Lediga jobb som Säkerhetsadministratör, IT i Malmö

Se lediga jobb som Säkerhetsadministratör, IT i Malmö. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Malmö som finns hos arbetsgivaren.

Informationssäkerhetssamordnare med strategisk blick

Ref: 20223439 Arbetsuppgifter Malmö stad, stadskontoret söker medarbetare till enheten säkerhet och beredskap inom hållbarhetsavdelningen. I rollen som informationssäkerhetssamordnare kommer du vara en del i teamet som leder, samordnar och följer upp Malmö stads säkerhet och beredskapsarbete på strategisk nivå. Fokus ligger på att tillsammans med stadens verksamheter systematiskt utveckla Malmö stads ledningssystem för informationssäkerhet och dataskyd... Visa mer
Ref: 20223439

Arbetsuppgifter
Malmö stad, stadskontoret söker medarbetare till enheten säkerhet och beredskap inom hållbarhetsavdelningen.

I rollen som informationssäkerhetssamordnare kommer du vara en del i teamet som leder, samordnar och följer upp Malmö stads säkerhet och beredskapsarbete på strategisk nivå.

Fokus ligger på att tillsammans med stadens verksamheter systematiskt utveckla Malmö stads ledningssystem för informationssäkerhet och dataskydd (LISD) samt aktivt arbeta för att främja en god säkerhetskultur och ett arbetssätt där säkerhetsperspektiven blir en naturlig del i verksamheternas dagliga arbete.

Uppdraget innebär att arbeta med omvärldsbevakning, ta fram, revidera, och införa styrande dokument, riktlinjer och policyer samt utveckla metoder för att stärka ett långsiktigt och systematiskt informationssäkerhetsarbete i stadens verksamheter.  I ditt uppdrag ingår också att tillsammans med övriga avdelningar på förvaltningen samordna arbetet med informationssäkerhet på stadskontoret.

Du kommer även att delta i olika nätverk, konferenser och seminarier och företräda Malmö stad i olika sammanhang.

Att bereda beslutsunderlag till kommunstyrelsen samt handlägga remisser är också en viktig del i arbetsinnehållet.

 

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som har en akademisk utbildning på minst kandidatnivå inom områden som systemvetenskap, kommunikation eller motsvarande.

Du har några års erfarenhet av kvalificerat arbete med informationssäkerhet. Du bör vara väl förtrogen/certifierad eller annan dokumenterad kunskap inom standards i form av ISO/IEC 27000, säkerhetsskydd, CISM, CISA, dataskyddsförordningen, NIS eller liknande regelverk.

Du är utvecklingsinriktad och har förmågan att driva frågor både självständigt och tillsammans med andra. Du har en strategisk förmåga och är analytisk och strukturerad men ser också vikten av användarperspektivet. Eftersom arbetet sker i samverkan med många aktörer både internt och externt är det viktig med en god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom offentlig politisk styrd organisation.

Du har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Svenskt medborgarskap är ett krav.

Tjänsten kan innebära beredskapstjänstgöring.

 

Vi erbjuder 
Vi erbjuder kvalificerade specialistuppdrag där du får möjlighet att verka i ett sammanhang där Malmös utveckling som stad och som en viktig del i regionen står i centrum. Vi välkomnar dig som vill vara med och utveckla Malmö som storstad och tillväxtmotor.

Om arbetsplatsen
Hållbarhetsavdelningen på stadskontoret leder, samordnar och har uppsikt över stadens strategiska arbete inom hållbarhet, rättighetsfrågor, lokal utveckling, beredskap, säkerhet och trygghet.

Stadskontoret är kommunstyrelsens förvaltning och stödjer kommunstyrelsen i uppdraget att leda, samordna och följa upp stadens arbete. Vi arbetar nära stadens ledning och identifierar behov, analyserar, föreslår alternativ och bidrar med kraft till förändring i frågor som är viktiga för vår organisation, vår stad och vår samhällsutveckling - alltid med Malmös bästa för ögonen. Stadskontoret stödjer också kommunfullmäktige som har ett helhetsansvar för Malmö stad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Vi erbjuder kvalificerade specialistuppdrag där du får möjlighet att verka i ett sammanhang där Malmös utveckling som stad och som en viktig del i regionen står i centrum. Vi välkomnar dig som vill vara med att utveckla Malmö som storstad och tillväxtmotor!

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.


Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb


Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Efter överenskommelse

Övrigt
Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Visa mindre

Informationssäkerhets- och dataskyddssamordnare

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsb... Visa mer
Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är drygt 650 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är "Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon".

Länsstyrelsen söker en informationssäkerhets- och dataskyddssamordnare till serviceenheten på avdelningen för verksamhetsstöd. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Malmö. Anställningen är en tillsvidareanställning på deltid motsvarande cirka 50 %. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Serviceenheten har verksamhet i Malmö och Kristianstad och tillhör avdelningen för verksamhetsstöd. Serviceenhetens ansvarar för bl.a. intern säkerhet, skötseln av myndighetens lokaler, Intern kontorsservice, och vaktmästeri.

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och avdelningen för verksamhetsstöd? Se filmerna via länken nedan.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som informationssäkerhets- och dataskyddssamordnare kommer du att samordna och utveckla arbetet inom informationssäkerhet och dataskydd på Länsstyrelsen Skåne. Du kommer att samverka med olika verksamhetsområden inom myndigheten registratorer, arkivarier, jurister, säkerhetsskyddschef m.fl. I ditt uppdrag ingår även omvärldsbevakning och samverkan med andra länsstyrelser och myndigheter.

I arbetet ingår bland annat följande:
- samordna och utveckla ledningssystem för informationssäkerhet (LIS)
- klassa information/system samt riskbedöma i enlighet med Länsstyrelsernas klassningsmodell
- ge verksamheten löpande stöd i frågor kopplade till informationssäkerhet
- stödja Länsstyrelsens verksamhet i dataskyddsfrågor
- delta i arbete med att ta fram personuppgiftsbiträdesavtal
- regelbundet genomföra och utveckla utbildningar i informationssäkerhet och dataskydd
- löpande rapportera och informera om händelser och åtgärder av betydelse för Länsstyrelsens informationssäkerhet och dataskydd

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

KVALIFIKATIONER
Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Arbetet kräver att du har relevant akademisk examen eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer som likvärdig. Du har flera års erfarenhet av systematiskt och riskbaserat informationssäkerhetsarbete. Vidare har du erfarenhet av arbete utifrån dataskyddsförordningen samt mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt. Svenskt medborgarskap är ett krav.

Det är meriterande om du har erfarenhet av säkerhetsarbete och dataskyddsarbetet från offentlig sektor. Du är van vid att hålla presentationer och tala inför större grupper.

Som person har du stort säkerhetsmedvetande och hög integritet. Du är serviceinriktad, driven och har en välutvecklad förmåga att skapa och förvalta relationer. Du har en god analytisk förmåga och kan planera samt strukturera ditt arbete.

Säkerhetsklassning
Länsstyrelsen har en viktig samordnande roll vid samhällsstörningar och därför ställer vi höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Vissa av våra anställningar är säkerhetsklassade och kan även innebära en krigsplacering vid myndigheten, vilket innebär att säkerhetsprövning behöver genomföras innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap i enlighet med säkerhetsskyddslagen (2018:585).

ÖVRIGT
Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Du hittar information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd. Visa mindre

IT Security Engineer

At Orange Cyberdefense you will be working together with specialized colleagues withing the IT and Cybersecurity area to create a safer digitalization. As a co-worker in a European market leading company within cybersecurity you will get the chance to make a real difference by troubleshooting, analyzing and mitigating security incidents for some of the biggest companies in Sweden. What you’ll do: - Support and operate of our customers firewalls and sec... Visa mer
At Orange Cyberdefense you will be working together with specialized colleagues withing the IT and Cybersecurity area to create a safer digitalization. As a co-worker in a European market leading company within cybersecurity you will get the chance to make a real difference by troubleshooting, analyzing and mitigating security incidents for some of the biggest companies in Sweden.What you’ll do:

- Support and operate of our customers firewalls and security
- Specialize within the orchestration tool AlgoSec
- Work actively with Problem Management and Change management
- Provide customers with product/vendor specific information


- Work actively with firewall policy optimization

- Work with operational activities and proactive improvement
- Lead technical dialogues and report to the customers around IT security challenges
Why us?

An unique opportunity to work in a challenging environment with the greatest vendors and tools. You are offered an exciting role in a company that breathes IT-Security. With the latest technology, the biggest customers and a possibility to work with approximately 2500 extremely skilled security specialist over the whole world this is an opportunity to contribute in building a safer digital society.

A global company with local presence

- We feel like a small company in the big group - everyone is seen and can make a difference
- Reliable owners, big career possibilities both locally and globally


A ”higher meaning”

- Our passion is our purpose, to be a part in building a safer digital society. We have the ability, with the biggest network in the world and IT-Security in our DNA. We want to share this with our customers to safely enable the digital transformation which is key to the societal development.Our culture:

- We live by our values (Respect - Trust - Humble Commitment - Simplicity and Innovation) and have a big focus in having fun! Our motto is and will always be: Our staff comes first
- We want to challenge you to be an everyday leader
- We want our employees to take initiatives and take lead - it is better to ask for forgiveness than ask for permission
- You will also receive an education plan, great benefits like wellness contribution, wellness hour (one per week) where you do whatever you like, possibility to drive a company car, personal tech-account, massage, health insurance. All this beside the standard benefits like pension, vacation, parental leave and more.
The workplace and your colleagues

Your office is located on Stenbärsgatan 6 in Malmö where you enter fully renovated facilities with a game room, pool table, gym and more. We are about 200 employees in the region and you will be a part of Security operations Center which are 25 employees. The team is working closely to Service Delivery Managers and our CyberSOC but foremost our customers.

Who are you?

- You take initiative and is curious and interested, self-driven and responsible.
- You need to be open to change, the only thing that is constant around here is change. We want you to come with suggestions that contributes to development of our department, processes and services.
- You have an analytic ability, like to solve problems and challenges. We believe that you are a team player that appreciates working as team.
- You have a post-secondary education (Sw. eftergymnasial) within IT, preferably within Network, Information security or IT-Forensics.
- You have good knowledge in network routing and switching, firewalls at least two to three years. It is significant if you have worked operationally with IT security. We would like you to have knowledge in scripting or programming.
- Most important is that you are interested in cybersecurity, want to develop your skills within this area and grow with us.
How to apply

The selection is ongoing and the position can be filled before the last application date. We do not accept applications by email, please send in your application through our application form. If you have any questions, please contact: Fanny Westergren ([email protected])

We look forward to receiving your application! Visa mindre

Information Security Admin to Asker Healthcare

If you have a passion for IT and Information Security and would like to be in a role with focus on coordination and administration, this could be the opportunity for you. At Asker Healthcare you will join a global and dynamic company. We are driving progress in the healthcare industry and you will be part of making a positive change for society, patients and the planet. Come and join our team! YOU WILL You will be part of our IT Security team and work ... Visa mer
If you have a passion for IT and Information Security and would like to be in a role with focus on coordination and administration, this could be the opportunity for you. At Asker Healthcare you will join a global and dynamic company. We are driving progress in the healthcare industry and you will be part of making a positive change for society, patients and the planet. Come and join our team!

YOU WILL

You will be part of our IT Security team and work with Information Security and Cyber Security at group level with all companies that are part of the Asker Healthcare Group. Since we are continuously growing with acquisitions, you will help new and existing companies within the group to meet the requirements in the security area. This means setting IT security requirements but also regularly following up on relevant KPIs to ensure compliance. The scope for the role is wide, so you will have a great variation in your daily work. Examples of assignments included in the role are:

- Creation of group security procedures, policies, instructions and other documentation
- Information security training and awareness
- External audit response
- Security incident management
- Risk assessments
- Monthly security report
- User security support
- Advise other departments in security topics

We offer you a role in a global and dynamic environment. We are growing and change is a part of our daily work. In our team we are helpful and support each other, furthermore we work with a lot of freedom and a high level of responsibility. This role is a temporary position due to a parental leave, but with good possibilities for further employment since we are investing a lot within this area.

YOU ARE

We are looking for you who have at least a few years of experience in a similar role within Information Security, Cyber Security and/or IT Security. You enjoy working in a broad role which includes administration, coordination and supporting colleagues. Since you will have a wide circle of contacts in your role, it is important to have good communication skills. You will work in a global environment so good knowledge in English, both spoken and written is needed. As a person you are flexible and can easily adapt to changes. In your daily work you easily find good structure and can prioritize. It is easy for you to work independently but at the same time you really enjoy working in a team.

WANT TO LEARN MORE?

We are collaborating with Nexer Recruit regarding this recruitment. Please contact recruitment consultant Artan Bitiqi, [email protected]/ +46 (0)723 61 28 44 or Jenny Nilsson, [email protected]/ +46 (0)70 301 82 79 should you want to learn more about the position. We are looking forward to hearing from you! Visa mindre

Cyber Security Specialist to Asker Healthcare

We can offer you an interesting, technical and broad role within Cyber Security. We are looking for a colleague that brings us experience and passion within security and is value driven, skilled and curious as a person. At Asker Healthcare you will join a global and dynamic company. We are driving progress in the healthcare industry and you will be part of making a positive change for society, patients and the planet. Join us in this new role in our IT Sec... Visa mer
We can offer you an interesting, technical and broad role within Cyber Security. We are looking for a colleague that brings us experience and passion within security and is value driven, skilled and curious as a person. At Asker Healthcare you will join a global and dynamic company. We are driving progress in the healthcare industry and you will be part of making a positive change for society, patients and the planet. Join us in this new role in our IT Security team!

YOU WILL

You will work with Cyber Security at group level with all companies that are part of the Asker Healthcare Group. Since we are continuously growing with acquisitions, you will help new and existing companies within the group to meet the requirements for the area of Cyber Security. This means implementing IT security features but also regularly following up on relevant KPIs to ensure compliance. The scope for the role is wide, which provides an opportunity to work with the full spectrum of Cyber Security. You will also advice other departments in security topics. Examples of areas included in the role are:

- Vulnerability Management
- Endpoint Detection & Response
- Privileged Identity Management/Privileged Access Management
- Features included in the Microsoft 365 E5 Security package
- Incident Response
- Threat analysis
- Audits and security assessments of systems and solutions
- To collaborate with our partners within security

We offer you a role in a global and dynamic environment. We are growing and change is a part of our daily work. In our team we are helpful and support each other, furthermore we work with a lot of freedom and a high level of responsibility.

YOU ARE

We expect you to have a background within IT and several years of experience within Cyber Security, IT Security and/or Information Security. You like to work in a broad role which requires working both with details and the overall picture. Since you will have a wide circle of contacts in your role, it is important to have good communication skills. You will work in a global environment so good knowledge in English, both spoken and written is needed. CISSP certification or similar is meritorious. As a person you are driven and curious with a high level of engagement. In your daily work you easily find good structure and can prioritize. It is easy for you to work independently but at the same time you really enjoy working in a team.

WANT TO LEARN MORE?

We are collaborating with Nexer Recruit regarding this recruitment. Please contact recruitment consultant Artan Bitiqi, [email protected]/ +46 (0)723 61 28 44 or Jenny Nilsson, [email protected]/ +46 (0)70 301 82 79 should you want to learn more about the position. We are looking forward to hearing from you! Visa mindre

Säkerhetsskyddshandläggare inriktning mot säkerhetsskyddad

Vill du arbeta som Säkerhetshandläggare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där vi utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.  Säkerhetsskyddshandläggare inriktning mot säkerhetsskyddad Arbetsuppgifter Tjänsten innebär till största delen fokus på hantering och handläggning av säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (S... Visa mer
Vill du arbeta som Säkerhetshandläggare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där vi utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. 


Säkerhetsskyddshandläggare inriktning mot säkerhetsskyddad

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär till största delen fokus på hantering och handläggning av säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA) och registerkontroll (RK) för Verksamhetsområde Trafik, men den kan även innefatta arbete som analysledare och deltagande i förstagångsbesök med tillhörande uppföljningsbesök hos våra underleverantörer, hålla eller stödja i utbildning kring SUA/RK men även övriga säkerhetsfrågor som hanteras inom Verksamhetsområde Trafik. Du arbetar med att ta fram men även uppdatera styrande dokument. Ett naturligt inslag i den här tjänsten är att delta i samt vid behov även leda projekt och större uppdrag inom eget ansvarsområde.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Intervjuer är planerade att genomföras under v 38 via Skype.

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du resultatinriktad, drivande och har en god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och har förmåga att, såväl tillsammans med andra som enskilt, motivera och entusiasmera ledning och medarbetare. Du är målmedveten lösningsorienterad och strukturerad, har en god förmåga att självständigt leda och slutföra uppdrag.
Vi söker dig som:
har en högskole- eller universitetsutbildning inom aktuellt kunskapsområde eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
har erfarenhet av att hålla föredrag och/eller workshops inom aktuellt område
har goda till mycket goda kunskaper avseende säkerhetsskyddslagen men även avseende offentlighets- och sekretesslagen.
har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
har goda kunskaper i Officepaketet.
har svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du:
har en utbildning alternativt erfarenhet av SUA/RK, förstagångsbesök/uppföljningsbesök, personalsäkerhet, säkerhetsprövning, pedagogik, samhällssäkerhet och krishanteringsfrågor.
har erfarenhet av kvalificerat arbete inom områdena säkerhetsskydd och informationssäkerhet i en större organisation


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

PostNord Strålfors rekryterar två IT Security Specialister till Malmö! 

Har du ett stort intresse för IT-säkerhet, kvalitet och förbättring? Vill du vara delaktig i att skapa ett avtryck i ett tekniskt kommunikationsbolag genom att arbeta med IT-säkerhet? Titta Hit! Här får du möjlighet att jobba i en modern IT- organisation, med stor möjlighet att påverka. Vårt team Vi önskar att rekrytera två medarbetare till avdelningen IT Security, Nordic IT på Strålfors. Vi söker dels dig som kan leda ett team om 3 personer. Vi söker ... Visa mer
Har du ett stort intresse för IT-säkerhet, kvalitet och förbättring? Vill du vara delaktig i att skapa ett avtryck i ett tekniskt kommunikationsbolag genom att arbeta med IT-säkerhet? Titta Hit! Här får du möjlighet att jobba i en modern IT- organisation, med stor möjlighet att påverka.

Vårt team

Vi önskar att rekrytera två medarbetare till avdelningen IT Security, Nordic IT på Strålfors. Vi söker dels dig som kan leda ett team om 3 personer. Vi söker även en Säkerhetsspecialist som kommer ingå i teamet. Teamet är en stabsfunktion och kommer rapportera till en representant i IT ledningen. Teamet har även en streckad linje till en Compliance funktion på gruppnivå. Du kommer arbeta dedikerat med IT-säkerhet och ingå i ett framåtlutat team som skall leverera hög kvalitet.


Dina arbetsuppgifter

Som IT-säkerhetsspecialist på PostNord Strålfors ansvarar du för IT-säkerhet kopplad till infrastruktur likväl till applikationer. Du kommer att jobbat tätt med alla delar av IT organisationen för att hjälpa dem utforma säkra lösningar. Detta ställer krav på en hög social och kommunikativ förmåga.

Dina ansvarsområden kommer bland annat innefatta;

- Sårbarhets och penetrationstestning, exekvering och uppföljning
- Delaktighet i säkerhetsfrågor som rör nya upphandlingar men även befintliga kunder.
- Utformande och efterlevande av säkerhetsföreskrifter såsom ISO 27001.
- Stöd och design av säkerhet inom IT tjänster
- Stöd vid kundrevisioner och i kundmöten
- Förvaltning och utveckling av säkerhetslösningar såsom SIEM


Dina kvalifikationer och bakgrund

Vi söker dig som är strukturerad och driven. Du är noggrann, flexibel och resultatinriktad med tydligt fokus på förbättring och kvalitet. Kvalitet ligger alltid dig varmt om hjärtat och är en av dina främsta egenskaper. Du brinner för att metodiskt förbättra och organisera IT på ett sätt som möjliggör ett strukturerat arbetssätt inom säkerhet. Genom dina tidigare erfarenheter har du en bred IT-kompetens.


Vi söker dig som har följande kompetenser:

- Högskoleexamen inom IT, Teknik eller annan eftergymnasial utbildning
- Arbetslivserfarenhet inom IT-säkerhet
- Goda kunskaper i engelska och svenska, såväl tal som skrift
- Driven och strukturerad person med hög integritet och självständighet
- Förståelse för vikten av att leverera en snabb och bra service
- Trivas med att arbeta både självständigt och i team
- Grundläggande kunskaper inom ITIL processer, gärna ITIL Certifierad
- Kunskap och erfarenhet inom molnsäkerhet, plattformar och tjänster
- Kunskap och erfarenhet av att arbeta med olika standarder och lagstiftningar som ISO 27001, GDPR eller andra integritetsbestämmelser

 

Övrig information

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Malmö, Ljungby eller Alingsås med goda möjligheter till arbete på distans.


Kontakt och ansökan

I den här rekryteringen samarbetar PostNord Strålfors med Experis IT, med lång erfarenhet av rekrytering av chefer och specialister. Tjänsten söker du via denna https://www.experis.se/sv/jobb/6679a0fd-0a15-4137-bd1d-79687e9a285e/itsecurityspecialistertillmalmellerljungby.

Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jenny Flygare på 070 – 255 71 43, [email protected] eller Luka Jovovic på 072-205 88 87, [email protected]

Notera att urval kommer att ske löpande, varför du bör söka tjänsten så snart som möjligt.

Vi ser fram emot Din ansökan!

PostNord Stralfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till mer personliga och starkare kundrelationer. Vi erbjuder en digital plattform som möjliggör sömlös kommunikation oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar. Fokus för arbetet är att skapa en positiv upplevelse för våra kunders konsumenter.

PostNord Strålfors ingår i PostNord-koncernen, den ledande kommunikations- och logistikkoncernen i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i fyra länder och har cirka 700 anställda och en omsättning på drygt 2 miljarder (2020). Visa mindre

IT-tekniker med fokus på säkerhet

K-Fastigheter är ett ungt och expansivt bolag som startades år 2010 med vision att äga och förvalta marknadens attraktivaste hyreslägenheter. Koncernens verksamhet omfattar aktiv fastighetsförvaltning, projektutveckling och byggnation i egen regi. För att öka kostnadseffektiviteten och korta byggtiderna har K-Fastigheter valt att arbeta med tre egenutvecklade koncepthus som uppförs för egen förvaltning. K-Fastigheter erbjuder omkring 3 100 bostäder på fler... Visa mer
K-Fastigheter är ett ungt och expansivt bolag som startades år 2010 med vision att äga och förvalta marknadens attraktivaste hyreslägenheter. Koncernens verksamhet omfattar aktiv fastighetsförvaltning, projektutveckling och byggnation i egen regi. För att öka kostnadseffektiviteten och korta byggtiderna har K-Fastigheter valt att arbeta med tre egenutvecklade koncepthus som uppförs för egen förvaltning. K-Fastigheter erbjuder omkring 3 100 bostäder på flera orter i Öresundsregionen, Småland och västra Sverige samt utvärderar ständigt nya marknader i takt med ökad produktionskapacitet. Idag har vi ett fastighetsbestånd värderat till ca 10,5 miljarder kronor. Vi är inklusive dotterbolag ca 700 medarbetare med huvudkontor i Hässleholm.
K-Fastigheter är sedan december 2019 börsnoterat på Nasdaq Stockholm.
K-Fastigheter expanderar och utökar nu med en ny tjänst som IT-tekniker.
Dina arbetsuppgifter
I rollen som IT-tekniker kommer du att arbeta operativt med IT-säkerhetsfrågor i koncernen. Exempel på arbetsuppgifter är:
- Att mitigera identifierade IT-säkerhetsrisker
- Att testa vår kapabilitet och förmåga i händelse av en cyberattack
- Dokumentation och registervård i systemstöd
- Att upprätta PUB-avtal (Personuppgiftsbiträdesavtal) med systemleverantörer
- Att utföra regelbundna kontroller, exempelvis gallring av personuppgifter
- Att svara på inkomna frågeställningar internt som externt inom ansvarsområdet
- Att se till att vår personal får adekvat utbildning/fortbildning inom ansvarsområdet
- Hantering av viss IT-support mot interna användare
Du kommer att rapportera till företagets IT-chef.
Din profil
Vi letar efter dig med någon form av gymnasial eller eftergymnasial utbildning inom relevant område exempelvis inom informationssäkerhet, data-/systemvetenskap, juridik eller övrig generell IT-utbildning, alternativt relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
För att tjänsten ska passa dig, vill vi att du har arbetat med Dataskyddsförordningen tidigare och/eller har erfarenhet av arbete med informationssäkerhet, regelefterlevnad, riskhantering, utbildning, revision och dokumentation/registrering.
Det är meriterande om du har kunskap och arbetslivserfarenhet om den tidigare personuppgiftslagen (PUL). Det är också meriterande om du har erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen.
För att trivas i rollen tror vi att du är van vid att arbeta på egen hand. Vi tror att du är pedagogisk och kommunikativ i ditt sätt att vara och att du är kvalitetsmedveten i ditt arbete. Vi tror också att du är strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt.
Vi är övertygade om att du med rätt inställning och engagemang, kommer att bidra till att göra K-Fastigheter till ett ännu bättre bolag tillsammans med oss.
För oss är det viktigt att du är rätt kollega, men det är lika viktigt att vi är rätt för dig. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vad vi kan erbjuda dig
Vi ger dig ett förmånligt försäkringsskydd och ett pensionsprogram som inkluderar pensionsrådgivning.
Att ha balans mellan arbete, privatliv och fysisk samt psykisk hälsa är viktigt för oss. Mår du bra mår vi bra! Vi har förskottssemester för dig som nyanställd och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och hälsoundersökningar.
Vi är en omtänksam och engagerad arbetsplats där vi ser att enkelhet och korta beslutsvägar håller ur ett evighetsperspektiv.
Vill du veta mer?
Tjänsten är placerad med arbetsort i Hässleholm och med möjlighet att utgå ifrån Malmö eller Helsingborg någon dag per vecka. Du kommer att arbeta heltid och tjänsten är en tillsvidareanställning hos K-Fastigheter.
Sök tjänsten via jobb.k-fastigheter.se. Då vi hanterar ansökningar löpande vill vi gärna ha in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 6 juni 2022.
För mer information eller vid frågor, kontakta rekryterande chef Mathias Holm [email protected] eller HR-generalist Evita Svenle, [email protected] Visa mindre

Säkerhetsskyddshandläggare inriktning mot säkerhetsskyddad

Vill du arbeta som Säkerhetshandläggare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där vi utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.  Säkerhetsskyddshandläggare inriktning mot säkerhetsskyddad Arbetsuppgifter Tjänsten innebär till största delen fokus på hantering och handläggning av säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (S... Visa mer
Vill du arbeta som Säkerhetshandläggare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där vi utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. 


Säkerhetsskyddshandläggare inriktning mot säkerhetsskyddad

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär till största delen fokus på hantering och handläggning av säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA) och registerkontroll (RK) för Verksamhetsområde Trafik, men den kan även innefatta arbete som analysledare och deltagande i förstagångsbesök med tillhörande uppföljningsbesök hos våra underleverantörer, hålla eller stödja i utbildning kring SUA/RK men även övriga säkerhetsfrågor som hanteras inom Verksamhetsområde Trafik. Du arbetar med att ta fram men även uppdatera styrande dokument. Ett naturligt inslag i den här tjänsten är att delta i samt vid behov även leda projekt och större uppdrag inom eget ansvarsområde.

Övrig information

Vi använder främst mail (från mejladress: [email protected]) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Intervjuer är planerade att genomföras under v 38 via Skype.

Kvalifikationer

Vem är du?
Som person är du resultatinriktad, drivande och har en god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och har förmåga att, såväl tillsammans med andra som enskilt, motivera och entusiasmera ledning och medarbetare. Du är målmedveten lösningsorienterad och strukturerad, har en god förmåga att självständigt leda och slutföra uppdrag.
Vi söker dig som:
har en högskole- eller universitetsutbildning inom aktuellt kunskapsområde eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
har erfarenhet av att hålla föredrag och/eller workshops inom aktuellt område
har goda till mycket goda kunskaper avseende säkerhetsskyddslagen men även avseende offentlighets- och sekretesslagen.
har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
har goda kunskaper i Officepaketet.
har körkort för personbil
har svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du:
har en utbildning alternativt erfarenhet av SUA/RK, förstagångsbesök/uppföljningsbesök, personalsäkerhet, säkerhetsprövning, pedagogik, samhällssäkerhet och krishanteringsfrågor.
har erfarenhet av kvalificerat arbete inom områdena säkerhetsskydd och informationssäkerhet i en större organisation


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.
Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle. Visa mindre

Konsult inom Microsoft 365 Security

Ansök    Aug 24    AddPro AB    Säkerhetsadministratör, IT
Som konsult inom Microsoft 365 Security agerar du specialist mot våra kunder och dess användare. Du har god kunskap om de risker och möjligheter som finns och trivs med att dela med dig av dina erfarenheter och insikter. Tillsammans skapar vi en säker IT miljö. Igår började dagen med en workshop tillsammans med en av våra kunders användare, syftet var att höja deras säkerhetsmedvetenhet. Som specialist inom området känner du till många av de vanligaste (o... Visa mer
Som konsult inom Microsoft 365 Security agerar du specialist mot våra kunder och dess användare. Du har god kunskap om de risker och möjligheter som finns och trivs med att dela med dig av dina erfarenheter och insikter. Tillsammans skapar vi en säker IT miljö.

Igår började dagen med en workshop tillsammans med en av våra kunders användare, syftet var att höja deras säkerhetsmedvetenhet. Som specialist inom området känner du till många av de vanligaste (och mer ovanliga) riskerna som finns för intrång och uppskattar diskussionerna med kunden. Efter lunch genomförde du en säkerhetsanalys av en ny kunds O365 miljö. Du hittade ett par punkter där kunden skulle tjäna på att stärka upp och meddelar både risker och styrkor som kunden tar del av i en rapport. Där delade du med dig av dina rekommendationer på actions framåt. Du avslutade dagen med att hjälpa en ny kollega implementera en ny MDM lösning hos en kund. Du vet hur viktigt det är med samarbete och bidrar gärna med dina erfarenheter för att bidra till teamets kompetensutveckling.

Idag hjälper du en kund att säkra upp deras O365 miljö, det här har du gjort många gånger förut och är både erfaren och vet hur viktigt det är att göra ett gediget grundarbete. Efteråt gör du också en plan för kommande införande av Conditional Access. Efter ett par andra kundmöten loggar du in på veckomötet tillsammans med dina konsultkolleger, där för ni en omvärldsanalys och diskuterar om nya hot och hur dessa på bästa sätt ska hanteras. Du delar med dig av dina kunskaper och bollar idéer med kollegorna Innan du stänger ner datorn för dagen och cyklar för att hämta barnen på förskolan.

Imorgon börjar du med att lyssna in på ett av våra communitymöten där kollegor inom samma kompetensområde (och andra intressenter) lyssnar in vad som pågår inom Security just nu. Det presenteras nya certifieringar som vi som bolag behöver ta då vi är guldpartners till Microsoft och du nappar direkt på ett som du tycker känns extra aktuellt för din roll. Efter mötet läser du in dig på de senaste nyheterna inom Microsoft Security för att hålla dig uppdaterad om nya features som släpps snart.

Det vi tror om dig :

- Du kan det här med It-infrastruktur och har alltid prioriterat säkerheten högst.
- Du är en teknisk doer som gillar att följa utvecklingen inom ditt fält och ditt kunddriv gör att du engagerar dig i att leverera med kvalitet i dina uppdrag.
- Erfarenhet och samarbete har gjort dig väderbiten vad gäller att säkra och optimera miljöer och system.
- Du trivs med en varierande vardag och är uppskattad för din förmåga att planera och prioritera bland flera uppdrag och åtaganden.


The AddPro Way

AddPro stärker våra kunders konkurrenskraft genom att utveckla, utmana och digitalisera kundens verksamhet. Och kunderna älskar oss; de bedömer oss som marknadsledande inom verksamhetsnära IT*! Våra kunder är medelstora till stora företag och statliga förvaltningar som har höga krav på kompetens och support. Hos oss lever vi ”The AddPro Way” och brinner för innovation och förändring. Lagandan är stark och prestigelös där vi är hängivna att hjälpa varandra framåt. Oavsett uppgift i bolaget strävar vi alltid efter att bli bättre på det vi gör och möjligheten att påverka genom egna idéer och initiativ är stor. Du njuter av stor frihet och ansvar hos AddPro där vi vill underlätta för dig att lyckas såväl på jobbet som i privatlivet. Dessutom vill vi ha roligt under tiden - vi gör det med passion eller inte alls!

AddPro är ledande på att skapa operativa, taktiska och strategiska värden hos våra kunder enligt Radars stora leverantörskvalitetsgranskning 2020! :D

Är du vår nya kollega?

Är du nyfiken på tjänsten och har frågor? Kontakta då rekryterare Amanda Lundvall, [email protected]dpro.se eller skriv din fråga i chatten här bredvid. Alla ansökningar och kontakter behandlas såklart konfidentiellt. Sista ansökningsdag är 2021-09-30 och vi kontaktar kandidater löpande så vi rekommenderar att du ansöker till tjänsten så snart du kan.

Sökord: / AddPro / Malmö / Hyllie / Microsoft / Microsoft Security / O365 / Conditional Access / Säkerhet / Security / MDM / MAM / EMS / MEM Visa mindre

Nätverkstekniker med säkerhetstänk till Malmö

NOC och SOC = något du har siktet inställt på att arbeta med! Drift, övervakning, support och ärendehantering är dagliga arbetsuppgifter som du ser dig själv göra. Tidigare har du säkerligen arbetat med support, kanske i första linjen där det var en bra teknisk höjd på felsökningen eller en 2nd line. Flytande i svenska och engelska är ett krav. Såväl nätverkskommunikation som muntlig kommunikation är du grym på. Ärligt talat skulle vi hoppa högt om du h... Visa mer
NOC och SOC = något du har siktet inställt på att arbeta med!

Drift, övervakning, support och ärendehantering är dagliga arbetsuppgifter som du ser dig själv göra. Tidigare har du säkerligen arbetat med support, kanske i första linjen där det var en bra teknisk höjd på felsökningen eller en 2nd line.

Flytande i svenska och engelska är ett krav. Såväl nätverkskommunikation som muntlig kommunikation är du grym på.

Ärligt talat skulle vi hoppa högt om du har ett CCNA cert eller liknande.

Hör av dig så pratar vi mer ????. Visa mindre

Cyber Security Engineer

Ansök    Nov 24    ABB AB    Säkerhetsadministratör, IT
Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid. Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter. Du bli... Visa mer
Ta ditt nästa karriärsteg tillsammans med vårt globala team på ABB. Vi driver på omvandlingen av både samhället och industrin för en mer produktiv och hållbar framtid.
Inom ABB har vi som uttalat mål att främja alla aspekter av mångfald och inkludering: kön, HBTQ+, funktionsnedsättningar, etnisk bakgrund och ålder. Tillsammans befinner vi oss på en resa där vi alla, som individer och som kollektiv, välkomnar och värdesätter individuella olikheter.
Du blir en del av Process Automation, en division inom ABB Sverige som förser kunder med instrument- och analysprodukter samt automation och optimering av industriella processer. Divisionen hjälper kunder inom processindustri att öka sin produktivitet och säkerhet i anläggningen med minskad energianvändning.
I rollen som Cyber Security Engineer blir du en del av ett Digital Team inom Energy Industry Operations och rapporterar till Head of Digital Delivery. Möjliga placeringsorter är Göteborg, Malmö, Umeå eller Västerås.


Dina ansvarsområden
Som Cyber Security Engineer kommer du att arbeta med att implementera IT-säkerhetslösningar för OT/IT-system, utföra revisioner samt att identifiera och säkra brister hos våra kunder inom främst värme-, vatten- och kärnkraft samt läkemedel och kemiindustrin i Sverige.
Du granskar befintligt system- och nätverksarkitektur och hjälper kunder att bygga en säker OT/IT-miljö.
I rollen ingår även arbetsuppgifter så som att granska och implementera återställningsmetoder för OT/IT-system, leverera säkerhetsuppdateringstjänster, datainsamling och IT-säkerhetsanalys som en del av vårt serviceerbjudande.
Du jobbar även med att koordinera och hjälpa våra kunder att uppfylla Cybersäkerhetsstandarder (t.ex. NIS-direktiv).Din bakgrund
För att passa in i rollen ser vi att du har en kandidat- eller magisterexamen, men viktigast är att du har ett genuint intresse för Cyber Security Service och Standarder samt Infrastruktur.
Erfarenhet och kunskap om implementering av cybersäkerhetslösningar för styrsystem är meriterande.
Kunskap inom Network Intrusion Detection (NID) och Security Information & Event Management (SIEM) är positiv.
Kvalificering i någon av certifieringarna (MCSA, GISP, ISA/IEC 62443) är också fördelaktigt.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntliga och skriftliga färdigheter, är ett krav.
Det är en fördel när du har flera års erfarenhet, men vi lägger tonvikten på din personlighet; relationsskapande, kommunikativ och problemlösningsorienterad.
I tjänsten ingår resande till våra kunder inom Sverige och du som söker bör trivas i en roll där du både arbetar inhouse och ute hos kund.Mer om oss
Rekryterande chef Krishna Kumar, +4621-34 30 78, svarar gärna på dina frågor kring tjänsten. Fackliga kontaktpersoner - Sveriges Ingenjörer: Torbjörn U Ericsson, +4621-34 25 72; Ledarna: Leif Öhrberg, +4621-34 23 25; Unionen: Lennart Rixman, +4621-32 52 25. Övriga frågor ställs till Talent Recruiter Emelie Wijk, +46733-51 27 28.
Vi ser fram emot din ansökan och uppskattar om både den och de filer du bifogar är på engelska. Om du vill läsa mer om ABB kan du gå till vår webbplats www.abb.com. Visa mindre

Teknisk koordinator med inriktning mot servrar

Har du ett tekniskt intresse och erfarenhet av infrastrukturer samt servervana? Är du driven och självständig i ditt arbete? Då kan vi ha tjänsten för dig! Vi söker nu en teknisk koordinator till vår kund I Malmö. I rollen kommer du att assistera en kollega som är ansvarig för säkerheten gällande servrar och infrastrukturer på vårt kundföretag. Tjänsten kommer innebära både upprätthållning av IT-säkerhet, servrar samt infrastrukturen på företaget. Du komm... Visa mer
Har du ett tekniskt intresse och erfarenhet av infrastrukturer samt servervana? Är du driven och självständig i ditt arbete? Då kan vi ha tjänsten för dig!

Vi söker nu en teknisk koordinator till vår kund I Malmö. I rollen kommer du att assistera en kollega som är ansvarig för säkerheten gällande servrar och infrastrukturer på vårt kundföretag. Tjänsten kommer innebära både upprätthållning av IT-säkerhet, servrar samt infrastrukturen på företaget. Du kommer även att få göra olika typer av felsökningar, därav bär du vara problemlösande av natur.
Exempel på arbetsuppgifter:
- Underhålla driften
- Felsökning i interna IT-system.
- Hantering och underhållning av servrar.
- Administrativa uppgifter kopplade till ovan ansvarsområde.

Vår kund är ett internationellt företag inom IT-branschen som bland annat arbetar med BackOffice hantering. I tjänsten kommer du att vara anställd via oss på Student Consulting men vara uthyrd till kund. Företaget har lokaler centralt i Malmö. Start kommer att vara i September. Arbetstider är sedvanliga mån-fre 08-16:30.

Din profil
- Du är en person som trivs i en fartfylld miljö och är problemlösande av natur.
- Du är ordningsam, självständig och prestigelös.
- Du bör ha viss erfarenhet av infrastruktur och servervana sedan tidigare.
- Det är meriterande om du har produktionserfarenhet sedan tidigare, men inget krav.
- Du har en förmåga att prioritera samt är flexibel vid nya arbetsuppgifter.
- Du har lätt att komma in i nya arbetsuppgifter samt är noggrann och ansvarsfull i ditt arbete.

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta Student Consulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se Visa mindre

Cyber Security Developer to Duni

Do you have a strong interest in the IT security field and are you looking for a new professional challenge? The digital transformation is speeding up and a new competitive reality where data insights are important and critical. Do you want to join us in our journey? We warmly welcome you to apply and be part of our team! YOU WILL As our Cyber Security Developer, you will contribute and implement new security tools within our IT Security Team. This is a... Visa mer
Do you have a strong interest in the IT security field and are you looking for a new professional challenge? The digital transformation is speeding up and a new competitive reality where data insights are important and critical. Do you want to join us in our journey? We warmly welcome you to apply and be part of our team!

YOU WILL
As our Cyber Security Developer, you will contribute and implement new security tools within our IT Security Team. This is a role where you will be an important resource in our professional service delivery. Knowledge sharing, and collaboration is done continuously between team members to improve our way of working and further develop individual competence levels.

You will be responsible to take care of all aspects of the Security of the IT infrastructure and systems in the whole Duni Group to ensure business continuity, availability, and system performance. Ensuring that the organization's data and infrastructure are protected by enabling the appropriate security controls are important. You will be planning, implementing, managing, monitoring, and upgrading security measures for the protection of the organization's data, systems, and networks.

Daily tasks include:

- Troubleshooting security and network problems, but also testing and identifying network and system vulnerabilities
- Responding to all system and/or network security breaches
- Daily administrative tasks, reporting, and communication with the relevant departments in the organization.
- Create documentation for future IT security solutions and administration of Fortinet firewalls within the company
- Researching and implementation of the best possible security system
- Design and develop new O365/M365 security & compliance policies

YOU ARE
We expect you to have high IT supportive skills in framing security systems and excellent knowledge in security tools. You have an analytical mind and a detailed understanding of cybersecurity methodologies. Furthermore, you are self-propelled and see problem solving as an exciting challenge. Trustworthiness, ownership, teamwork, and communication skills are highly appreciated personality traits. To be efficient in the interaction with others, you need to be fluent in written and spoken English.

As s Cyber Security Developer, we expect you to contribute with excellent knowledge in areas such as network management including TCP/IP, DNS, DHCP, Routing, VLANS, administration of Firewalls (Fortinet) and Cisco VPN appliances. To be successful in this position, you will also need excellent knowledge in Veeam Backup & Recovery tools, HP/Aruba network equipment and M365/O365 Security & Compliance. Capability of detecting Malware and Vulnerability assessment skills are also highly valued.

WANT TO LEARN MORE?
We are collaborating with Nexer Recruit in this recruitment. For more information, please contact Johanna Värmfors at [email protected], +46 730 821 230 or Artan Bitiqi at [email protected], +46 723 61 28 44. We look forward hearing from you! Visa mindre

Teknisk koordinator med inriktning mot servrar.

Har du ett tekniskt intresse och erfarenhet av infrastrukturer samt servervana? Är du driven och självständig i ditt arbete? Då kan vi ha tjänsten för dig! Vi söker nu en teknisk koordinator till vår kund I Malmö. I rollen kommer du att assistera en kollega som är ansvarig för säkerheten gällande servrar och infrastrukturer på vårt kundföretag. Tjänsten kommer innebära både upprätthållning av IT-säkerhet, servrar samt infrastrukturen på företaget. Du komm... Visa mer
Har du ett tekniskt intresse och erfarenhet av infrastrukturer samt servervana? Är du driven och självständig i ditt arbete? Då kan vi ha tjänsten för dig!

Vi söker nu en teknisk koordinator till vår kund I Malmö. I rollen kommer du att assistera en kollega som är ansvarig för säkerheten gällande servrar och infrastrukturer på vårt kundföretag. Tjänsten kommer innebära både upprätthållning av IT-säkerhet, servrar samt infrastrukturen på företaget. Du kommer även att få göra olika typer av felsökningar, därav bär du vara problemlösande av natur.
Exempel på arbetsuppgifter:
- Underhålla driften
- Felsökning i interna IT-system.
- Hantering och underhållning av servrar.
- Administrativa uppgifter kopplade till ovan ansvarsområde.

Vår kund är ett internationellt företag inom IT-branschen som bland annat arbetar med BackOffice hantering. I tjänsten kommer du att vara anställd via oss på Student Consulting men vara uthyrd till kund. Företaget har lokaler centralt i Malmö. Start kommer att vara i September. Arbetstider är sedvanliga mån-fre 08-16:30.

Din profil
- Du är en person som trivs i en fartfylld miljö och är problemlösande av natur.
- Du är ordningsam, självständig och prestigelös.
- Du bör ha viss erfarenhet av infrastruktur och servervana sedan tidigare.
- Det är meriterande om du har produktionserfarenhet sedan tidigare, men inget krav.
- Du har en förmåga att prioritera samt är flexibel vid nya arbetsuppgifter.
- Du har lätt att komma in i nya arbetsuppgifter samt är noggrann och ansvarsfull i ditt arbete.

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se Visa mindre

Cyber Engineer, Ingka Group

GROUP DIGITAL We set the digital agenda to keep IKEA leading in an uncertain and fast-moving environment. We drive the development, provisioning and operation of our digital products and services through the use of new and existing technology and agile delivery methods to deliver at pace. At the same time, we provide a home for digital skills to both develop and extend the technical, people and business skills needed to ensure continuous growth of our dig... Visa mer
GROUP DIGITAL
We set the digital agenda to keep IKEA leading in an uncertain and fast-moving environment. We drive the development, provisioning and operation of our digital products and services through the use of new and existing technology and agile delivery methods to deliver at pace.
At the same time, we provide a home for digital skills to both develop and extend the technical, people and business skills needed to ensure continuous growth of our digital capability.
ABOUT YOU
We are looking for cyber engineers who share our values and has a passion for enabling business. You get to drive the implementation of a people-centric and value driven operating model with the ambition to make every co-worker at IKEA part of the solution.
To be successful as a Cyber Engineer you are curious to learn every day.
What we are asking of you:
· Be responsible for identifying security and privacy risks in the domain of responsibility, drive remediation work and, when necessary, escalating them to the relevant level of management for decision making.
· Be responsible to provide resources supporting teams with the design, development and implementation of Security and Privacy controls.
· Support with security activities in the domain of responsibility.
· Support with work and reporting of privacy activities in the domain of responsibility.
· Support with the work and reporting of compliance activities in the domain of responsibility.
· Support with the work and reporting on information risks and information technology risks in the domain of responsibility.
· Secure the implementation of the global information security incident management process in the domain of responsibility.
· Inform, influence and consult with engineers in the product teams on the Cyber Security topic driving a culture where security and privacy is the responsibility of everyone.
Through the efficient operations of our Cyber Engineering Teams, we are building resilience into all of our digital products.


This role is located in Malmö and/or Helsingborg. Visa mindre

Teknisk konsult inom MDM och Intune - The AddPro Way

Ansök    Apr 19    AddPro AB    Säkerhetsadministratör, IT
Tre dagar hos AddPro Som teknisk konsult inom MDM hos AddPro hade tre dagar på jobbet möjligen sett ut som följande: Igår var du ute hos en befintlig kund tillsammans med en kundansvarig och pratade om de tekniska möjligheterna som nu finns för att möjliggöra en mobil arbetsplats. Du berättade om ett säkerhetsprojekt du nyligen utfört där kunden med hjälp av Intune nu har större kontroll över alla mobila klienter, samtidigt som såväl användarvänligheten ... Visa mer
Tre dagar hos AddPro

Som teknisk konsult inom MDM hos AddPro hade tre dagar på jobbet möjligen sett ut som följande:

Igår var du ute hos en befintlig kund tillsammans med en kundansvarig och pratade om de tekniska möjligheterna som nu finns för att möjliggöra en mobil arbetsplats. Du berättade om ett säkerhetsprojekt du nyligen utfört där kunden med hjälp av Intune nu har större kontroll över alla mobila klienter, samtidigt som såväl användarvänligheten som säkerheten är hög. De blev särskilt intresserade av att höra funktionaliteten de kunde uppnå med hjälp av Advanced Threat Protection och Conditional Access. Du trivs med denna dualitet i rollen; att få vara närmast tekniken såväl som föra värdeskapande dialoger med kunden om hur de bäst använder lösningen.

Idag har du enrollat två kunder till Intune, applicerat regler, analyserat beteenden och sedan finjustrerat säkerhetspolicies tills du uppnått säkerhetsnivån och användarvänligheten du vill leverera till kunden. Du stötte på patrull vid ett par tillfällen när du använde Conditional Access, men kom snabbt vidare efter att via Teams pingat en kollega och diskuterat problemet. Du uppskattar hur bra samarbetet funkar hos AddPro och hur mycket du och dina kollegor utvecklar varandra.

Imorgon börjar du med en halvdag tillsammans med AddPros ”community” inom Endpoint och MDM, ett internt kompetensforum där alla MDM-konsulter och intresserade hangarounds medverkar. Ni ska dels gå igenom några särskilt utmanande felsökningscase som gruppens SME (subject matter expert) har förberett och därefter diskuterar ni vidareutveckling av våra MDM-tjänster. Med din lyhördhet till vad kunderna efterfrågar tillsammans med ditt affärsintresse är det självklart för dig att delta i tjänsteutvecklingen och du trivs med att ständigt utvecklas tillsammans med lika engagerade kollegor i teamet.

Det vi tror om dig

Vi välkomnar starkt dig som vill utveckla din kompetens. Med den bredd vi har på specialistkompetens in-house, samt strukturerna vi har för intern kompetensutveckling, lovar vi att din utveckling är i säkra händer.

Det här tror vi om dig hittills:

- Du går way back med klienthantering och har drivit den tekniska biten i enrollment till Intune och utveckling av mobil enhetshantering.
- Du är en teknisk doer som gillar att följa utvecklingen inom ditt fält och ditt kunddriv gör att du engagerar dig i att leverera med kvalitet i dina uppdrag.
- Erfarenhet och samarbete har gjort dig väderbiten vad gäller att felsöka och optimera miljöer och system.
- Du trivs med en varierande vardag och är uppskattad för din förmåga att planera och prioritera bland flera uppdrag och åtaganden.
- Extra glada blir vi om du har tidigare erfarenhet av Advanced Threat Protection och Conditional Access.
- Har du dessutom erfarenhet av SCCM, M365/O365 eller annat spännande är det superintressant.


The AddPro Way

AddPro stärker våra kunders konkurrenskraft genom att utveckla, utmana och digitalisera kundens verksamhet. Och kunderna älskar oss; de bedömer oss som marknadsledande inom verksamhetsnära IT*! Våra kunder är medelstora till stora företag och statliga förvaltningar som har höga krav på kompetens och support. Hos oss lever vi ”the AddPro Way” och brinner för innovation och förändring. Lagandan är stark och prestigelös där vi är hängivna att hjälpa varandra framåt. Oavsett uppgift i bolaget strävar vi alltid efter att bli bättre på det vi gör och möjligheten att påverka genom egna idéer och initiativ är stor. Du njuter av stor frihet och ansvar hos AddPro där vi vill underlätta för dig att lyckas såväl på jobbet som i privatlivet.?Dessutom vill vi ha roligt under tiden - vi gör det med passion eller inte alls!

Just nu jobbar de flesta av oss remote men vi har även tillgång till våra kontor i Malmö, Helsingborg & Kristianstad.

AddPro är ledande på att skapa operativa, taktiska och strategiska värden hos våra kunder enligt Radars stora leverantörskvalitetsgranskning 2019! :D

Är du vår nya kollega?

Är du nyfiken på tjänsten och har frågor? Kontakta då rekryterare Sara Byrlind, [email protected] (mailto:[email protected]) eller skriv ett meddelande i chatten direkt. Urvalsprocessen sker löpande men sista ansökningsdag är 2021-05-30. Du ansöker till tjänsten här på mindre än två minuter, med ditt CV eller din LinkedIn-profil. Din ansökan och kontakt behandlas givetvis helt konfidentiellt.

Sökord: Microsoft / MDM / Intune / mobilitet / Microsoft Intune / Advanced Threat Protection / ATP / Azure / Conditional Access / Consultant / Konsult / Workplace / Office 365 / Microsoft 365 / Azure Information Protection / SCCM / Sharepoint / AddPro / Skåne / Malmö / Helsinborg / Kristanstad Visa mindre

DevSecOps Engineer

About us Joint Academy is a global leader in delivering digital treatment for chronic joint pain, connecting patients with licensed Physical Therapists. Backed by science, our treatment is based on a clinically validated face-to-face treatment and includes individualized exercises, interactive education and tracking tools. The intersection of digital treatment and data science opens up to new possibilities of treating patients in a sustainable and more per... Visa mer
About us
Joint Academy is a global leader in delivering digital treatment for chronic joint pain, connecting patients with licensed Physical Therapists. Backed by science, our treatment is based on a clinically validated face-to-face treatment and includes individualized exercises, interactive education and tracking tools. The intersection of digital treatment and data science opens up to new possibilities of treating patients in a sustainable and more personal way, while reducing pain and improving quality of life.
Our Tech
Our tech department consists of 50+ developers aiming for creating a scalable and user friendly tech platform which can easily be released in several countries with great patient value. We balance the fast pace required in a startup with continual investment in frameworks, tools and practices to keep our platform healthy in the long term. The tech team will continue to grow the coming year.
What You'll Do
As an early joiner in our DevSecOps team, this will be a key role and unique opportunity to influence how we integrate security into our development process. You will join a team of dedicated and skilled software professionals building a cutting-edge e-health platform. In this role you will provide leadership in the DevSecOps areas of Vulnerability Scanning, Certificate Management, Data Analysis of security monitoring outputs, coordination of Remediation Patching, and other daily Security and Compliance efforts. You will also assist in developing an automated security framework for robust deployment tools and processes, leveraging various scripting languages and open source solutions.
We believe that you have experience in
DevOps Automation
Familiarity with API Security, Container Security, AWS Cloud Security
Knowledge of privacy laws and regulations for example HIPAA HITECH and GDPR
Familiarity with Amazon AWS Policy, Configuration, and Security Management tools
Experience with security automation

Other keys things we would value
Bachelor's Degree in Computer Science or related field.
Experience working with Developers, DevOps, and Engineering teams in a dynamic environment to promote/implement the DevSecOps program throughout the organization.
Experience coordinating and performing vulnerability assessments through the use of automated and manual tools.
Ability to review and analyze vulnerability data to identify security risks to the organization's network, infrastructure, and application's and determine any reported vulnerabilities that are false positives.
Capability to prepare security vulnerability and risk management reports for management.
Leadership and Teaming skills to coordinate remediation of vulnerabilities within established timeframes.
Proficiency in Python or other scripting languages.
Experience implementing Information Security frameworks and standards
Experience configuring, implementing and leveraging computer security and networking diagnostic/monitoring tools.
Ability to work with APIs and Plugins to integrate security tools into established CI/CD pipelines.
Assist the Compliance team in developing tooling and dashboards to ensure continuous compliance
You hold a permanent Swedish job permit. It's an advantage if you are based in the Skåne region, but we are open for remote work within Sweden.

Benefits
You will work with something meaningful and a product that has a positive impact on many people's lives globally
You will have the opportunity to work with a unique mix of people with different expertise, including leading academic scientists, medical professionals and experienced product developers
30 days paid vacation
Pension and insurance package
Flexible working hours
Wellness contribution and workout during working hours
Weekly techatons and a budget for competence development
Modern office in Malmö with great views of the city, only 400 meters from Malmö central station - or work remotely in the comfort of your own home Visa mindre

Dataskyddsspecialist till Koncernkontoret, Området för informationsförsörjn

Gör skillnad. Varje dag. Tjänsten som dataskyddsspecialist är placerad vid Området för informationsförsörjning och Regionarkiv men i rollen stödjer du samtliga förvaltningar i det systematiska dataskyddsarbetet på regionövergripande strategisk nivå. Området har ett samordningsansvar för dataskydd, informationsstyrning, e-Arkiv, diarium samt är en central servicepunkt för skanningverksamheten och för utlämnande av journalinformation. Inom området arbetar i... Visa mer
Gör skillnad. Varje dag.

Tjänsten som dataskyddsspecialist är placerad vid Området för informationsförsörjning och Regionarkiv men i rollen stödjer du samtliga förvaltningar i det systematiska dataskyddsarbetet på regionövergripande strategisk nivå. Området har ett samordningsansvar för dataskydd, informationsstyrning, e-Arkiv, diarium samt är en central servicepunkt för skanningverksamheten och för utlämnande av journalinformation. Inom området arbetar i dagsläget 3,5 medarbetare i den regionala dataskyddsfunktionen inklusive Region Skånes dataskyddsombud.

ARBETSUPPGIFTER
Som regionövergripande dataskyddsspecialist bidrar du med din professionalism och utvecklar dataskyddsarbetet inom förvaltningen. Du arbetar målinriktat och uppdaterar/tar fram styrande dokument och utbildningsmaterial i enlighet med ett årshjul för dataskydd för att stötta förvaltningarnas dataskyddssamordnare.

En central del av ditt arbete innebär även följande arbetsuppgifter:

• Implementering av krav och åtgärder kopplat till dataskydd
• Arbeta med personuppgiftsincidenter
• Genomföra konsekvensbedömningar
• Arbeta med register över personuppgiftsbehandlingar
• Hantering av den registrerades rättigheter
• Arbeta med inbyggt dataskydd
• Hantering av personuppgiftsbiträdesavtal

I din roll som dataskyddsspecialist har du en viktig roll med goda möjligheter att vara med och styra, utveckla och påverka dataskyddsarbetet inom Region Skåne. I din roll växlar du enkelt från det strategiska perspektivet till konkreta operativa åtgärder. Du identifierar Region Skånes behov och utmaningar inom dataskyddsområdet samt kopplar det till vidareutveckling av verksamheten. Vidare sätter du in dataskyddsarbetet i ett större sammanhang kopplat till informationssäkerhet, IT-säkerhet och informationsstyrning.

Regionarkivet utvecklar ständigt uppdraget och vi välkomnar medarbetare som vill vara delaktig i förbättringsprocesserna för att vi ska kunna driva en modern verksamhet. Vi tror att du har lätt för att ta dig an nya utmaningar och kan utvecklas i en dynamisk miljö.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en universitets-/högskoleutbildning inom aktuellt kunskapsområde alternativt har annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att driva dataskyddsarbete utifrån ISO 27701 samt har tidigare erfarenhet från offentlig verksamhet. Har du dessutom relevant erfarenhet av kvalificerat och praktiskt dataskyddsarbete i en större organisation samt har erfarenhet av att leda, utveckla eller implementera processer och projekt är även detta meriterande.

Som person är du flexibel och lösningsinriktad, med en förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och strukturerat sätt där du enkelt anpassar din kommunikation efter mottagare och situation. Du kan tänka övergripande och strategiskt men samtidigt se konkreta lösningar som hjälper utveckling av processer och verksamhet. Du är flexibel och har förmåga att se möjligheter i förändring. En förutsättning är att du arbetar bra i team, är social och samarbetsinriktad.

För att lyckas i rollen är det även av stor vikt att du som person besitter en hög integritet med en förmåga att kommunicera på ett pedagogiskt och strukturerat sätt där du enkelt anpassar din kommunikation efter mottagare och situation. Du blir en viktig spelare i det team som arbetar strategiskt, på regionövergripande nivå. Vi lägger även stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter detta som en spännande roll för dig? Varmt välkommen med din ansökan redan idag! I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontorets drygt 750 medarbetare arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljö, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Koncernkontorets arbetsplatser finns främst i Rådhuset i Kristianstad och på Dockplatsen i Västra Hamnen i Malmö.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser Visa mindre

IT Koordinator (IAM)

Vi söker för kunds räkning en IAM Koordinator Arbetsuppgifter Ansvara för att tilldelningen av behörigheter i Systemen följer de regler och policys som kunden arbetar utifrån. Medverka i projekt för nya system som ska hanteras av IAM. Skills Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssytem. Erfarenhet av att arbeta med access control och säkerhet. Soft-skills Vana från att arbeta i team och hantering av ärenden. Svenska flytande. Goda kunskaper i Engelska.... Visa mer
Vi söker för kunds räkning en IAM Koordinator
Arbetsuppgifter
Ansvara för att tilldelningen av behörigheter i Systemen följer de regler och policys som kunden arbetar utifrån. Medverka i projekt för nya system som ska hanteras av IAM.
Skills
Erfarenhet av att arbeta i ärendehanteringssytem. Erfarenhet av att arbeta med access control och säkerhet.
Soft-skills
Vana från att arbeta i team och hantering av ärenden.
Svenska flytande. Goda kunskaper i Engelska.
Registerkontroll kommer att göras vid onboarding.
Start: Maj
Konsultuppdrag Visa mindre

Network administrator

We are now looking for our next Network administrator to Malmö. Join us at Orange Cyberdefense and help us keep building a safer digital society! HOW WE WORK Orange Cyberdefense is a cyber security services and solutions company and due to substantial growth, we are currently seeking a Network administrator to join our team in Malmö. Your role as Network administrator is to manage and monitor customer SIEM solutions globally, contributing towards t... Visa mer
We are now looking for our next Network administrator to Malmö.Join us at Orange Cyberdefense and help us keep building a safer digital society!HOW WE WORK

Orange Cyberdefense is a cyber security services and solutions company and due to substantial growth, we are currently seeking a Network administrator to join our team in Malmö.

Your role as Network administrator is to manage and monitor customer SIEM solutions globally, contributing towards the goal of Orange Cyberdefense to create a safer digital society. This critical role is part of our Managed SIEM team in the CyberSOC where you and other SIEM specialists will ensure the SIEM is up and running so that both customers and analysts can access it.

You will work closely with your team in both Sweden and the Netherlands by mitigating incidents, deploying changes, and maintaining and developing customer SIEM solutions through lifecycle management.

In this role, you will have the opportunity to gain exposure to a wide variety of cyber security products, methods and tools, as well as learning from the security experts that surround you.Some of the more hands-on job tasks will be:

- Continuously improving delivery so that customer satisfaction remains high
- Troubleshooting customer SIEM solutions based on established SLA levels and contracts
- Responding to customer incidents in a timely manner related to defined SLA levels
- Mandate according to the business plan, assignment, budget, result, annual goals and authorisation rules
- Proactively monitor customer SIEM solutions so that issues that could become potential problems can be avoided
- Drive and manage upgrade projects for customer deployed SIEM solutions
- Continuously build good relationships with customers by providing excellent support and response
- Monitor performance levels and provide proactive recommendations to customers
- Providing high quality reports to ensure proactiveness in the delivery
- Supporting colleague by answering questions related to customers within the SIEM delivery
- Onboarding new log data and log sources into the SIEM
WE ARE ORANGE CYBERDEFENSE

Orange Cyberdefense’s purpose is to build a safer digital society. We are the expert unit for cyber security within the Orange Group which provides managed security, managed detection and response services to organizations around the world. With the largest physical network in the world we have a unique ability to detect and prevent threats like no other. We are a supplier driven by the collection of Threat Intelligence and research on security threats and therefore offer outstanding access to information on current and new threats. Orange Cyberdefense has more than 25 years of experience in information security and are proud to be able to offer global protection with local expertise and support our customers throughout the security threat’s life cycle.Working at Orange Cyberdefense will give you the chance to develop both personally and professionally. New challenges are our favorite challenges. Our company has an environment with a high rate of change and innovation, quick decision making, combined with sensitivity to our employees. We believe that by providing an atmosphere where we try to have fun at work and love what we do we will also get the best end results. We will provide opportunities for education and training as well as documentation to help get you up and running. We also have tons of experience in the area, so there are colleagues to ask.By joining one of the world’s leading cyber security companies you will also be offered a generous benefit package including for example:

- Company car
- Pension plan
- Flexible working hours
- Extended parental pay
- One wellness hour per week
- Travel discounts
- Life insurance
- Health insurance
- Work laptop and phone
- Financial contribution to be spent on a gym card, massage, sport or other activities that will encourage your well being
- Opportunity to get involved in environmental and charity work
WHO YOU ARE

We are looking for you who have a genuine interest in security and wants to learn even more. You are open minded and like working together with your colleagues. You work carefully and are not afraid to ask when there is something you don’t understand. In situations you do understand you are eager to take initiative.Additionally, you already live by our core values:

- Humble commitment
- Innovation, constant and always
- Respect for people and commitment
- Simplicity in mind
- Trust in each other
We prefer that you have experience in the following areas:

- Knowledge in Network and security
- Knowledge in Linux OS
- Understanding of scripting languages such as Bash and Python
- Knowledge in TCP / IP
Additional experience we highly value:

- Experience of Splunk
- Good knowledge in Swedish
HOW TO JOIN US

Join us by sending your application through our application form. The selection is ongoing and the position can be filled before the last application date. If you have any questions you are very welcome to contact responsible recruiter Helena Feldt ([email protected]).Do you want to join Orange Cyberdefense but in a different role? Take a look at our job page to see our other Job Openings (https://jobb.orangecyberdefense.com/jobs) or contact Helena Feldt to find the right position for you!We look forward to receive your application! Visa mindre

Network and IT Security engineer 24x7 in Malmö

Cyber-attacks are constantly increasing, do you want to help us in building a safer digital society? At Orange Cyberdefense you will be working together with specialized colleagues withing the IT and Cybersecurity area to create a safer digitalization. As a co-worker in a European market leading company within cybersecurity you will get the chance to make a real difference by troubleshooting, analyzing and mitigating security incidents for some of the big... Visa mer
Cyber-attacks are constantly increasing, do you want to help us in building a safer digital society?

At Orange Cyberdefense you will be working together with specialized colleagues withing the IT and Cybersecurity area to create a safer digitalization. As a co-worker in a European market leading company within cybersecurity you will get the chance to make a real difference by troubleshooting, analyzing and mitigating security incidents for some of the biggest companies in Sweden.

Hi! My name is Madelaine and I am the Team Leader for SOC 24x7 team. We need you to help us build a safer digital society and be an Orange Cyberdefender. We are looking forward to your application.What we offer you?

A unique opportunity to work in a challenging environment with the greatest vendors and tools. You are offered an exciting role in a company that breathes IT-Security.

With the latest technology, the biggest customers and a possibility to work with approximately 2000 extremely skilled security specialist over the whole world this is an opportunity to contribute in building a safer digital society.

A global company with local presence

- We feel like a small company in the big group - everyone is seen and can make a difference
- Reliable owners, big career possibilities both locally and globally


A ”higher meaning”

- Our passion is our purpose, to be a part in building a safer digital society. We have the ability, with the biggest network in the world and IT-Security in our DNA. We want to share this with our customers to safely enable the digital transformation which is key to the societal development.


Our culture

- We live by our values (Respect - Trust - Humble (prestigelöshet) - Simplicity and Innovation) and have a big focus in having fun! Our motto is and will always be: Our staff comes first
- We want to challenge you to be an everyday leader
- We want our employees to take initiatives and take lead - it is better to ask for forgiveness than ask for permission
- You will also receive an education plan, great benefits like wellness contribution, wellness hour (one per week) where you do whatever you like, possibility to drive a company car, personal tech-account, massage, health insurance. All this beside the standard benefits like pension, vacation, parental leave and more.


The workplace and your colleagues

Your office is located on Stenbärsgatan 6 in Malmö where you enter fully renovated facilities with a game room, pool table, gym and more.

We are about 130 employees in the region and you will be a part of Security operations Center which are 20 employees. The team is working closely to Service Delivery Managers and our CyberSOC but foremost our customers.What you will work with

As a Network and Security engineer you will work in the SOC with:

- Lead technical dialogues with customers around challenges in their IT-Security environments
- Monitor customer environments
- Handle incidents
- Perform changes within customer devices and environments
- Work actively with Problem Management
- Work with operational activities and proactive improvements


Your responsibilities will include:

- Together with you colleagues be responsible for support and operate of our customers network and security
- Work with Incident Management, Change Management and Problem Management
- Provide product/vendor specific support
- Troubleshooting and monitoring of network devices and software


As a network and IT security engineer you will work in our 24x7-SOC team in Malmö which means that you will work in shifts.

Your work hours will be:

- 06:00-14:30
- 14:00-22:30
- 22:00-06:30


and be part of a rolling schedule. You will be a part of a competent team of 12 people and report to SOC 24x7 Team Lead in Malmö Sweden.

During your first six months you will follow a solid introduction program to educate and certify you in our vendor products like Palo Alto Networks, Check Point, Cylance, Blue Coat (Broadcom), Juniper and some more to get the best possible foundation to perform in this position.Who are you?

You take initiative and is curious and interested, self-driven and responsible.

You need to be open to change, the only thing that is constant around here is change. We want you to come with suggestions that contributes to development of our department, processes and services.

You have an analytic ability, like to solve problems and challenges. We believe that you are a team player that appreciates working as team.

You have a post-secondary education (Sw. eftergymnasial) within IT, preferably within Network, Information security or IT-Forensics.

You have good knowledge in network routing and switching, firewalls and Linux. It is significant if you have worked operationally with IT security. We would like you to have knowledge in scripting or programming. It is also an advantage if you have knowledge of ITIL

Most important is that you are interested in cybersecurity, want to develop your skills within this area and grow with us.

For this position fluent Swedish and English is required, both written and spoken.

How to apply

If you are interested in this position, please apply soon! The selection is ongoing and the position can be filled before the last application date. We do not accept applications by email, please send in your application through our application form. If you have any questions, please contact: Madelaine Esser, SOC 24x7 Team Lead [email protected]

We look forward to receiving your application!

Last day to apply 2020-12-11. Visa mindre

Business Development Director

Job Description Drive thought leadership to support Autonomous Driving interests worldwide; Manage and lead a portfolio of partners; Partner with our leadership team to identify, and manage relationships with OEM’s and ecosystem partners. Refine and execute a go-to-market and partnerships strategy; define the company’s business and commercialization roadmap. Work closely and efficiently with cross-functional leaders in the Engineering and Product teams B... Visa mer
Job Description
Drive thought leadership to support Autonomous Driving interests worldwide; Manage and lead a portfolio of partners;
Partner with our leadership team to identify, and manage relationships with OEM’s and ecosystem partners.
Refine and execute a go-to-market and partnerships strategy; define the company’s business and commercialization roadmap.
Work closely and efficiently with cross-functional leaders in the Engineering and Product teams
Be an ambassador for business development within the company, helping educate senior leadership and project teams on agreement structures, opportunities, and constraints
Support a team of business development and partnerships managers in generating business leads and negotiating deals


Requirements
Enterprising spirit with startup experience.
Recent and significant (10-15+ years) experience in business partnerships and strategy in the technology or transportation field. Have sales and business development experience. Experience in technology a must
Proven track record working well in a team environment and managing internally and externally
Excellent leadership and communication skills, with proven ability to influence across management levels, functions, and organizations
Exceptional capability to build a variety of cross-functional and external relationships
Excellent verbal and written communication of technical and business concepts; ability to concisely communicate complex concepts and ideas
A strong understanding of the autonomous driving and traditional automotive industries
Ability to thrive in a fast-paced environment and prioritize work streams based on the company’s top objectives
Comfortable interpreting and managing partnerships contracts
Strong technical and business background; engineering, computer science or business degree; Bachelor's degree.
Fluent in English and Mandarin. Visa mindre

Malmö: Senior Fullstack Developer till Nimblr

Vi söker en webbutvecklare med erfarenhet av modern utveckling i Javascript och PHP. Vi blir glada om du även har kunskaper inom: IT-säkerhet, APIer i REST, node.js och react Nimblr AB utvecklar och säljer intelligenta Security Awareness-lösningar anpassade för den Skandinaviska marknaden. Företaget Nimblr ägs och drivs av de fem grundarna som alla jobbar i verksamheten, tillsammans finns erfarenhet av t ex IT-säkerhet, utveckling och försäljning. Företag... Visa mer
Vi söker en webbutvecklare med erfarenhet av modern utveckling i Javascript och PHP. Vi blir glada om du även har kunskaper inom: IT-säkerhet, APIer i REST, node.js och react

Nimblr AB utvecklar och säljer intelligenta Security Awareness-lösningar anpassade för den Skandinaviska marknaden. Företaget Nimblr ägs och drivs av de fem grundarna som alla jobbar i verksamheten, tillsammans finns erfarenhet av t ex IT-säkerhet, utveckling och försäljning. Företaget befinner sig i en mycket spännande start-up fas och jobbar mot att expandera stort de kommande åren, vi kommer att förstärkas med ny kompetens under 2021, vi kommer att öppna upp mot nya marknader, vårt team skall utökas och i och med det många nya möjligheter.

Idag består Nimblr av ett sammansvetsat team där alla besitter olika kompetenser, därför lägger vi stor vikt vid kommunikation och vilja att utveckla något riktigt bra tillsammans snarare än formella meriter hos dig som söker. Självklart behöver du kunna koda, men det är lika viktigt är att du är driven och att du trivs med att jobba tillsammans mot ett gemensamt mål. Du bör inte vara främmande för att ta en tekniskt drivande position och just ditt stora tekniska intresse är något som vi hoppas att du kommer dela med dig av till dina kollegor.

Rollen som Webbutvecklare är bred och innefattar ansvar för Nimblrs plattform. Du kommer arbeta tätt med grundarna och får stora möjligheter och frihet att påverka allt från arbetsmetod till slutresultat. 

I och med COVID-19-pandemin delar vi idag vår tid mellan kontoret nära Möllevångstorget i Malmö och arbete på distans. Visa mindre

Malmö: Senior Fullstack Developer till Nimblr

Vi söker en webbutvecklare med erfarenhet av modern utveckling i Javascript och PHP. Vi blir glada om du även har kunskaper inom: IT-säkerhet, APIer i REST, node.js och react Nimblr AB utvecklar och säljer intelligenta Security Awareness-lösningar anpassade för den Skandinaviska marknaden. Företaget Nimblr ägs och drivs av de fem grundarna som alla jobbar i verksamheten, tillsammans finns erfarenhet av t ex IT-säkerhet, utveckling och försäljning. Företag... Visa mer
Vi söker en webbutvecklare med erfarenhet av modern utveckling i Javascript och PHP. Vi blir glada om du även har kunskaper inom: IT-säkerhet, APIer i REST, node.js och react

Nimblr AB utvecklar och säljer intelligenta Security Awareness-lösningar anpassade för den Skandinaviska marknaden. Företaget Nimblr ägs och drivs av de fem grundarna som alla jobbar i verksamheten, tillsammans finns erfarenhet av t ex IT-säkerhet, utveckling och försäljning. Företaget befinner sig i en mycket spännande start-up fas och jobbar mot att expandera stort de kommande åren, vi kommer att förstärkas med ny kompetens under 2021, vi kommer att öppna upp mot nya marknader, vårt team skall utökas och i och med det många nya möjligheter.

Idag består Nimblr av ett sammansvetsat team där alla besitter olika kompetenser, därför lägger vi stor vikt vid kommunikation och vilja att utveckla något riktigt bra tillsammans snarare än formella meriter hos dig som söker. Självklart behöver du kunna koda, men det är lika viktigt är att du är driven och att du trivs med att jobba tillsammans mot ett gemensamt mål. Du bör inte vara främmande för att ta en tekniskt drivande position och just ditt stora tekniska intresse är något som vi hoppas att du kommer dela med dig av till dina kollegor.

Rollen som Webbutvecklare är bred och innefattar ansvar för Nimblrs plattform. Du kommer arbeta tätt med grundarna och får stora möjligheter och frihet att påverka allt från arbetsmetod till slutresultat. 

I och med COVID-19-pandemin delar vi idag vår tid mellan kontoret nära Möllevångstorget i Malmö och arbete på distans. Visa mindre

Security IT Ops Integration Engineer

Verisure is a global leading provider of professionally monitored security solutions. We are an international company with a start-up mindset, fast, agile and lean, high performance and value-driven. The Verisure Group creates services and products for smarter, safer and more secure homes, serving customers throughout Europe.  The Verisure Information Security team is currently seeking a talented, innovative and passionate IT Ops Integration role to work... Visa mer
Verisure is a global leading provider of professionally monitored security solutions. We are an international company with a start-up mindset, fast, agile and lean, high performance and value-driven.

The Verisure Group creates services and products for smarter, safer and more secure homes, serving customers throughout Europe. 

The Verisure Information Security team is currently seeking a talented, innovative and passionate IT Ops Integration role to work within our Regional Security Nordic Team - supporting our growing operations on a group-wide basis. Reporting to the Regional InfoSec Manager, this position will be a key member of the Information Security team with a critical responsibility to develop our InfoSec Security Offering.

Key Responsibilities

Working within a Global organisation you will be expected to successfully support your team, and stakeholders, with the means to ensure that Information security is properly implemented and managed throughout the region.

Your actions will be vital in enabling secure business by providing the right advice, at the right time across a broad area of Information Security - enabling high-quality decisions to be made.

Main Responsibilities:

* Working with the Regional Security Team, the Regional IT Ops Integration role is responsible for providing security support and assurance across the regional operational teams.

* Encouraging cultural and behavioural change, across the region helping regional InfoSec targets in 8 Key metrics to be achieved - outlined under Verisure’s strategy pillar of ‘Doing the Basics’.

* The Regional IT Ops Integration role will work closely with the Regional InfoSec Lead, Security Architecture & Engineering and the Regional Country Security Supports functions to assist in implementing technical projects and achieving regional security targets

* The Regional IT Ops Integration role will implement, support and assure additional metrics as directed by the Regional InfoSec Lead.

* Develop a strong rapport with their Regional IT Ops to communicate issues, requirements and regional variance requirements to the Regional Head of InfoSec – enabling clear communication at all levels.

What you bring

To be successful in this role, you will need to be a strong technical security professional with a passion for problem solving, alongside a demonstrable technical track record in the consumer product and services sector.

Alongside this, you will need to have significant personal drive and an analytical mindset; with the ability to proactively anticipate risks and creatively resolve bottlenecks.

You can expect to travel up to 20% of the time within Europe in order to connect with our wider European teams, supporting our ethos of strong stakeholder collaboration and ensuring that Security continues to be embedded into our business, ultimately protecting our customer’s homes and families.

Required Experience:

* Experience working within a Global multi-cultural organization; under a ‘matrix management’ structure
* Knowledge of Product Security and Cyber Security
* Familiarity with vulnerability and patch management, tools and techniques
* Experience with operational security incident management and system remediation
* Familiarity with secure builds for servers, laptops and desktops
* Experience with security tool integrations with Windows , Linux and Unix OS
* Ability to script in common languages , e.g. Python, Java   
* Knowledge/familiarity with Splunk or similar SIEM systems
* Integrity and a track-record of handling confidential information
* Highly collaborative and with experience of bringing people together to deliver joined-up and coordinated results
* Experienced in the practical implementation of clearly defined security requirements – whilst developing Regional level assurance processes
* Experience of project management to implement, drive and control project delivery
* First-rate presentation and facilitation skills
* Strong communicator with a proven ability to influence and engage stakeholders
* Ability to change direction in a fast-moving environment
* Flexibility to adapt to changing priorities and demands
* Fluency, both written and verbal, in English
* Office 365, Excel, PowerPoint

Desired Experience:

* Experience with Jira, Confluence and AHA Project Management Tools
* Additional language proficiency (Spanish, Swedish)
* Excellent problem-solving skills with the ability to critically assess process;
* Knowledge & understanding of current and emerging information security trends, threats, vulnerabilities and mitigations;
* Experience of working under a transformational change programme
* CISSP, CISM or another information security credential

We believe that we make a difference every day. To do that, we need committed and engaged employees. Our people are accountable for delivering world-class service and they are passionate about making the world a safer and more secure place.

Our teams operate with integrity and respect for one another fueled by an entrepreneurial spirit. We are building a high-performance organization through investing in our people, we offer a great opportunity to personal development with an environment characterized by humbleness and knowledge sharing and to enhance the on the job training we have a training budget to ensure personal growth.

We are looking forward to your application! Visa mindre

IT Dev Integration - Security

Verisure is a global leading provider of professionally monitored security solutions. We are an international company with a start-up mindset, fast, agile and lean, high performance and value-driven. The Verisure Group creates services and products for smarter, safer and more secure homes, serving customers throughout Europe.  The Verisure Information Security team is currently seeking a talented, innovative and passionate IT Dev Integration role to work... Visa mer
Verisure is a global leading provider of professionally monitored security solutions. We are an international company with a start-up mindset, fast, agile and lean, high performance and value-driven.

The Verisure Group creates services and products for smarter, safer and more secure homes, serving customers throughout Europe. 

The Verisure Information Security team is currently seeking a talented, innovative and passionate IT Dev Integration role to work within our Nordic Regional Security Team- supporting our growing operations on a group-wide basis.

Reporting to the Regional InfoSec Manager, this position will be a key member of the Information Security team with a critical responsibility to develop our Product Security Offering.

Key Responsibilities

Working within a Global organisation you will be expected to successfully support your team, and stakeholders, with the means to ensure that Information security is properly implemented and managed throughout the region.

Your actions will be vital in enabling secure business by providing the right advice, at the right time across a broad area of Information Security - enabling high-quality decisions to be made.

Main Responsibilities:

* Working with the Group Product Security Function, the Regional IT Dev Integration role is responsible for providing security support and assurance across the regional Product Development teams.

* Encouraging cultural and behavioural change, across the region helping regional InfoSec targets in this area to be achieved - outlined under Verisure’s strategy pillar of ‘Securing our Products’.

* The Regional IT Dev Integration role will work closely with the Regional InfoSec Lead and the Group Product Security function to underpin good security behaviours and ways of working across the company.

* The Regional IT Dev Integration will implement, support and assure the Regional IT Dev strategies, plans and content for Information Security – as directed by the Regional InfoSec Lead.

* Develop a strong rapport with their Regional IT Dev, Regional Communications, Regional Legal (Privacy), to enable secure behaviours within IT Dev and communicate issues, requirements and regional variance to Group Product Security – enabling clear communication at all levels.

What you bring

To be successful in this role, you will need to be a strong technical security professional with a passion for problem solving, alongside a demonstrable technical track record in the consumer product and services sector.

Alongside this, you will need to have significant personal drive and an analytical mindset; with the ability to proactively anticipate risks and creatively resolve bottlenecks.

You can expect to travel up to 20% of the time within Europe in order to connect with our wider European teams, supporting our ethos of strong stakeholder collaboration and ensuring that Security continues to be embedded into our business, ultimately protecting our customer’s homes and families.

Required Experience:

* Experience working within a Global multi-cultural organization; under a ‘matrix management’ structure
* Knowledge of Product Security and Cyber Security
* Integrity and a track-record of handling confidential information
* Highly collaborative and with experience of bringing people together to deliver joined-up and coordinated results
* Experienced in the practical implementation of clearly defined security requirements – whilst developing Regional level assurance processes
* Experience of project management to implement, drive and control project delivery
* First-rate presentation and facilitation skills
* Strong communicator with a proven ability to influence and engage stakeholders
* Ability to change direction in a fast-moving environment
* Flexibility to adapt to changing priorities and demands
* Fluency, both written and verbal, in English
* Office 365, Excel, PowerPoint

Desired Experience:

* Experience with Jira, Confluence and AHA Project Management Tools
* Additional language proficiency (Spanish, Swedish)
* Excellent problem-solving skills with the ability to critically assess process;
* Knowledge & understanding of current and emerging information security trends, threats, vulnerabilities and mitigations;
* Experience of working under a transformational change programme
* CISSP, CISM or another information security credential

We believe that we make a difference every day. To do that, we need committed and engaged employees. Our people are accountable for delivering world-class service and they are passionate about making the world a safer and more secure place.

Our teams operate with integrity and respect for one another fueled by an entrepreneurial spirit. We are building a high-performance organization through investing in our people, we offer a great opportunity to personal development with an environment characterized by humbleness and knowledge sharing and to enhance the on the job training we have a training budget to ensure personal growth.

We are looking forward to your application! Visa mindre

Country Security Support Engineer

Verisure is a global leading provider of professionally monitored security solutions. We are an international company with a start-up mindset, fast, agile and lean, high performance and value-driven. The Verisure group creates services and products for smarter, safer and more secure homes, serving customers throughout Europe.  The Verisure Information Security team is currently seeking a talented, innovative and passionate Country Security Support role t... Visa mer
Verisure is a global leading provider of professionally monitored security solutions. We are an international company with a start-up mindset, fast, agile and lean, high performance and value-driven.

The Verisure group creates services and products for smarter, safer and more secure homes, serving customers throughout Europe. 

The Verisure Information Security team is currently seeking a talented, innovative and passionate Country Security Support role to work within our Regional Security Nordic Team - supporting our growing operations on a group-wide basis. Reporting to the Regional InfoSec Manager, this position will be a key member of the Information Security team with a critical responsibility to develop our Global InfoSec Offering.

Key Responsibilities

Working within a global organisation you will be expected to successfully support your team, and stakeholders, with the means to ensure that Information security is properly implemented and managed throughout the region.

Your actions will be vital in enabling secure business by providing the right advice, at the right time across a broad area of Information Security - enabling high-quality decisions to be made.

Main Responsibilities:

* Working with the Group Security Team, the Country Security Support position is responsible for providing security support and assurance for countries – as directed by the Regional InfoSec lead.

* Acting as a link between a countries management teams you will be responsible for translating regionally set targets, across 8 Key metrics, into an actionable roadmap - supported through the Group Security strategic objective of ‘Doing the Basics’.

* The Country Security Support position will work closely with the Regional InfoSec team, Security Architecture & Engineering and the Regional IT Ops functions to assist in implementing projects and achieving country specific security targets.

* The Country Security Support position will need to develop a strong rapport with key stakeholders within their allocated countries. Communicating issues, requirements and regional variance requirements to the Regional Head of InfoSec – in order to prioritise and resource actions.

* Directed by the Regional InfoSec Lead, this role will also be responsible for any Security integration requirements within the region.

* Act as a local Security POC for Country and Regional team incidents and requests - working with all InfoSec Group functions to remediate and solve.

* Communication & Influencing; cooperate with key stakeholders and use methods and facilities in the area of security-architecture to influence their decision making.

What you bring

To be successful in this role, you will need to be a strong security professional with a passion for problem solving, alongside a demonstrable technical track record in the consumer product and services sector.

Alongside this, you will need to have significant personal drive and an analytical mindset; with the ability to proactively anticipate risks and creatively resolve bottlenecks.

You can expect to travel up to 20% of the time within Europe in order to connect with our wider European teams, supporting our ethos of strong stakeholder collaboration and ensuring that Security continues to be embedded into our business, ultimately protecting our customer’s homes and families.

Required Experience:

* An ability to take strategic and tactical direction and develop it into operational roadmaps and guidelines - enabling business units to remain compliant within an enterprise-level security framework.
* Familiarity with vulnerability and patch management, tools and techniques
* Experience with operational security incident management and system remediation
* Familiarity with secure builds for servers, laptops and desktops
* Experience with security tool integrations with Windows, Linux and Unix OS
* Ability to script in common languages, e.g. Python, Java   
* Knowledge/familiarity with Splunk or similar SIEM systems
* CISSP and/or CISSM (or equivalent) certified
* Experience working within a Global multi-cultural organization; under a ‘matrix management’ structure
* Sound knowledge of Cyber Security and IT Operations and IT Development
* Integrity and a track-record of handling confidential information
* Highly collaborative and with experience of bringing people together to deliver joined-up and coordinated results
* Experienced in the practical implementation of clearly defined security requirements – whilst developing Regional level assurance processes
* Experience of project management to implement, drive and control project delivery
* First-rate presentation and facilitation skills
* Excellent communicator with a proven ability to influence and engage stakeholders
* Flexibility to adapt to changing priorities and demands
* Office 365, Excel, PowerPoint
* Written and Spoken Fluency in English

Desired Experience:

* Experience with Jira, Confluence and AHA Project Management Tools
* Additional language proficiency (Spanish, Swedish)
* Excellent problem-solving skills with the ability to critically assess processes
* Experience of working under a transformational change programme
* Knowledge of technological trends and developments in information security assurance and risk management

We believe that we make a difference every day. To do that, we need committed and engaged employees. Our people are accountable for delivering world-class service and they are passionate about making the world a safer and more secure place.

Our teams operate with integrity and respect for one another fueled by an entrepreneurial spirit. We are building a high-performance organization through investing in our people, we offer a great opportunity to personal development with an environment characterized by humbleness and knowledge sharing and to enhance the on the job training we have a training budget to ensure personal growth.

We are looking forward to your application! Visa mindre

Onboard Security Engineer

Ansök    Apr 1    SAAB AB    Säkerhetsadministratör, IT
Do you want to make a true difference? Working as an expert in information security at Saab Kockums means taking responsibility and having real impact on us creating secure Submarines and Surface ships! We are looking for an expert in information security to join our cross functional team, Onboard Security & IT Architecture. Your role As an Onboard Security Engineer on Kockums you will be working with information security in our submarine and surface s... Visa mer
Do you want to make a true difference? Working as an expert in information security at Saab Kockums means taking responsibility and having real impact on us creating secure Submarines and Surface ships! We are looking for an expert in information security to join our cross functional team, Onboard Security & IT Architecture.


Your role

As an Onboard Security Engineer on Kockums you will be working with information security in our submarine and surface ship projects. You will be part of the product development process and work closely with our system engineering teams, to make sure information onboard our submarines and surface ships are secure from unauthorized access, manipulation, destruction etc. Our products consist of many systems, both developed in house and procured and integrated in a complex distributed environment. The product architecture includes e.g. operation, information, systems, integration, infrastructure and networks.


The main tasks are:

* Information security requirement identification, analysis and verification
* Supporting IT architects and system engineers in the product development process
* Review and analysis of technical security solutions
* Information security analysis e.g. vulnerability analysis and risk management
* Create security documentation e.g. descriptions, instructions and policies


The main part of the work is performed from our office in Malmö however the role include some business travels to Karlskrona, since some work needs to be done at our shipyard.


Your profile

We are looking for a person who can convert requirements and analysis into technical security solutions. You need to enjoy working independently and seek necessary contacts and information when needed. However you also need great communicative skills to collaborate with many different stakeholders in our cross functional environment. Since we are also are looking for a great colleague we would prefer you to be open minded and interested in sharing your knowledge and experience!


Required skills:

* Masters degree in information security or equivalent experiences
* Good knowledge and experience in information security
* Good communication skills in Swedish and English, verbal and written


Desired skills:

Good knowledge and experience in;

* product development
* IT, both in general and in detail
* actualizing information security requirements
* information security standards and processes e.g. ISD and SS-ISO/IEC 27000.


This position requires that you will be approved in a security screening in accordance with the Swedish Protective Security Act.


What you will be a part of

We offer a role in a dedicated team who take pride our work in this very important area! This is a role where you get to take a lot of responsibility for your performance and really have an important role in the company. You will collaborate with experienced engineers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. Onboard Security is part of the Onboard Security & IT Architecture (OBSITA) department whose purpose, in addition to information security is to shape the IT system onboard in accordance to the operational needs. The team you will join consists primarily of Onboard Security Engineers and IT Architects working closely together. OBSITA is based in Malmö and Karlskrona and part of the area Product Engineering within Research and Development.


Business Area Kockums
Inside our leading naval factory
The Next Generation CorvetteIf you are interested in what benefits you can take part of as an employee at Saab in Sweden, you can read more about them here. Kindly observe that this is an ongoing recruitment process and that the position might be filled before the closing date of the advertisement. Your application may be in Swedish or English.

If you have any questions about the job, don´t hesitate to contact Mattias Bruzelius, recruiting manager +46 734 18 87 49 or Charlotta Lundblad, HR Specialist Recruitment +46 734 34 12 74.

If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people. Visa mindre

Security IT Dev Integration Engineer

Verisure is a global leading provider of professionally monitored security solutions. We are an international company with a start-up mindset, fast, agile and lean, high performance and value-driven. The Verisure Group creates services and products for smarter, safer and more secure homes, serving customers throughout Europe.  The Verisure Information Security team is currently seeking a talented, innovative and passionate IT Dev Integration role to work... Visa mer
Verisure is a global leading provider of professionally monitored security solutions. We are an international company with a start-up mindset, fast, agile and lean, high performance and value-driven.

The Verisure Group creates services and products for smarter, safer and more secure homes, serving customers throughout Europe. 

The Verisure Information Security team is currently seeking a talented, innovative and passionate IT Dev Integration role to work within our Regional Security Nordic Team - supporting our growing operations on a group-wide basis. Reporting to the Regional InfoSec manager, this position will be a key member of the Information Security team with a critical responsibility to develop our Product Security Offering.

Key Responsibilities

Working within a global organisation you will be expected to successfully support your team, and stakeholders, with the means to ensure that Information security is properly implemented and managed throughout the region.

Your actions will be vital in enabling secure business by providing the right advice, at the right time across a broad area of Information Security - enabling high-quality decisions to be made.

Main Responsibilities:

* Working with the Group Product Security Function, the Regional IT Dev Integration role is responsible for providing security support and assurance across the regional Product Development teams.

* Encouraging cultural and behavioural change, across the region helping regional InfoSec targets in this area to be achieved - outlined under Verisure’s strategy pillar of ‘Securing our Products’.

* The Regional IT Dev Integration role will work closely with the Regional InfoSec Lead and the Group Product Security function to underpin good security behaviours and ways of working across the company.

* The Regional IT Dev Integration will implement, support and assure the Regional IT Dev strategies, plans and content for Information Security – as directed by the Regional InfoSec Lead.

* Develop a strong rapport with their Regional IT Dev, Regional Communications, Regional Legal (Privacy), to enable secure behaviours within IT Dev and communicate issues, requirements and regional variance to Group Product Security – enabling clear communication at all levels.

What you bring

To be successful in this role, you will need to be a strong technical security professional with a passion for problem-solving, alongside a demonstrable technical track record in the consumer product and services sector.

Alongside this, you will need to have significant personal drive and an analytical mindset; with the ability to proactively anticipate risks and creatively resolve bottlenecks.

You can expect to travel up to 20% of the time within Europe in order to connect with our wider European teams, supporting our ethos of strong stakeholder collaboration and ensuring that Security continues to be embedded into our business, ultimately protecting our customer’s homes and families.

Required Experience:

* Experience working within a Global multi-cultural organization; under a ‘matrix management’ structure
* Knowledge of Product Security and Cyber Security
* 4+ years of cybersecurity experience in a security team within medium to large enterprises
* Familiarity with security controls frameworks
* Open Source Foundation for Application Security (OWASP) /Secure Software Development Lifecycle (SSDLC)
* The Open Group Application Framework (TOGAF) and  Enterprise Security Architecture Framework (SABSA)
* Knowledge of IoT/Hardware standards
* Familiarity with Linux Operating Systems
* Experience with Firewall Config
* Integrated working and assurance with development teams using OWASP tools and techniques
* Understanding of threat modelling and its application to secure development and testing
* Integrity and a track-record of handling confidential information
* Highly collaborative and with experience of bringing people together to deliver joined-up and coordinated results
* Experienced in the practical implementation of clearly defined security requirements – whilst developing Regional level assurance processes
* Experience of project management to implement, drive and control project delivery
* First-rate presentation and facilitation skills
* Strong communicator with a proven ability to influence and engage stakeholders
* Ability to change direction in a fast-moving environment
* Flexibility to adapt to changing priorities and demands
* Fluency, both written and verbal, in English
* Office 365, Excel, PowerPoint

Desired Experience:

* Experience with Jira, Confluence and AHA Project Management Tools
* Additional language proficiency (Spanish, Swedish)
* Excellent problem-solving skills with the ability to critically assess process;
* Knowledge & understanding of current and emerging information security trends, threats, vulnerabilities and mitigations;
* Experience of working under a transformational change programme
* CISSP, CISM or another information security credential

We believe that we make a difference every day. To do that, we need committed and engaged employees. Our people are accountable for delivering world-class service and they are passionate about making the world a safer and more secure place.

Our teams operate with integrity and respect for one another fueled by an entrepreneurial spirit. We are building a high-performance organization through investing in our people, we offer a great opportunity to personal development with an environment characterized by humbleness and knowledge sharing and to enhance the on the job training we have a training budget to ensure personal growth.

We are looking forward to your application! Visa mindre

Säkerhetshandläggare

Vill du arbeta som säkerhetshandläggare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken... Visa mer

Vill du arbeta som säkerhetshandläggare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På verksamhetsområde Trafik jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På verksamhetsområde Trafik ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporterSäkerhetshandläggare

I Trafikverkets vision "Alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt" är säkerhetsfrågorna en självklar del och nu har du möjligheten bidra till vår gemensamma vision genom att bli vår nya medarbetare i Kristianstad, Stockholm, Göteborg, Gävle alternativt Malmö. Vill du arbeta med säkerhetsfrågor, ingå i ett fantastiskt team, vara en drivkraft i vårt förbättrings- och säkerhetskultursarbete så är detta något för dig.Tjänsten innebär till största delen fokus på hantering och handläggning av säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal (SUA) och registerkontroll (RK) för Verksamhetsområde Trafik på nationell nivå, men den kan även innefatta arbete som säkerhetsprövning och säkerhetsprövningssamtal, deltagande i förstagångsbesök med tillhörande uppföljningsbesök hos våra underleverantörer, hålla eller stödja i utbildning kring SUA/RK men även övriga säkerhetsfrågor som hanteras inom Verksamhetsområde Trafiks säkerhetsavdelning. Du arbetar med att ta fram men även uppdatera säkerhetsstyrande dokument. Ett naturligt inslag i den här tjänsten är att delta i samt vid behov även leda projekt och större uppdrag inom eget ansvarsområde.Du kommer att vara säkerhetsavdelningens huvudkontakt utåt avseende eget ansvarsområde mot övriga avdelningar inom verksamhetsområde Trafik men också mot andra verksamhetsområden, externa företag, entreprenörer och konsulter m.fl.Vi söker dig som
  • har minst avslutad gymnasieutbildning inom ett för tjänsten relevant område

  • har flerårig arbetslivserfarenhet från säkerhetstjänst med fokus mot SUA/RK administration och hantering

  • har goda kunskaper och gedigen erfarenhet avseende säkerhetsskyddslagen men även avseende offentlighets- och sekretesslagen

  • har goda kunskaper i Officepaketet

  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

  • har svenskt medborgarskapDet är meriterande om du
  • har utbildning alternativt erfarenhet av förstagångsbesök/uppföljningsbesök, personalsäkerhet, säkerhetsprövning, pedagogik, samhällssäkerhet och krishanteringsfrågorSom person är du resultatinriktad, drivande och har en god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och har förmåga att, såväl tillsammans med andra som enskilt, motivera och entusiasmera ledning och medarbetare. Du är målmedveten och strukturerad, har en god förmåga att självständigt leda och slutföra uppdrag.

Visa mindre

Säkerhetskonsult till kunder i Malmö/ Lund

Ansök    Feb 13    Gigstep    Säkerhetsadministratör, IT
Vi har en hel del kunder i Skåne-regionen som söker kompetenta säkerhetskonsulter. Uppdragen varierar, ibland är det kortare uppdrag men ofta är det långsiktigt och med chans att få anställning direkt hos företaget. Tillsammans med kollegor ger du support och drift av nätverk och säkerhet. I enighet med ITILs ramverk arbetar du med Incident Management, Change Management och Problem Management. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är felsökning och ... Visa mer
Vi har en hel del kunder i Skåne-regionen som söker kompetenta säkerhetskonsulter.

Uppdragen varierar, ibland är det kortare uppdrag men ofta är det långsiktigt och med chans att få anställning direkt hos företaget.

Tillsammans med kollegor ger du support och drift av nätverk och säkerhet. I enighet med ITILs ramverk arbetar du med Incident Management, Change Management och Problem Management. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter är felsökning och monitorering av nätverk och mjukvara samt kontrollera nätverksstatus och prestanda för att säkerställa god leverans och tillgänglighet.

Vi ser gärna att du har god kunskap inom några eller flera av följande punkter:

- Brandväggar, Proxy, Lastbalasering

- Routing och switching

- TCP/IP

- Linux

- Active Directory

- VMware

- Office365

- Penetrationstest

Låt oss se var vi kan hitta ett samarbete! Hoppas vi hörs! Visa mindre