder. Vi fäster stor vikt vid kvalitén på våra utbildare då dessa är våra ansikten utåt. Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat: - Att samordna utbildningar på förfrågan -Utbildning och konsultation - Försäljning - Utveckling av produkter - Service och underhåll av utrustning - Kundvård

Vi söker dig som är driven och engagerad i ditt arbete och tar ansvar för såväl dig själv som andra. Vi fäster enormt stor vikt vid personlighet, känsla för service, utstrålning, förmåga att fånga lyssnare, skapa förtroende inför en grupp, förmåga att knyta kontakter, pondus, humor och positiv energi. Vi ställer höga krav på flexibilitet, lojalitet och ansvarsfullhet. Flytande svenska och engelska i tal och skrift samt B-körkort. Övriga kvalifikationer inom berörda områden är meriterande. Om du har erfarenhet av andra nära relaterade utbildningar kan även detta vara meriterande men inget krav. Detta kan gälla exempelvis: Arbete på väg, BAS P/U, Brandfarlig vara, Farligt gods mm. Visa mindre