Lediga jobb som Kemiingenjör i Malmö

Se lediga jobb som Kemiingenjör i Malmö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Malmö som finns hos arbetsgivaren.

Specialist - Produktionen PolyPeptide

Är du drivande och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv? Är du lösningsorienterad och gillar att samarbeta och stötta andra? Har du erfarenhet inom GMP och trivs med att skriva MBPRer, generella SOPar och andra kvalitetsdokument? Då tror vi att detta arbetet är för dig! Specialistens huvudsakliga ansvarområden: - Att i samarbete med avdelningschefen, ansvara för den övergripande produktionsplaneringen inom ett visst område. - Att vara kontaktperson, k... Visa mer
Är du drivande och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv? Är du lösningsorienterad och gillar att samarbeta och stötta andra? Har du erfarenhet inom GMP och trivs med att skriva MBPRer, generella SOPar och andra kvalitetsdokument? Då tror vi att detta arbetet är för dig!

Specialistens huvudsakliga ansvarområden:

- Att i samarbete med avdelningschefen, ansvara för den övergripande produktionsplaneringen inom ett visst område.
- Att vara kontaktperson, kontrollera samt ge input till planeraren
- Delta/hålla i möten.
- Känna standard och variation (röd/grön tid, planering/bemanning, kvalitet/trendning)
- Driva och genomföra förbättringsarbete
- Följa upp CAPA och göra utredningar, rapporter, uppdateradokument mm
- Analys av trenddata
- Support vid validering och regulatoriska aktiviteter


Om dig:
Vi ser att Du har några års arbetslivserfarenhet av produktion inom läkemedelsbranschen. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo och har förmågan att prioritera och möta deadlines. Du är flexibel, har god samarbetsförmåga, tänker analytiskt och är en sann problemlösare med en positiv attityd. Du skapar lätt kontakt med andra och kan arbeta både i grupp och enskilt samt har lätt för att uttrycka dig professionellt i tal och skrift, både engelska och svenska. Är du även tekniskt intresserad och har erfarenhet att arbeta utifrån Frozen Zone så är det meriterande.

Sista ansökningstiden är den 9 juli men urval kommer ske löpande så skicka in din ansökan snarast möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att HR. Facklig information får Du av ordförande i Akademikerföreningen respektive i Unionen, som nås på tel 040-36 62 00. Under juli har många semester därför kan det dröja något med återkoppling. Visa mindre

Kemiingenjör

Ansök    Jan 14    E.On Sverige AB    Kemiingenjör
E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. Våra 40.000 medarbetare över 13 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra tre affärsområden för smarta nät, förnyelsebar energi och kundlösningar. På E.ON har vi ambitiösa mål och stora visioner. Vi vill bland annat s... Visa mer
E.ON är ett internationellt privatägt energiföretag. Våra 40.000 medarbetare över 13 länder arbetar dagligen för utvecklingen av tekniska innovationer och användarvänliga kundlösningar för den nya energivärlden. Vi är det första stora energibolaget som verkligen fokuserar på framtidens energilösningar genom våra tre affärsområden för smarta nät, förnyelsebar energi och kundlösningar.

På E.ON har vi ambitiösa mål och stora visioner. Vi vill bland annat ställa om till 100% förnybar och återvunnen energi till år 2025. För att lyckas behöver vi fler medarbetare som vill vara med och göra skillnad, varje dag. Kanske är det just dig vi söker?

Om tjänsten
Teamet som du kommer att tillhöra, Produktionsstöd, stödjer och supporterar olika avdelningar inom Produktion Malmö, som producerar värme, el och kyla. Vi är en blandad grupp på 13 personer med olika ansvarsområden som arbetar gränsöverskridande och tillsammans för att medverka till att våra anläggningar och arbetssätt ständigt förbättras.

I din roll som Kemiingenjör ansvarar du för våra kemikalie- och vattenområden. Det innebär allt från kemikaliehantering- och inventering, provtagning och provanalys till att säkerställa efterlevnad av lagstiftning inom såväl miljö, kemikalie- och arbetsmiljölagstiftning samt genomföra riskbedömningar.

Du kommer få ett stort förtroende i att både driva och utveckla vårt kemiarbete och vi ser fram emot att se hur du långsiktigt vill utveckla våra processer och dina arbetsuppgifter. I din roll kommer du att ingå i ett nationellt nätverk med kollegor inom kemi- och vattenhantering från våra andra orter med syfte att förflytta vårt gemensamma arbetssätt och utbyta kunskap.

Vem är det vi hoppas vill bli vår nya kollega?
Du har en akademisk examen inom området och hunnit anskaffa dig erfarenhet inom yrket som du kan dela med dig av till oss.  Vi vill gärna att du har erfarenhet av att utföra riskbedömningar av kemikalier och en bakgrund inom vatten- eller processindustrin.

Det är en förutsättning att du delar vår ambition till att göra saker bättre, och vi ser fram emot att höra vilka förbättringsförslag du kommer med. Som person trivs du med ett stort eget ansvar och ett utrymme för att ta initiativ. Du kommer ingå i ett team med stor kompetens inom olika områden där vi samarbetar och hjälper varandra med våra arbetsuppgifter. Inom vårt team bryr vi oss mycket om hållbarhet och säkerhet, som båda är högst upp på vår prioritering.

Din närmsta chef Anders Olsson, tillsammans med teamet, ser fram emot att dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter. Anders ledarskap kännetecknas av frihet och förtroende, och att vi i vårt team trots olika ansvarsområden ska arbeta mot gemensamma mål. Tillsammans blir vi starkare!

Välkommen att söka och var med oss på vägen mot ett hållbart samhälle! Sista ansökningsdatum är den 30 januari och intervjuer kommer att inledas därefter.

Tjänsten är säkerhetsklassad enligt klass 3, vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning.

För frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryterande chef:
Anders Olsson, +46 703 006166

För fackliga frågor, vänligen kontakta:
Mats Ekblom, Unionen, +46?705 259188 
Carl-Johan Johansson, Akademikerna, +46 702 163611 
Michael Andersson, Ledarna, +46 705 250129 
Mats Lundberg, SEKO +46 730 499778 Visa mindre

Projekt och Valideringsledare

Ansök    Jul 13    Rechon Life Science AB    Kemiingenjör
Projekt och Valideringsledare, Projects & Validation Vi vill ytterligare stärka vår organisation och söker därför ytterligare en medarbetare till avdelningen Projects & Validation. Tjänsten kan anpassas utifrån den erfarenhet Du har, antingen mot Projektledning eller mot Validering. Inom avdelningen drivs såväl produktions och utvecklingsprojekt för kunder samt egna investeringsprojekt av varierande slag. Vi arbetar både med kommersiell tillverkning sa... Visa mer
Projekt och Valideringsledare, Projects & Validation

Vi vill ytterligare stärka vår organisation och söker därför ytterligare en medarbetare till avdelningen Projects & Validation. Tjänsten kan anpassas utifrån den erfarenhet Du har, antingen mot Projektledning eller mot Validering.

Inom avdelningen drivs såväl produktions och utvecklingsprojekt för kunder samt egna investeringsprojekt av varierande slag. Vi arbetar både med kommersiell tillverkning samt tillverkning av material till kliniska studier och variationen på arbetsuppgifter är stor.

Allt efter verksamhetens krav ingår uppgifter av större och mindre karaktär. Dessa kan bland annat innefatta:

Att självständigt planera och driva projekt i olika storlekar och karaktär, bla
- Produktprojekt
- Installationsprojekt av ny processutrustning

Utförande av validering, kvalificering och rekvalificering, inom några eller samtliga av följande områden
- Process
- Förpackning
- Rengöring
- Sterilisering
- Utrustning
- Lokaler och media

Att självständigt planera, dokumentera och driva valideringsarbete i olika storlekar och karaktär

Tjänsten innebär att du kommer ha kontakt med alla avdelningar inom företaget och få en stimulerande blandning av varierande arbetsuppgifter med stor möjlighet till eget ansvar. Den dagliga kontakten med kollegor men även kommunikationen med kunder, leverantörer och samarbetspartners från hela världen gör att det är en förutsättning att du behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.

Vi söker dig med högskoleutbildning och gärna några års erfarenhet inom läkemedelsbranschen eller motsvarande med vana av projektledning, GMP och valideringsarbete.

Du är en ansvarsfull, noggrann, drivande och resultatorienterad person som har lätt för att samarbeta med olika personer. Du är van att arbeta målinriktat samt motiveras av självständigt och ansvarsfullt arbete.

Är du intresserad av att veta mer om Rechon Life Science och om tjänsten som Projekt- & Valideringsledare hos oss så hör av dig till.

Maria Wingren, Head of Projects & Validation - 040-36 10 21
Välkommen att skicka din ansökan med CV och personligt brev till [email protected] Visa mindre

Affärsorienterad Produktchef med kemikunskaper

Ansök    Nov 25    Poolia Malmö AB    Kemiingenjör
Vill du arbeta hos en global, marknadsledande kemikaliedistrubitör i en roll där du påverkar produktutbud, strategier och prissättning? Värdesätter du en god kollegial anda, en bra arbetsmiljö och intressanta karriärmöjligheter? Då kan tjänsten som Nordic Product Manager för kategorin Coating & Construction vara något för dig! Om tjänsten Brenntag är en internationell, marknadsledande koncern inom distribution av kemikalier. Som Nordic Product Manager ges... Visa mer
Vill du arbeta hos en global, marknadsledande kemikaliedistrubitör i en roll där du påverkar produktutbud, strategier och prissättning? Värdesätter du en god kollegial anda, en bra arbetsmiljö och intressanta karriärmöjligheter? Då kan tjänsten som Nordic Product Manager för kategorin Coating & Construction vara något för dig!

Om tjänsten
Brenntag är en internationell, marknadsledande koncern inom distribution av kemikalier. Som Nordic Product Manager ges du övergripande ansvar för kategorin Coating & Construction där vi erbjuder produkter såsom exempelvis bindemedel, pigment, additiver och lösningsmedel riktade mot bygg- och färgsektorn.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som Nordic Product Manager ansvarar du för lönsamhet och omsättning inom Coating & Construction. Ditt dagliga arbete rör frågor som sortimentval, produktstrategier, koncept och prissättning. I säljprocessen fungerar du som tekniskt stöd och bistår även med framtagning av internt och externt marknadsmaterial. Vidare har du ett nära samarbete med nuvarande och potentiella leverantörer och blir vårt "öra mot rälsen" när det gäller att identifiera behov, nyheter och trender.

Kort sagt: Detta är en mycket varierande och viktig roll med många interna och externa kontaktytor.


Vem är du?
Du har goda kunskaper inom kemi och vi tror att detta baseras på en relevant civil-, eller högskoleingenjörsexamen. Kanske har du en liknande roll idag men vi är också nyfikna på dig som arbetar i någon annan affärsrelaterad roll inom kemikalie-/läkemedelsbranschen. För den kommersiella delen av rollen är erfarenheter från affärer och kundrelationer värdefulla. God datorvana är ett måste och erfarenhet av arbete i affärssystem är meriterande. Då vi är verksamma i en internationell miljö, behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

I denna rekrytering sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen krävs att du är affärsmässig, drivande och resultatorienterad. För dig är det självklart att det är i mötena med kunder, leverantörer och branschkollegor som affärer och idéer uppstår. Dina nuvarande kollegor beskriver dig som social och bra på att samarbeta.

Sist men inte minst är du en positiv och engagerad medarbetare som stödjer dina kollegor med samma lust och engagemang som dina kollegor kommer att finnas till hands för dig.


Om verksamheten
Brenntag Nordic är en del av den börsnoterade koncernen Brenntag AG, som finns representerat i stora delar av världen och har 16 000 anställda. Brenntag Nordic har ca 330 anställda med större kontor i Malmö och Ballerup. För mer information besök: www.brenntag-nordic.com

Vi är måna om att du ska trivas hos oss. Hos oss blir du del av ett globalt företag där utvecklingsmöjligheter ges till dig med rätt driv och vilja. Vi tycker det är viktigt att du vill trivas med oss långsiktigt och vi erbjuder en stabil anställning med bra förmåner och flexibla arbetsvillkor. Vi arbetar med frihet under ansvar.Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se. Visa mindre

Vi söker dig som vill arbeta som kemiingenjör i Malmö!

Ansök    Sep 4    Experis    Kemiingenjör
Experis Engineering erbjuder kompetensförsörjning av tekniska chefer och specialister via konsultverksamhet, rekrytering och projektlösningar. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om människans potential får vi såväl individer som verksamheter att växa och utvecklas. Experis Engineering finns på ett 30-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över. Arbetsuppgifter I denna tjänst så kommer du främst att arbeta med primärt mi... Visa mer
Experis Engineering erbjuder kompetensförsörjning av tekniska chefer och specialister via konsultverksamhet, rekrytering och projektlösningar. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om människans potential får vi såväl individer som verksamheter att växa och utvecklas. Experis Engineering finns på ett 30-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över.

Arbetsuppgifter

I denna tjänst så kommer du främst att arbeta med primärt miljörelaterade frågor så som:

* Kemikaliehantering
* Skyddsblad, godkännande av nya kemikalier före införande/användning, bevakning av tillåtna o otillåtna ämnen mm
* Skyddsutrustning, tillse att vi har ändamålsenlig utrustning och aktivt medverka till dess användning
* Rapportering av miljöpåverkande faktorer internt Volvo och till myndigheter
* Kemikalie användning
* Energianvändning
* Avgasutsläpp
* Medverka i Volvo nätverk för miljöfrågor
* Energifrågor, kartläggning av energianvändning och besparingsmöjligheter
* Bevaka lagkrav (ENHESA)Vem är du?

För denna tjänsten ser vi att du har en högskoleutbildning med inriktning mot teknisk kemi eller motsvarande. Vi ser också att du har 3-5 år arbetserfarenhet inom med liknande arbetsuppgifter som ovan. Har du dessutom erfarenhet från transport eller bilbranschen så är detta meriterande. För att lyckas i denna tjänsten så är det även viktigt att du är självgående, ansvarstagande och noggrann. Du är även flytande i engelska i tal och skrift.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig arbete i ett stabilt och positivt team med stor arbetsglädje där du kommer ha en betydande roll. Du kommer ha förmånen att verka i en miljö med stor erfarenhet och bred kompetens där nya och spännande utmaningar finns för dig med hög ambitionsnivå och arbetskapacitet.

Som konsult för Experis kommer du kunna ta del av våra partnerskap med både stora och mindre företag över hela världen. Vår specialistkunskap om marknaden gör att vi snabbt kan hitta rätt utvecklings- och jobbmöjlighet för dig. Vi är experter på att se varje individs unika potential. Det är så vi lyckas matcha dig med ett företag där du kommer att trivas, utvecklas och inspireras.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV via länken till höger.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du frågor om uppdrag eller om rollen som konsult, är du välkommen att maila kandidatansvarig Jakob Bergström på [email protected] Visa mindre